Esenler'de Yaşlılar Çok Şanslı - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Yaşlılar Çok Şanslı

Esenler\'de Yaşlılar Çok Şanslı

Esenler'de yaşayan 60 yaş üzeri yaşlılar, İkinci Bahar Kıraathanesi'nde ikinci baharlarını huzurla yaşıyorlar.

05.12.2014 14:06  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan İkinci Bahar Kıraathanesi üyeleri gerçekten de ikinci baharlarını yaşıyorlar. İkinci Bahar Kıraathanesi'... İsminden de anlaşılacağı gibi 60 yaş üzeri yaşlılara hizmet veriyor. Ömürlerinin ikinci baharını huzurlu bir şekilde yaşatmayı hedefleyen kıraathane, çay, kahve ve su ücretsiz olarak ikram ediliyor. Günün büyük bir kısmını kıraathanede geçiren yaşlılar, tüm ihtiyaçlarını burada karşılayabildikleri gibi, kıraathane içerisinde bulunan mescitte de ibadetlerini huşu içinde eda edebiliyorlar. Her ayın ilk haftası, müdavimlerin saç ve sakal traşı da ücretsiz olarak yapılıyor.

SOHBET EKİPLERİ DEVREDE

Kıraathaneye üye yaşlılar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen piknik, aşure, mevlit, öğrenci ziyaretleri, türkü ziyafetleri gibi sosyal faaliyetlerden de yararlanabiliyor. Ayrıca yeni uygulamaya giren faaliyette müdürlük personelleri tarafından kurulan sohbet ekipleri, İkinci Bahar Kıraathanesi'ndeki yaşlılara haftanın belli günlerinde sohbet ederek onlara aile sıcaklığını yaşatıyor.

YAŞLILAR MEMNUN

Kıraathane üyeleri, ''Daha önce İkinci Bahar Kıraathanesi gibi yerler yoktu, evden dışarı çıkamazdık. Şimdi ise her şey çok daha güzel; yaşıtlarımızla burada sohbet edip, eskileri yâd ediyoruz. Çay, kahve, su ücretsiz; Allah burayı düşünüp de böyle bir hizmeti bize sunan başkanımızdan razı olsun'' diyerek memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Yaşlılar Çok Şanslı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement