Esenler'e 4. Metro İstasyonu - Son Dakika
Güncel

Esenler'e 4. Metro İstasyonu

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun inşaatı tüm hızıyla devam ederken hattın istasyonlarından birisi olan Tekstilkent-Giyimkent Metro İstasyonu'na da başlandı.

08.09.2014 12:02  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'i kuzeyden kuşatacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle geçtiğimiz Şubat ayında temeli atılan Mecidiyeköy- Mahmutbey Metrosu'nun inşaatı tüm hızıyla devam ederken hattın istasyonlarından birisi olan Tekstilkent-Giyimkent Metro İstasyonu'na da başlandı.

17.5 kilometre uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun 15 istasyonundan birisi olan Tekstilkent-Giyimkent Metro İstasyonu'nun, Tekstilkent Koza Plaza - Ramada Otel - Giyimkent olmak üzere 3 ayrı giriş-çıkışı bulunuyor. Söz konusu hat ile birlikte Esenler ikinci metro hattına, istasyonla da dördüncü metro istasyonuna kavuşmuş olacak. 2Mahmutbey'den Kabataş'a kadar bir ulaşım hattı olarak tasarlanan hattın, ilk etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 2017'de hizmete girecek. Hat ile birlikte Tekstilkent-Giyimkent İstasyonu da hizmet vermeye başlayacak. Güzergâhın ikinci etabı olarak da Mecidiyeköy-Kabataş hattı inşa edilecek.

ESENLER-MECİDİYEKÖY 20 DAKİKA

850 milyon liraya mal olacak hat, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler- Bağcılar ilçelerinden geçecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonu ile entegre olarak başlayarak, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına, oradan Tekstilkent-Giyimkent Yüzyıl Mahallesi üzerinden Mahmutbey- Başakşehir hattına entegre olacak. Hattın hizmete girmesiyle birlikte Esenler- Mecidiyeköy arası 20 dakikaya düşecek.

İLÇEYE BÜYÜK DEĞER KATACAK

Hat ile birlikte Esenler'in ikinci metrosuna kavuşacağını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Karayolları bakımından tam bir ulaşım aksı ortasında olan ilçemiz, metro bakımından da aynı şansı yakaladı. Şu anda tek metromuz var. 2017'den sonra Esenler hem Güney'den, hem Kuzey'den metro ağı ile örülmüş olacak. Bu ulaşım kolaylığı, diğer projelerimizle birlikte Esenler'in marka değerine değer katacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'e 4. Metro İstasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement