Eshab-ı Kehf, Ağaçlandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Eshab-ı Kehf, Ağaçlandırılıyor

Eshab-ı Kehf, Ağaçlandırılıyor

Afşin Belediyesi ile Afşin Elbistan B Termik Santrali işbirliğinde, Eshab ı Kehf Külliyesi'ne 600 adet çam ağacı dikildi.

22.04.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afşin Belediyesi ile Afşin- Elbistan B Termik Santrali işbirliğinde, Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne 600 adet çam ağacı dikildi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde düzenlenen etkinlikte, Afşin'in yeniden yeşil Afşin yapabilmek için çalışacaklarını belirtti.

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin Afşin'in en büyük kültürel mirası olduğunu dile getiren Güven, şunları kaydetti:

"Afşin ile ilgili okuduğumuz eski kitaplarda Afşin'in büyük bir bölümünün orman olduğudur. Fakat zamanla bu ormanlar ne yazık ki kaybedilmiş. Yeniden inşallah bu kültürel miraslarımızın çevresini ormanlarla donatacağız. Bu anlamda Afşin Belediyesi ve Afşin-Elbistan B Termik Santrali işbirliği ile 600 çam ağacı diktik. Süreç içerisinde bu alanı komple ağaçlandıracağız. Hemen yanı başımızda mera alanı olan yer var orayla ilgilide bir çalışmamız olacak. Yeşil bir Afşin için, yeşil bir Eshab-ı Kehf için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."

Etkinliğe, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürü Mustafa Has, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin Orman İşletme Şefi Ayşegül Çıngıl ile diğer ilgililer katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eshab-ı Kehf, Ağaçlandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement