Esgev'in Velileri Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Esgev'in Velileri Bir Araya Geldi

Esgev\'in Velileri Bir Araya Geldi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ESGEV Velileri Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti.

27.03.2014 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ESGEV Velileri Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda Esenler Gençlik ve Bilgi Evleri'nde (ESGEV) eğitim alan öğrencilerin velileri bir araya geldi.

Esenler Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcıları Faruk Aydın ve Ömer Çetinkaya, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, AK Parti Esenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdal Başak ve çok sayıda ESGEV'de eğitim alan öğrenciler ve velileri katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5 yıl önce ESGEV'lerin olmadığını hatırlatarak, bugün Esenler'in değişik yerlerinde toplam 11 tane ESGEV'in ve 1 tane de ESEV'in olduğunu söyleyerek, haftalık ortalama 20 bin çocuğa hizmet verdiklerini söyledi. Göksu, "Bu hizmeti verirken Esenler'deki çocuklarımızın daha iyiye daha güzel ulaşması için bu emek ve gayreti ortaya koyuyoruz." dedi.

"FARKLI BİR ANLAYIŞ GETİRECEĞİZ"

Yeni dönemde bir kısım ESGEV'lerde yeni bir düzenlemeye gideceklerini anlatan Göksu, ESGEV'leri gençlik ve bilgi formasyonuna daha uygun hale getireceklerini ve bunlarında en büyülüğünü Fatih Mahallesi'nde inşa edeceklerini söyledi. Esenler'in her bir tarafına yeni düzenlemeyle beraber farklı bir anlayış getireceklerini dile getiren Göksu, Havaalanı Mahallesi'ndeki bölge parkının ortasında 3'ü bir arada diye bir konak inşa edeceklerini ve bu konağın içinde gençlik merkezi, aile merkezi ve yaşlılar için dede torun merkezi yapacaklarını, Havaalanı Mahallesi'ndeki ESGEV'i de oraya taşıyacaklarını vurguladı.

"İstiyoruz ki Esenler'deki çocuklar nerede ve ne zaman vakit geçirelim dediğinde, belediye bu alanlarda çocukların vakit geçirebilecekleri ve vakit geçirirken de en iyi yapabilecekleri alanları ve mekanları üretsin istiyoruz" diyen Göksu, ESGEV'lere katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, "Asıl olan şey, insana yaptığımız yatırımdır" dedi.

Konuşmasına yeni dönemde Esenler'de hayata geçireceği projeleri anlatarak devam eden Göksu, "Önümüzdeki dönemde 5 yıl içinde Esenler, artık fiziki problemlerini bitirmiş bir ilçe olacak. Artık Esenler eksiklileriyle değil, bundan sonra yaşam kalitesiyle farklı standartlarıyla konuşan artık bir medeniyet tasavvuru içinde bir şehir olabilmenin hesaplarını ve heyecanını yaşayacak" diye konuştu.

"KADINLARIMIZ, ARTIK DURUMA EL KOYDU"

Göksu'nun ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise; AK Parti deyince akla kadınların geldiğini belirterek AK Parti'de kadının yerinin farklı ve önemli olduğunu söyledi. "Kadının yeri AK Parti'de Genel Başkanımızın nezdinde farklı" diyen Erdem, "Artık, kadınlarımız, hanımlarımız duruma el koydular. Bakın şimdi bizim başörtülü belediye başkan adaylarımız var, inşallah belediye başkanlarımız olacak. Çok sayıda belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclisi üyelerimiz kadın ve her belediyede mutlaka kadınlarımız da belediye başkan yardımcısı olacak. Bu Esenler için de geçerli, diğer ilçeler için de geçerli" şeklinde konuştu

AK Parti'nin belediyecilik hizmetlerine değinen Erdem, Esenler Belediye Başkanı Göksu'ya dikkat çekerek, "AK belediyeciliğin çok güzel şahane örneklerini ortaya koyan belediye başkanımız, hizmetlerini ve hayallerini sizlerle paylaştı. Zaten bu hizmetleri siz, yaşayarak bizzat dokunarak biliyorsunuz. İşte bu toplantı da bu hizmetlerin gereği. 11 tane gençlik ve bilgi evleri var. Bu önemli bir olay" dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemli bir seçim olduğunu ifade eden Erdem, bu seçimin sadece belediye başkanı ya da belediye meclis üyelerinin seçildiği bir seçim olmadığını, ondan öte anlamları olan bir seçim olduğunu söyledi. AK Parti'nin büyük bir eğitim seferberliği başlattığını vurgulayan Erdem, Ülkede en büyük payı milli eğitime ayırdıklarını belirterek, "Şu anda 55.7 milyar TL'yi eğitime ayırıyoruz. Eğitimde çağ atlatıyoruz. Dün onlar öğrencileri şu ya da bu gerekçelerle üniversiteye sokmazken, biz var olan 76 üniversiteyi 175'e çıkardık. Cumhuriyet tarihinde yapılan üniversite sayısı 76 idi ama biz 12 yılda 99 tane yeni üniversite açtık" dedi.

Erdem, konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı'nın Tuna ve Fatih Mahallesi'nde düzenlediği Sevgi yürüyüşüne katılarak halkı selamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esgev'in Velileri Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement