Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi

Esenyurt\'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi

Esenyurt’ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, ortaya çıkan pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu.

24.06.2015 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, ortaya çıkan pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu. Tapularına kavuşmanın heyecanını yaşayan onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun elinden aldı.

Esenyurt'ta yıllardır çözüm bekleyen tapu sorunu uzun süren çalışmanın ardından çözüme kavuşturuldu. Eşkinoz Mahallesi'nde düzenlenen törende tapularına kavuşan mülkiyet sahibi onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun elinden aldı. 30 yılı aşkın süre bekledikten sonra tapularını alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

"ONLARA FAYDALI İŞLER YAPMAK GÜZEL"

Yıllardır beklenti içerisinde olan vatandaşların tapu sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Kadıoğlu, "Vatandaşlar gecekondusunu kentsel dönüşüme tabi tutsun ve evlerini yapsınlar diye tarla vasfından ifrazlı parsellere bölüştürdük, tapularını da verdik. Onlar bizlerden daha sevinçlidir çünkü kendi evlerini yapacaklar. Artık depreme dayanıklı evlerde oturacaklar. Bunun sevinci çok farklı bir şey. İnsanlara hizmet etmek, onlara faydalı işler yapmak güzel bir şey ben de o zevki yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

30 YILDIR TAPUSUNA KAVUŞMAK İÇİN BEKLEDİ

Tapu için çok uzun bir süre beklediğini ifade eden Adem Avşar, "Tapumuza kavuştuğumuz için çok mutlu oldum. Bundan daha güzel bir duygu olamaz. Uzun yıllardır burada oturuyorum. Ne mutlu bize. Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

30 yıldır tapusuna kavuşmak için beklediğini söyleyen Gülcihan Karakullukçu isimli vatandaş ise, "Evimi aldığımda 30 yaşındaydım şimdi 60 yaşındayım. Ama tapuma kavuşunca sanki tekrar 30 yaşında olduğumu hissettim. Çok sevinçliyim, mutluyum. Bundan daha güzel bir şey olamaz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement