Esenlerli Kadınlardan Hemcinslerine Umut Kapısı - Son Dakika
Yerel

Esenlerli Kadınlardan Hemcinslerine Umut Kapısı

Esenlerli üç kadın kurdukları Berrak Temizlik Şirketi ile ilçede yaşayan kadınlara yeni bir umut kapısı açtı.

30.03.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenlerli üç kadın kurdukları Berrak Temizlik Şirketi ile ilçede yaşayan kadınlara yeni bir umut kapısı açtı.

Esenlerli üç kadın, ilçedeki zor durumda olan ev hanımlarına iş imkanı sağlamak amacıyla bir temizlik şirketi kurdu. Tekstilkent'te düzenlenen bir törenle hizmete giren şirketin açılış kurdelesini; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, Berrak Temizlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Havva Yıldırım, Başkanı Danışmanı Abdullah Aksu ve çok sayıda davetli katıldı.

ANNELER ÇALIŞIRKEN, ÇOCUKLAR OYNAYABİLECEK

Şirketi, çeşitli sebeplerle eşinden boşanmış veya evli olduğu halde ailesine katkıda bulunmak zorunda olan zor durumda Esenlerli kadınlar için açtıklarını belirten Temizlik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Handan Havva Yıldırım, "Çocuklu bayanlarımız çalıştıkları işyerlerinde adeta eziyet çekiyorlar. Patronlar, çocuklu annelere izin de vermiyor. Kadınlar da bu yüzden çalışamıyor ve sosyal hizmetlere başvuruyorlar. Bu yüzden şirketimizi kurduk ve şu anda 45 tane kadın istihdam ettik. Her geçen gün de yeni arkadaşlarımız aramıza katılıyor. Başvurular alıyoruz. Bayanlarımız yardımcı eleman olarak çalışacaklar. Amacımız mağdur kadınları ve ev hanımlara iş imkanı sağlamak. Hepsi çalışmak istiyor ama kreşler çok pahalı. Biz bir kreşle anlaşarak bayanlarımızın çocuklarını bu kreşe vereceğiz. Çocuklarımız anneleri çalışırken oyunlarını oynayabilecekler" dedi.

"İNŞALLAH HUZUR KAPISI OLUR"

Esenler'de kadınlar için istihdam alanı oluşturulmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Biz de Esenler Belediyesi olarak 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz 'KADEME' projesiyle, kadınların iş hayatına katılmasını amaçlamıştık. Şimdi de sizler bu işi kendi çabalarınızla yapıyorsunuz. Biz sizlere elimizden gelen katkıyı da sunarız. Bayanlar için inşallah güzel bir huzur kapısı olur. Allah hayırlı ve mübarek etsin" şeklinde konuştu.

Havva Yıldırım, Sevim Öğüt ve Özden Genç Kara'nın birlikte kurduğu temizlik şirketi, ev temizliğinden otel kat temizliğine, büro temizliğinden inşaat sonrası temizliğe kadar birçok konuda hizmet verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenlerli Kadınlardan Hemcinslerine Umut Kapısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement