Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Unesco Dünya Mirasları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Unesco Dünya Mirasları Sergisi Açıldı

Eshab-ı Kehf Külliyesi\'nde Unesco Dünya Mirasları Sergisi Açıldı

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde UNESCO dünya mirasları sergisi açıldı.

05.07.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde UNESCO dünya mirasları sergisi açıldı.

Türkiye'den, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin de yer aldığı 12 somut unsur, 13 asıl mekan ve 32 aday mekanın içinde bulunduğu tanıtım sergisi iftar programıyla birlikte hizmete açıldı.

Türkiye Tanıtım Platformu (TUTAP) tarafından Türkiye'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan eserlerin yer aldığı serginin açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır ve TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den alınan 10 yerden biri olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, öldükten sonra tekrar dirilmenin örneği olarak gösterilirken, dünya üzerinde bulunan nadir yerlerin başında geliyor.

Afşin Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru evrakları gönderilen Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi'ne alınmıştı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde Unesco Dünya Mirasları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement