Esenler'deki Yetimler, Pakistanlı Yetim Çocuğun Okuduğu Ezanla Oruçlarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Esenler'deki Yetimler, Pakistanlı Yetim Çocuğun Okuduğu Ezanla Oruçlarını Açtı

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) her yıl Ramazan ayının 15’ini Dünya Yetimler Günü ilan etmesinin ardından Esenler Belediyesi bu yılki Ramazan ayının 15’inci gününde 500 yetimi iftar sofrasında buluşturdu.

02.07.2015 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) her yıl Ramazan ayının 15'ini Dünya Yetimler Günü ilan etmesinin ardından Esenler Belediyesi bu yılki Ramazan ayının 15'inci gününde 500 yetimi iftar sofrasında buluşturdu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından her yıl Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü ilan edilmesi üzerine Esenler Belediyesi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde her yıl olduğu gibi bu sene de yaklaşık 500 yetim çocuğu iftar sofrasında buluşturdu. Esenler Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğiyle düzenlenen iftar programına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin yanı sıra Filistin, Tunus, Suriye, Doğu Türkistan, Pakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Lübnan, Bosna ve Arnavutluk gibi ülkelerden yaklaşık 500 yetim çocuk katıldı. İftar sofrasının kurulduğu salona gelen protokol üyeleri yetim çocuklar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Orucunu açmak için bekleyen yetim çocuklar Pakistanlı yetim çocuk Osman Malik'in ezanı okumasının ardından Suriyeli yetim üç kız çocuğunun yaptığı dualar eşliğinde oruçlarını açtı. İftar programında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Çocuklar bizim her şeyimiz, çocuklar mutlu olursa şehir mutlu olur, hele ki yetim çocuklar mutlu olursa herkes mutlu olur" dedi.

"YETİMLER İNSANLIĞA EMANETTİR"

"Biz yetim bir peygamberin ümmetiyiz ve onun için Hz. Peygamber Efendimiz bize yetimlerle ilgili çok müjdeler vermiştir" diyen Başkan Göksu, "Yetimler insanlığa emanettir. Hz. Peygamber yetimin başını okşayan insanlar benimle cennette beraber olacaktır diyor. Bu anlamda baktığımız zaman çocuklarla ilgilenmek ayrı, yetimlerle ilgilenmek apayrı bir güzellik getiriyor. Çünkü, o çocuklar bize şehrimize emanettir. Bu bağlamda Esenler'de yaşayan ne kadar yetim varsa onlar tek tek tespit ederek onların ne eksikleri varsa hayata dair hepsini halletmeye çalışıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı karardan sonra biz de iki senedir yetimlerle iftarda bir araya geliyoruz" diye konuştu.

"YETİM ÇOCUKLARIM ORUÇLARINIZI AÇARKEN DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN DUA EDİN"

İftar öncesi konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Protokol üyelerini değil çocuklarımızı selamlıyorum. Çünkü, bu akşam bu masaların onur konukları bizim çocuklarımız onları yürekten kutluyorum. Onların ailelerine selamlar, sevgiler sunuyorum. Peygamber Efendimizin yetim olduğunu düşündüğümüz zaman yetim olmanın bir onur ve şeref olduğunu tekrar ifade etmek istiyorum. Ben bütün çocuklardan bütün yetim çocuklardan bu sofralarda dualar etmesini istiyorum. Bugün Doğu Türkistan'da, bugün Myanmar'da, bugün Suriye'de, Filistin'de yani bütün dünyanın birçok yerinde yetim kalmış yavrularımız var onlara dua edin. Eğer İslamiyet bir kelime ile ifade edilecek olsaydı, adı merhamet olurdu" şeklinde konuştu.

YETİMLERİN EZANI, DUASI VE KUR'AN TİLAVETİ İLE ORUÇLAR AÇILDI

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında sahneye çıkarak Kur'an-ı Kerim okuyan Kırgızistanlı yetim çocuk Aybek Asanov vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Ezan vaktinin gelmesiyle birlikte sahneye çıkan Pakistanlı yetim çocuk Osman Malik ezan okudu. Okunan ezan sonrası sahneye çıkan Suriyeli yetim üç kız çocuğunun okuduğu dualar eşliğinde programa katılan vatandaşlar oruçlarını açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'deki Yetimler, Pakistanlı Yetim Çocuğun Okuduğu Ezanla Oruçlarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement