Bayburt'ta Eşine Vefa Gösteren Leyleği Belediye Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Bayburt'ta Eşine Vefa Gösteren Leyleği Belediye Unutmadı

Bayburt\'ta Eşine Vefa Gösteren Leyleği Belediye Unutmadı

Bayburt'ta eşinin elektrik akımına kapılıp telef olmasının ardından 12 yıldır göç etmeyen leylek, yaşadığı Arpalı Belde Belediyesinin yeni logosunda yerini aldı.

01.09.2014 13:17  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta, eşinin elektrik akımına kapılıp telef olmasının ardından kentte kışın oldukça sert ve soğuk geçen havaya rağmen 12 yıldır göç etmeyen leylek, yaşadığı Arpalı Belde Belediyesi'nin yeni logosunda yerini aldı.

Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinde yaşayan ve simgeleri olan leyleğin, eşinin 12 yıl önce elektrik akımına kapılıp telef olmasının ardından kışın oldukça soğuk ve sert olan havaya rağmen beldelerini terk etmediğini anımsattı.

Leyleklerin normalde göçmen kuşlar olduğunu belirten Terzi, "Leylekler kış mevsimlerinde, havanın durumuna göre eylül-ekim aylarında göç ediyor. Yani yaz aylarında bulundukları yerden göç edip sıcak ülkelere gidiyorlar. Bizim leyleğimiz ise göç etmeden bizimle yaşıyor. Biz de bu leyleği artık bizden birisi olduğu için sembolleştirmek istedik. Bayrağımızda da görüldüğü gibi leyleği logomuz yaparak artık sembolleştirdik" dedi.

Terzi, belediyelerinin önceki logosunun beldeyi çok yansıtmadığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Yeni logomuza Arpalı Merkez Camisi'nin kubbesi ve leyleği koyduk. Önceki logomuzda ise Çoruh Nehri ve Soğanlı Dağları vardı. Çoruh Nehri'nin bir kolu bizim beldemizin içinden geçiyor. Eski logomuz beldemizin yeşillik ve ova oluşunu sembolize ediyordu, arkasında da beldemizin sınırlarında olmayıp uzaktan görünen Soğanlı Dağları vardı. Eski logo daha amatörce yapılmıştı. Bunu biraz daha profesyonelce bir çalışma ile değiştirdik. İnşallah bundan sonra hiç değişmeden uzun yıllar bu leyleğin anısı, leyleğin hatırası burada bizimle yaşanmışlığı da sıcak tutularak uzun yıllar kalır."

Leylek logosunu flamalarında görenlerin bunu merak ettiğini anlatan Terzi, "Bu merakı insanlarla paylaşarak leyleği uzun yıllar bizimle yaşatırız diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

LEYLEĞİN EŞİNE VEFASI, YENİ EVLENEN ÇİFTLERE ANLATILACAK

Belediyenin yeni logosu olarak belirledikleri leylek figürünün daha kalıcı olması için de çalışmalar yapacaklarını aktaran Terzi, şunları kaydetti:

"Beldemizin meydanında Bayburt taşı kullanarak saat kulesi inşa ettiriyoruz. Bu saat kulesine saatlerin haricinde belirli yerlerinde de taşlar üzerine oyma olarak leyleği işleyeceğiz. Beldenin girişine de leyleğin anıtını yapacağız. Leyleğin eşine vefasının, insan olarak yaratılan bizlerde daha çok olması gerektiğini düşünüyorum. Onun için leyleğin örnek olan bu hikayesini de anlatan bir hediyeyi yeni evlenen çiftlerimize evlilik cüzdanı ile sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Terzi, beldelerinde yaşayan leyleğin bu yıl göç edip etmeyeceğini merakla beklediklerini dile getirerek, "Leylekler göç eden hayvanlar olduğu için bu sene de bizimle yaşayacak mı yoksa göç edecek mi, bunu zaman gösterecek. 12 yıldır ilkbaharda gelen leyleklerle çiftleşiyor, yavrularını büyütüyor. Yavruları ve çiftleştiği eşi sonbaharda göç edip gidiyor, leylek bizimle kalıyor" diye konuştu. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayburt'ta Eşine Vefa Gösteren Leyleği Belediye Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement