Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi

Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde boşanmak isteyince eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğrayan 2 çocuk annesi Zehra Elber, hastanede hayata tutunmaya çalışıyor.

20.01.2016 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde boşanmak isteyince eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğrayan 2 çocuk annesi Zehra Elber, hastanede hayata tutunmaya çalışıyor. Vücudunun büyük bir bölümü yanık olduğu için 8.5 aydır tedavi gören, 85 kilodan 45 kiloya düşen genç kadına operasyonlar yapılmaya devam ediliyor. Eşi ve baldızına kezzapla saldıran Gökhan Elber ise yargılandığı mahkemece 21.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ereğli'de oturan 23 yaşındaki Zehra Elber, 6 yıl önce garson 28 yaşındaki Gökhan Elber ile kaçarak evlendi. Ankara'ya yerleşen Elber çiftinin bu evliliklerinden 2 oğulları dünyaya geldi. Zehra Elber, işsiz kalan eşi Gökhan Elber'den şiddet görmeye başlayınca geçen yıl Mayıs ayında Ereğli'deki ailesinin yanına döndü. Eşi, 2 çocuğu ile birlikte Ankara'daki evlerinde kaldı. Zehra Elber, 6 yıldan bu yana şiddet gördüğünü öne sürerek boşanma davası açtı. Buna sinirlenen Gökhan Elber, Ereğli'ye geldi. Gökhan Elber, geçen yıl 27 Mayıs günü, eşi Zehra Elber'i telefonla arayarak, Ankara'daymış gibi konuşarak, "Çocukları görmek istiyorsan bir internet salonuna git, internet aracılığıyla çocukları göstereyim. Hasretini gider" dedi.

Zehra Elber de kardeşi Ezgi Oktay ile birlikte internet salonuna gitti. Ancak eşi tekrar telefonla arayıp, çocuklarının uyuduğunu ve başka zaman göstereceğini söyledi. Bunun üzerine Zehra Elber, kız kardeşiyle evlerine doğru yürümeye başladı. Eve yaklaşık 100 metre kala, Gökhan Elber, eşi ve baldızının önünü kesti. Boşanma davası açtığı için tepki gösteren Gökhan Elber, eşi Zehra Elber'in yüzüne ve vücuduna kezzap döktü, ardından yere yatırıp tekmeledi. Acı içinde çığlğklar atan ablasını kurtarmak isteyen Ezgi Oktay'ın da koluna kezzap döken Gökhan Elber kaçtı.

Ağır yaralanan Zehra Elber, önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ardından Konya'ya, sonra da kapsamlı bir tedavi için Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Polis tarafından yakalanıp gözaltına alınan Gökhan Elber, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'İNSAN DENMEZ'

Eşi Gökhan Elber'in kezzaplı saldırısına uğrayan yüzü ve vücudunun belden yukarısı yanan, sol gözü görme yeteneğini yitiren Zehra Elber, bugüne kadar 20'den fazla ameliyat oldu. Ankara'da hastanedeki tedavisinin ardından bir süre evinde tedavisi devam eden Elber, bu kez de Konya'da Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi görmeye başladı. Yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü yanık olduğu için yaklaşık 8.5 aydır tedavi gören Zehra Elber'e, vücudundan alınan deri parçaları yanık bölgelere ameliyatla naklediliyor.

85 kilodan 45 kiloya düşün ve her geçen gün güçlükle yaşam mücadelesi veren Zehra Elber, eski sağlığına kavuşmak istediğini belirtti. Elber, "Çok ameliyat oldum iyileşemedim. Hala da iyileşemiyorum. Ameliyatlarım hala sürüyor. Eski sağlığıma bir an önce kavuşmak istiyorum. Neredeyse 1 yıl oldu halen iyileşme belirtisi yok" dedi.

Kız kardeşı ve kendisine saldıran eşinin 21.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve halen boşanma davalarının sürdüğünü belirten Elber, "Onun ceza aldığını duyunca çok mutlu oldum. Bana bunu yapana, insan denmez. Yargılamayı yapan hakime hanım 21.5 yıl ceza verdi. Ona, benim hakkımı savunduğu için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ondan" dedi.

'KIZIMI CANI GİBİ SEVDİĞİ KOCASI BU HALE GETİRDİ'

Kızı Zehra'nın tedavi gördüğü süreçte torunlarına bakan 43 yaşındaki Ümmügülsüm Oktay, kızının daha kapsamlı bir hastanede tedavi edilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan yardım istedi. Oktay şunları söyledi:

"Kızım 8.5 aydır hastanede, acılar içinde yaşamaya çalışıyor. Zehram dünya güzeliydi, ama Zehra'nın yüzüne bakmak için bir anne olarak ben cesaret edemiyorum. Kızımı ne olur hayata döndürelim. Sayın Başbakanıma sesleniyorum. O bizim hemşehrimiz. Ne olur sesimi duy. Ben Zehra'yı kaybetmek istemiyorum onun iki tane evladı var. Onu, canı gibi sevdiği kocası bu hale getirdi. Kızımın psikolojisi tamamen bozuldu."

'TORUNLARIM ANNELERİNİN YÜZÜNE BAKAMIYOR'

Torunlarının, annelerinin yüzüne korktukları için bakamadığını söyleyen Oktay, "Zehra'ya sürekli deri nakli yapılıyor. Çocuğumuzun her yeri iltihap halinde. Gün geçtikçe kızımız eriyor. 85 kiloluk kız, 45 kiloya düştü. Yetkililere sesleniyorum, çocuğumuza bir çare bulalım. Yama için bacaklarında deri kalmadı.  Bizim derdimize bir çare olsunlar. Biri 2.5, diğeri 5 yaşında çocukları var. Annelerinin yüzüne korktukları için bakamıyorlar. Torunlarım annelerinden korkuyor" diye konuştu.

Zehra Elber'i tedavi eden Meram Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Mehmet Dadacı, "Bacaklarından zaman zaman aldığımız deri parçalarını, vücudundaki yanik bölgelere naklediyoruz. Yara olan bölgeler önceden ciddi derecede enfeksiyon kapmış. Bu bizim tedavimizi zorlaştırıyor. Bu nedenle biz önce enfeksiyon olan bölgeleri temizliyor, sonra nakli gerçekleştiriyoruz. Bu da hem zaman alıyor, hem de işimi zorlaştırıyor. Hastamızın tedavisi sürüyor" dedi.

SALDIRGAN KOCA 21.5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Saldırının ardından tutuklanan Gökhan Elber, Ereğli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'kasten yaralama' suçundan yargılandı. Geçen ay son kez hakim karşısına çıkan Gökhan Elber, eşi Zerha Elber'in kendisini aldattığını duyduğunu ileri sürerek, "Zehra'nın beni aldattığını duydum. Ankara'dan yanıma kezzap alıp Ereğli'ye geldim. 1 gece otelde kaldım. Ertesi gün yanımdaki kezzabı ağzı geniş bir kaba aktardım. Bir bisiklet kiralayarak Zehra'yı takip ettim. Tenha bir yere geldiğinde de kezzabı üstüne boşalttım. Ben bunları tamamen namus için yaptım" dedi.

Mahkeme Başkanı Ayşe Şentürk Suna, Gökhan Elber'e, 'tahrik' ve 'iyi hal indirimi' uygulamaksızın, eşi Zehra'yı tasarlayarak yaraladığı için 13 yıl 2 ay, baldızı Ezgi Oktay'ı yaraladığı için de 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşinin Kezzaplı Saldırısına Uğrayan 2 Çocuk Annesinin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement