Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi

Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi

Zonguldak'ta, maden işçisi 29 yaşındaki Öden İnam'ın, kendisini aldattığı iddiasıyla, eşini öldürmek suçundan yargılandığı davada savcı mütaalasını verdi.

14.06.2016 15:30  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, maden işçisi 29 yaşındaki Öden İnam'ın, eşi 27 yaşındaki Selma İnam'ı 30 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada savcı mütalaa verdi. Selma İnam'ın cep telefonu görüşme kayıtları ve mesajlarında Ü.İ. ile ilişki yaşadığının tespit edildiğine dikkat çeken savcı, bu durumun eşlerin birbirlerine sadık kalma yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle sanığa verilecek cezada haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.

BOŞANMAYA KARAR VERDİ

Geçen yıl 25 Ekim'de Karaman Beldesi'nde meydana gelen olayda maden işçisi Özden İnam, kendisini aldattığı gerekçesiyle 2 çocuğunun annesi 7 yıllık eşi Selma İnam'dan boşanmaya karar verdi.

30 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRDÜ

Özden İnam, çocuklarını alıp ailesinin yanına yerleşen Selma İnam'ı, evin önünde boşanma konusunda çıkan tartışma sonunda 30 bıçak darbesiyle öldürdü.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Özden İnam, 'Yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada ölen Selam İnam'ın ailesi ve avukatlar da hazır bulundu.

Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi
CEP TELEFONUNDA AŞK MESAJLARI

Duruşmada, ölen Selma İnam'ın duygusal ilişki yaşadığı ileri sürülen Ü.İ. ile birbirlerine gönderdikleri aşk mesajlarının bir kısmı okundu.

Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi
İTİRAF ETTİ

Tanık olarak dinlenen Ü.İ. de Selma İnam ile ilişkileri olduğunu itiraf etti.

HAKSIZ TAHRİK ALTINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, Selma İnam ile tanık Ü.İ. arasında duygusal ilişki bulunduğu şeklinde değerlendirmeye müsait karşılıklı mesajlaşmaların bulunduğu ve birçok kez telefon görüşmesi yaptıklarına dikkat çekerek, bu durumun Türk Medeni Kanunda belirtilen eşlerin birbirine sadık kalma yükümlülüğünü ihlal ettiği, bunun sonucunda sanığın eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini ifade etti.

Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi
ASGARİ DÜZEYDE UYGULANMALI

Savcı, ilişkilerini öğrenmesine rağmen cinayetten 1 gün önce eşiyle cinsel ilişkiye girmesi nedeniyle sanığa söz konusu haksız tahrik indiriminin asgari düzeyde uygulanmasını talep etti.

DAVA ERTELENDİ

Savcı, cinayetten önce eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle sanığa 'Kasten yaralama' suçundan da ceza verilmesini istedi. Duruşma avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldüren Kocaya Savcı Haksız Tahrik İndirimi İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • 55: ALLAH AŞKINA OKUYUN İKİ AY EVLİ KAL SONRA BOŞAN YİRMİ YIL NAFAKA AL ADAMIN PARASI İLE ÖNÜNE GELENLE GEZ YAT Şimdi eski kocanın yerine kendinizi koyun. Ben bakacak. İhtiyaçlarını karşılayacak. Kadın istediğiyle gezip tozacak. Kadın benim değilse niye nafaka veriyorum. Yok benimse niye başkası ile geziyor. Mesele sadece para değil ama. Zamanla bu kördüğüm insanı cinayete götürüyor. Nafaka ve tazminat alırım diye çoğunun burnu havada. Madem eşitlik herkes kendine baksın yada durumu iyi olan versin. Nafaka ve tazminat olmasın BOŞANMA VE CİNAYETLER YÜZDE 75 AZALIR. Bu işlerle uğraşan bir uzman olarak bunu bilir bunu söylerim. 34 3 Yanıtla Su: Bay 55 uzmanım diyorsunuz,ben 25 sene evli kaldım ve eşım aldatığı için boşandım ve hiç çalışmadım çünkü eşimin dürümü iyidi.5 senedir az bi nafaka aliyorum ve şimdı nafaka kesimi için eski eşim mahkemeye baş vurmuş size sorıyorum ben şimde nasıl hayatımı devam edim ne sigorta ve nede emeklim var uzman bey cevap verin lütfen 1 6
  • Zuhal KESER : Kadın erkeğine itaat ederse ancak kadına şiddet son bulur. Erkeğe itaat etmeyecek kızlar ne olur evlenmeyin hem kendinizi hem kocanızı yakmayın 18 6 Yanıtla
  • mazlum: zaten zonguldak tokat karabük sinop ordu samsun buraların kadınları çok oynak oluyor 5 14 Yanıtla
  • ADALET: babayigit adamın başını yakmış insan üzülüyor 15 4 Yanıtla
  • ADALET: adamı rezil et sokaga çıkarma madem öyle böyle huyların vardı adamı rezil etmeden gideydin boşanaydın başını yaktın adamı ADALET ALLAHIN ADALETİ 15 3 Yanıtla
  • Su: Hakım bey öldürenlere ceza indirimi yapsanız aldattı diye iyi olur bütün kadınlar kocalarını keser çünkü bütün kocalar aldatiyor..... 6 10 Yanıtla nuri: Yap elini tutanmi var yapana bir madalya takmadığınız kaliyo oh iyi olmus 1 0
  • yaş 25: iyi yapmış ihanetin bedeli ölüm 14 1 Yanıtla
  • y t: kadın hak etmiş bu haberı hatırladım 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement