Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu

Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi, eşinin uzun süre işsiz kalmasından sonra "Genç çiftçi" projesinden yararlanarak hindi çiftliği kurdu.

23.01.2017 11:34  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Hasköy ilçesinde oturan 3 çocuk annesi 32 yaşındaki Zehra Elçi, eşinin uzun süre işsiz kalması üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen 'Genç çiftçi' projesinden yararlanarak hindi çiftliği kurdu.

KADIN, 30 BİN LİRA HİBE DESTEKLİ GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİNDEN FAYDALANDI

Köyden kente göçü engellemek, tarımda çalışan genç nüfusu arttırmaya yönelik olan 30 bin lira hibe destekli genç çiftçi projesinden yararlanmak için Hasköy'de oturan 3 çocuk annesi Zehra Elçi başvuruda bulundu. Eşi Vedat Elçi'nin iş bulamaması üzerine aldığı hibe krediyle geçen yıl hindi çiftliği kuran Zehra Elçi, çiftlikte eşi ile birlikte hindi yetiştirmeye başladı.

Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu

"1 YIL İÇİNDE HEM İŞİ ÖĞRENDİK HEM DE PARA KAZANDIK"

Yetiştirdiği hindileri Muş ve Hasköy'de pazarlayan Zehra Elçi şunları söyledi: "Aldığım 30 bin lira hibe krediyle 400 hindilik bir çitlik kurduk. Hindileri tamamen organik yemlerle besliyoruz. Yemine hiçbir katkı maddesi katmıyoruz. Muş ve çevre ilçelerde 90 liradan canlı olarak sattığımız hindilerin yerini satın aldığımız yavru hindilerle dolduruyoruz. Bir yıllık süre içinde hem işi öğrendik hem de para kazanmaya başladık."

Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu

İŞ BULAMADI, KARISI İŞ KURDU, BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR

İş bulamadığı için eşinin aldığı devlet yardımı ile hindi yetiştirmeye başladıklarını anlatan Vedat Elçi, hindileri yetiştirmede eşine her konuda yardımcı olduğunu belirtti. Vedat Elçi, "Bölgede küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirici sayısı çok fazla. Bu nedenle biz aldığımız kredi ile hindi yetiştiriciliği yapmaya karar verdik. Kazancımız da iyi" diye konuştu.

Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Eşi İşsiz Kalınca Hindi Çiftliği Kurdu, Patron Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement