Eşitlik Çalıştayı Yüzlerce Kişiyi Bilinçlendirdi - Son Dakika
Yerel

Eşitlik Çalıştayı Yüzlerce Kişiyi Bilinçlendirdi

Kadın ve erkek eşitliğine titizlikle yaklaşan Beylikdüzü Belediyesi, 22 müdürlüğün çalışanlarına ve son olarak Kent Konseyi ve muhtarlara çalıştay düzenledi.

12.05.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadın ve erkek eşitliğine titizlikle yaklaşan Beylikdüzü Belediyesi, 22 müdürlüğün çalışanlarına ve son olarak Kent Konseyi ve muhtarlara çalıştay düzenledi. "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Atölyesi" başlığıyla yapılan çalıştayda, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme nedir, nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli gibi konular görüşüldü.

Beylikdüzü Belediyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'nde doğru yol almak için çalıştay düzenledi. "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Atölyesi" başlığıyla yapılan çalıştaya son olarak Beylikdüzü Kent Konseyi Başkanı Elif Necla Türkoğlu, konsey üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Yrd. Doç. Dr. Özgün Akduran'ın 'Toplumsal cinsiyet nedir?' sorusuyla başladığı çalıştayda, birçok konu başlığı görüşüldü.

EŞİTLİK HER AÇIDAN İNCELENDİ

Çalıştayın amacı, Beylikdüzü Belediyesi stratejik plan revize çalışmalarına toplumsal cinsiyet eşitliği konularının dahil edilmesi ve müdürlük performans göstergelerinin toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi ile düzenlenmesiydi. Türkiye'deki belediyelerden verilen örneklerle desteklenen çalıştayda, mevzuatta, stratejik metinlerde ve Anayasa'da eşitliğin nasıl işlendiğine değinildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eşitlik Çalıştayı Yüzlerce Kişiyi Bilinçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement