Esenlerli Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika
Yerel

Esenlerli Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu

Esenlerli Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu

Anne Üniversitesi mezunu annelerin de aralarında bulunduğu Esenlerli girişimci kadınlar, aldıkları eğitimler sonrasında kendi işlerinin patronu oldu.

28.11.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anne Üniversitesi mezunu annelerin de aralarında bulunduğu Esenlerli girişimci kadınlar, aldıkları eğitimler sonrasında kendi işlerinin patronu oldu.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün Kalp Kadın Platformu işbirliğinde Esenlerli kadınlar için düzenlediği "Finansal Okuryazarlık" seminerinin ardından girişimci kadınlar bir de uygulamalı atölyede eğitim aldı. Para Durumu Eğitmeni Cansu Aydemir, kadınlara kurmak istedikleri işlerle ilgili "İş Planı" eğitimi verdi. Aralarında Esenler Belediyesi'nin 2012 yılında hayata geçirdiği Anne Üniversitesi'nde "Girişimcilik ve İş Kurma" dersleri alan annelerin de bulunduğu eğitimlerde kadınlar, hayallerindeki işi kurmak için önemli adım attılar ve sertifikalarına da kavuştu.

Bayan kuaföründen güzellik merkezine

Parayı değerlendirmeyi sevdiğini söyleyen 50 yaşındaki girişimci anne Sevim Tercanlı, "Açıköğretimden Maliye okuyorum. Para işleriyle haşır neşirim. Birikimlerimle bir bayan kuaförü açtım, yeni amacım da güzellik merkezi açmak. Parayı doğru değerlendirebilmem ve hayallerimi gerçekleştirebilmem açısından bu eğitimler bana çok faydalı oldu" dedi.

Yurtdışına İğne Oyası Satıyor

Hedefleri Türkiye sınırlarını aşan 36 yaşındaki Kadriye Eşiyok ise, internet üzerinden satış yapıyor. Eşiyok, "Anne Üniversitesinde aldığım eğitimler ufkumu açtı. Yaptığım iğne oyası ve havlu işlemelerini internet üzerinden iletişime geçtiğim insanlara gönderiyorum. Sadece Türkiye değil şu anda Dubai'ye de satış yapıyorum. El emeği ürünlerimi, açacağım e-ticaret sitesi üzerinden satmayı planlıyorum. İş kurma ve girişimciliğin püf noktalarını öğrenmem, beni hedeflerime daha hızlı ulaştıracak" şeklinde konuştu.

O artık kendi işinin patronu

Diplomasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden alan Anne Üniversitesi'nin ilk mezunlarından Raziye Sevahilli, kendi işinin patronu olarak Esenler Kemer Mahallesi'nde kendisine ait bir tekstil atölyesi kurdu. İşlerini büyütmek isteyen Raziye Sevahilli,"İş Planı ve İş Geliştirme" konularında KOSGEB sertifikası da aldı. Kendi işinin patronu olma yolunda ilk adımı Anne Üniversitesi'nin afişini gördüğünde attığını söyleyen Raziye Sevahilli, "İlkokul mezunuyum. Bir gün yolda yürürken Esenler Belediyesi'nin Anne Üniversitesi projesinin afişini gördüm. Üniversite okumak içimde bir ukteydi, bu vesileyle Anne Üniversitesi'ne başvurdum ve birbirinden faydalı eğitimler aldım. Girişimcilik üzerine aldığım eğitimler kendi işimi kurma heyecanlarımı hayal olmaktan çıkardı ve yola koyuldum. Yapamayacağımı söyleyenler de oldu ama inancım hiç kırılmadı. Bir dükkan tutup 2 makineyle açtığım tekstil atölyemde 10 makine ve 10 elemanımla, bir aile gibi çalışıyoruz. Önceden inşaat işiyle uğraşan eşimle birlikte 3 yıldır kendi dükkanımızı işletiyoruz. İnşallah işleri daha da büyüteceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenlerli Kadınlar Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement