Eserleriyle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Eserleriyle Uğurlandı

Eserleriyle Uğurlandı

İstanbul' da 87 Yaşında Yaşamını Yitiren Gazeteci -Yazar Nezihe Araz'ın Son Yolculuğuna Uğurlandığı Kenter Tiyatrosu'ndaki Törende, Kitaplarının Büyük Boy Kapakları Sahneyi Süsledi.

29.07.2009 01:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul’ da 87 yaşında yaşamını yitiren gazeteci-yazar Nezihe Araz’ın son yolculuğuna uğurlandığı Kenter Tiyatrosu’ndaki törende, kitaplarının büyük boy kapakları sahneyi süsledi.

Araz’ın sahneye konan çiçeklerle bezeli tabutu önünde sevenleri saygı duruşunda bulundular. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘TGC’ Başkanı Orhan Erinç, 53 yıllık dostu Hakkı Devrim, Yıldız Kenter, Kenan Işık ve Dilek Türker’in de aralarında bulunduğu sanatçı dostları Araz’ı anlattılar. TGC Başkanı Erinç, Araz’ın gazetecilik mesleğinin çok değerli bir mensubu olduğunu belirterek, “Gazeteciliğin bir meslek olarak kabul edilmesine neden olan 212 sayılı yasanın çıkmasından evvel, bu yasanın neden gerekli olduğunu anlattığı bir makale yazması nedeniyle işten çıkarıldı. Araz yaptıklarıyla özellikle araştırmacı gazeteciliğin başlamasındaki katkılarıyla unutulmayacak isimlerden biridir” dedi.

Çok özleyeceğiz

Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter de Araz için “Arkadaşım, dostum ve hocamdı. Düşünür, inanç sahibi bir insandı. Araz, tanrıyı içinde bulmuş bir kişiydi. Onu çok özleyeceğiz” dedi. Hakkı Devrim tören öncesinde basın mensuplarının törene katılımın az olmasına yönelik soruları üzerine “Hepiniz biliyorsunuz ki Türkiye’nin gerçek yıldızları başkaları” dedi. Araz ile 53 yıllık bir arkadaşlığı olan Devrim, “Hatta oğlumun ismini de o koydu. Bizim kadın meslektaşlarımız arasında, darılmasınlar, benim gözümde bir numaradır” diye konuştu. Nezih Araz’ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Unutmadılar

Cenazeye İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanısıra Ergenekon Davası’nın 3. iddianamesinde adı geçen Prof. Dr. Mehmet Haberal da çelenk gönderdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eserleriyle Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement