Esenyurt'ta Yakılan Atatürk Heykelinin Yerine Yenisi Getirildi - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'ta Yakılan Atatürk Heykelinin Yerine Yenisi Getirildi

Esenyurt\'ta Yakılan Atatürk Heykelinin Yerine Yenisi Getirildi

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda 5 gün önce Kobani gösterileri sırasında yakılan Atatürk heykelinin yerine yenisi dikildi. Yeni heykeldeki Atatürk figürü de değişti.

12.10.2014 19:10  Güncelleme: 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda 5 gün önce Kobani gösterileri sırasında yakılan Atatürk heykelinin yerine yenisi getirildi. Yeni dikilen heykelde ise Atatürk ayakta ve sağ elini ileriye uzatmış şekilde görülüyor.

Meydan'da bulunan Atatürk heykelinin göstericiler tarafından yakılarak indirilmesinin ardından, Hadımköy Komando Birliği'ne bağlı jandarmalar Esenyurt'a gelerek, meydan ve çevresini abluka altına almıştı. Esenyurt Belediyesi de, kısa süre içinde yeni bir heykel yaptırarak, eski kaidenin bulunduğu yere dikti.

HEYKELDEKİ ATATÜRK FİGÜRÜ DEĞİŞTİ

Yakılan ve tahrip edilen heykelde, Atatürk şaha kalkmış bir at üzerinde görülüyordu. Yeni dikilen heykelde ise Atatürk ayakta ve sağ elini ileriye uzatmış şekilde görülüyor. Yeni heykel, belediyeye ait bir vinçle kaidesine konulurken, çevredeki bazı vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esenyurt'ta Yakılan Atatürk Heykelinin Yerine Yenisi Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gizem: Bu olaylarin basini suriyeliler cekiyo bi zat sahit olduk esenyurtta lufen bu nankorleri ulkemizden temizleyin yoksa daha cok basimiz agrica benziyor 0 0 Yanıtla

Advertisement