Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Balıkesir'de, boşanma davası açıp, evi terkeden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden, ancak yolda aralarında çıkan tartışmada iki çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde pek çok yerinden bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Y.A. (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

13.06.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, boşanma davası açıp, evi terkeden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden, ancak yolda aralarında çıkan tartışmada iki çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde pek çok yerinden bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Y.A. (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tutkusuz sanık C.A.'nın ise beraatine karar verdi. Rabia Aydın'ın ailesi ve avukatları C.A.'nın da ceza alması gerektiğini belirterek, temyiz için başvuracaklarını söyledi.

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi Pirebeyler Mahallesi'nde oturan Rabia Aydın ve Yaşar A. çifti, 8 yıl önce kaçarak evlendi. Bu evlilikten çocukları 4 yaşındaki M.A. ve 6 yaşındaki Y.A. dünyaya geldi. Ancak bir yıl önce aralarında anlaşmazlık çıkan çift sık sık kavga etmeye başladı. Rabia Aydın'ın şikayeti üzerine eşine 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. İddiaya göre, eşinin tehditlerinden bıkan Rabia Aydın, boşanma davası açıp, iki çocuğunu alarak Manisa'nın Soma İlçesi Cenkyeri Mahallesi'nde oturan yakınlarının yanına yerleşti. Boşanmak istemeyen Y.A., geçen 7 Ağustos'da eşi Rabia ile barışıp yeniden bir araya gelmek istediğini söyleyerek arkadaşı C.A. ile birlikte Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ne gitti. Eşi Rabia'yı eve dönmeye ikna etti, ardından eşi ve çocukları M.A. ve Y.A.'yı da arkadaşı C.A.'nın kullandığı otomobile alarak Bursa'ya gitmek için yola çıktı. Yolda çift arasında yeniden tartışma başladı. Balıkesir- Kepsut arasında tartışma şiddetlenince Y.A., bıçağı çıkartarak iki çocuğu ve arkadaşı C.A.'nın bakışları arasında eşi Rabia Aydın'a defalarca sapladı. Ardından ağır yaralı eşini otomobilden atarak, direksiyondaki arkadaşı C.A.'yı tehditle yola devam ettirdi. Eşinin attığı şarampolden sürünerek yola çıkan ağır yaralı Rabia Aydın'ı gören sürücüler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekibi, vücudunda 30 bıçak yarası bulunan Rabia Aydın'ı ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen genç kadın kurtarılamadı. Rabia Aydın'ın cenazesi, Dursunbey İlçesi'ne bağlı Ören Köyü'nde toprağa verildi. Olayın ardından kaçan Y.A. daha sonra yakalanarak, tutuklandı. Y.A. ve olayda kendisine yardımıcı olan C.A. hakkında Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

"EVLATLARIMIN ÖKSÜZ VE YETİM KALMASINI İSTEMEZDİM"

Davanının bugün görülen 6'ncı duruşmasına tutuklu sanık Y.A., tutuksuz sanık C.A. ile Rabia Aydın'ın annesi Sadiye Alkan, babası Sezai Alkan, kardeşi Birol Alkan ile sanıkların yakınları katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve CHP Balıkesir Kadınlar Kolu üyeleri de duruşmayı izledi. Duruşmada söz alan Y.A.'nın avukatları, cinayeti ağır tahrik altında işlediğini iddia etti. Son sözü sorulan Y.A. ise sadece "Evlatlarımın öksüz ve yetim kalmasını istemezdim. Çok üzgünüm" dedi.

Y.A.'ya cinayette yardım ettiği iddia edilen tutukusuz sanık C.A. da suçsuz olduğunu belirtip, "Y.A.'ya engel olmak için elimden geleni yaptım. Ancak başaramadım" diye konuştu.

Rabia Aydın'ın babası Sezai Alkan iki sanığın da en ağır cezaya çarptırılmasını isterken, anne Sadiye Alkan ise, "Kızım boşanmak istediği için öldürüldü. Boşanmak suç mu" dedi. Savcı ise sanıklardan Y.A. için müebbet hapis isterken, C.A.'nın beraatine karar verilmesini talep etti.

MAHKEME İNDİRİM YAPMADI

Mahkeme heyeti sanık Y.A.'nın eşini kasten öldürdüğünün sabit olduğunu vurgulayıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanıkla ilgili verdiği cezada herhangi bir indirim yapmadı. Kaçma şüphesi bulunduğu için tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cinayette yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen tutuksuz sanık C.A. hakkında ise 'katil zanlısına yardım ettiğine dair mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı için 'beraat' kararı verdi.

36 YIL YATACAK

Alkan Ailesi'nin avukatı Betül Nuran Karataş duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, "Sanık Y.A. hakkında istediğimiz karar çıktı. Diğer sanık C.A. ile ilgili karara ise katılmıyoruz ve temyiz edeceğiz. Kadın cinayetleri bitmedi, bitmiyor, devam ediyor. Bu kararın caydırıcılık açısından önemli olduğunu, düşünüyoruz. Bundan sonra da katillere indirim uygulanmamasını istiyoruz. Rabia davasında da herhangi bir indirime gidilmedi" dedi.

Y.A., hakkında eşe karşı kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası kararı verildiğine dikkati çeken Karataş, "Bu ilk derece mahkeme kararıdır. Bu kararın Yargıtay'da da bozulmayacağına inanıyoruz. Ağırlaştırılmış müebbetin ceza infaz kanunu gereği infazı 36 yıldır. Af uygulanmaz. Bundan sonra ömür boyu içeride olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

ANNE AYDIN'DAN BEDDUA

Duruşma sonrası Y.A.'nın annesi Hacer Aydın, Alkan Ailesi'ne tepki gösterdi. "Oğlum sizin yüzünüzden katil oldu" diye bağıran yaşlı kadın, Alkan ailesine beddua etti.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement