Esenyurt Mallesindeki Tarihi Yapı Koruma Altına Alındı - Son Dakika
Yerel

Esenyurt Mallesindeki Tarihi Yapı Koruma Altına Alındı

Esenyurt Mallesindeki Tarihi Yapı Koruma Altına Alındı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesinde yer alan tarihi yapıyı koruma altına aldıklarını söyledi.

10.08.2016 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Mahallesinde yer alan tarihi yapıyı koruma altına aldıklarını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılında başlatılan tarihi yapıların onarımı ve günümüz hizmetine sunulması çalışması ile bugüne kadar tarihi yapının hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binalar ile doğal alanlara sahip çıkılarak hem tarihi koruma altına alınmakta olduğunu hem de gelecek kuşaklara miras olarak devredildiğini belirtti.

Kayseri tarihi varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan eserlerin yapılış yılı, mimarisi, zamanın mimari tekniği, sanatsal yapısı, sosyal işlevi, sosyal hayatı yönlendirmesi ve katkısının Anadolu tarihi için önemli olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapılara önem veriyoruz. Çünkü bu yapılar Kayseri'nin olduğu kadar Anadolu'nun da bir kültür mirasıdır. Bu nedenle koruma planları oluşturuyor ve aslına uygun olarak onarıyoruz. Son olarak da günümüze kazandırarak halkın hizmetine sunuyoruz. Melikgazi Belediye Meclis kararı ile Esenyurt Mahallesi Küçükmenderes Caddesi 96 nolu sırada bulunan ve 2549 ada, 32 parsel numaralı yapı 1. Derecede arkeolojik sit alanı olarak kabul edilmiştir. Bizans dönemi olan yapı Selçuklu ve Osmanlı döneminde hizmet vermiş ancak bugünkü harabe yapısı ile yok olma durumundaki yapı belediyemiz kontrol altına alınmıştır. Vakıflar Bölge müdürlüğünce ortak çalışma ile yeniden yapılarak hizmete sunulacaktır." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt Mallesindeki Tarihi Yapı Koruma Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement