Eşi Terk Edince 10 Aylık Bebeğinin Hem Annesi Hem Babası Oldu - Son Dakika
Güncel

Eşi Terk Edince 10 Aylık Bebeğinin Hem Annesi Hem Babası Oldu

Eşi Terk Edince 10 Aylık Bebeğinin Hem Annesi Hem Babası Oldu

Erzurum’da “Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim” yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

20.06.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da "Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim" yazılı el arabasıyla hurdacılık yaparak geçimini sağlayan ve maddi imkansızlık nedeniyle eşi tarafından terk edilen 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor.

Erzurum'da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi'nde yaşayan Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayatını geçindirmek için hurdacılık yapıyor. Eşinin kendisini terk etmesi üzerine 10 aylık bebeği Furkan'ı tezgahına koyarak hurda toplayan çaresiz baba, sefaletin geldiği son boyutu gözler önüne seriyor. Senelerdir sanayi bölgesinde bulunan Edip Somunoğlu Mahallesi'nde yaşadığını belirten Tekdemir, maddi imkansızlıklar nedeniyle eşinin kendisini terk ettiğini söyledi. 10 aylık bebeği Furkan ile ortada kaldığını ifade eden çaresiz baba, hayatını geçindirmek için hurda toplamaya gittiğini dile getirdi. Akrabası, komşusu olmadığı için çocuğuna kimseye bırakamadığını aktaran Tekdemir, mecburen hurda toplamaya bebeği ile birlikte gittiğini belirtti. Tekdemir, "Ben çaresiz bir babayım. Karım beni elektrikler kesildiği için maddi olanaklarım olmadığı için terk etti. O da haklı. Bir şey diyemiyorum. 10 aylık çocuğum ile birlikte ortada kaldım. Akrabam, komşum, Allah'tan başka güvenebileceğim kimsem yok. Bende hurdaya giderken çocuğumu tezgaha koyup götürüyorum. Furkan'ın süt parasını çıkarsam yeter. Ben aç kalsam da olur" şeklinde konuştu.

10 aylık bebeği için uygun şartların yerine getirilmesini isteyen Tekdemir, sosyal, yiyecek, maddi ve içecek yardımı beklediğini kaydetti. Tekdemir, "Ben artık kendimden vazgeçmişim. Çocuğum için yaşıyorum. Onu büyütmek, askere göndermek, büyümesini izlemek istiyorum. Bana yardım edin. En azından çocuğumun süt parasını karşılasınlar. Devletten yardım istiyorum. Her gün hurda toplamaya gidiyorum. Çocuğum aç kalmasın diye. Bazen komşular yardım ediyor ama nereye kadar. Bize sahip çıkın" dedi.

"YAŞAMAK BU DEĞİL KADERİMSE ÇEKERİM"

Hurda toplamak için çıktığı tezgahının önüne "Yaşamak bu değil, kaderimse çekerim" diye yazı yazan Tekdemir, her şeye rağmen haline şükrettiğini söyledi. İnsanların kendisine yukarıdan baktığını ve hurda toplamaya mecbur olduğunu ifade eden Tekdemir, "Bir tane tezgahım var. İyi kötü gidiyor. Çok eskidi. Çocuğumu önüne koyuyorum gidiyorum. Günde 10 kilometre rahat yürüyorum. Buna mecburum. Her şeye rağmen yaratana şükrediyorum. Tezgahın önüne yaşamak bu değil kaderimse çekerim yazdım. Allah benden daha kötülerine yardım etsin" dedi.

Erzurum'da Merkez Yakutiye Semti Edip Somunoğlu Mahallesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Mirsevdi Tekdemir, 10 aylık bebeği ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Elektriksiz evde gaz lambasıyla hayatını geçindirmeye çalışan Mirsevdi Tekdemir, eşinin bir an evvel evine dönmesini istedi. Eşinin geçim sıkıntısı yüzünden evi terk ettiğini ifade eden Tekdemir, "Suyumuzu kestiler, gidip takside bağlattım ödemeye çalışıyorum. Elektriğimizi kestiler ona bir şey yapamadım. Bunun üzerine eşim evi terk edip gitti. Çocuğumla perişan olduk. Lütfen artık geri dönsün bu kırgınlığı uzatmayalım. Arada çocuğumuz var. Çalışıyorum elimden geleni yapıyorum. En azından kimseye muhtaç etmiyorum" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eşi Terk Edince 10 Aylık Bebeğinin Hem Annesi Hem Babası Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da Sepetli Motosiklet Kazası: 2 Yaralı
    14:48 Malatya'da Sepetli Motosiklet Kazası: 2 Yaralı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü olan H.Y'nin bacağı motosiklet ile sepet arasına sıkıştı ve C.Y. ise düşerek yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan H.Y. ve C.Y. ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.


Advertisement