Eski Adalet Bakanı Bozdağ Almanya'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eski Adalet Bakanı Bozdağ Almanya'da Açıklaması

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "paralel yapı"nın Türkiye aleyhine çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim yolumuz rotamız başka ülkenin beyanına göre değil Türkiye'nin çıkarlarına göre belirlenir ve biz bu yoldan gideriz" dedi.

12.04.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "paralel yapı"nın Türkiye aleyhine çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim yolumuz rotamız başka ülkenin beyanına göre değil Türkiye'nin çıkarlarına göre belirlenir ve biz bu yoldan gideriz" dedi.

Nürnberg Maritim Hotelde, Almanya'da yaşayan bir grup Türk vatandaşıyla bir araya gelen Bozdağ, yaptığı konuşmada paralel yapının uluslararası alanda Türkiye aleyhine çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Paralel yapı ve onun uzantıları uluslararası alanda Türkiye aleyhine kampanyalar yürütüyor, kulisler yapıyor, parlamentoları hükümetleri değişik kanallardan etkilemeye çalışıyorlar. Biz bunu görüyoruz. 2015 yani 100. yılı vesilesiyle Türkiye aleyhine kararlar çıkması için ibadet aşkıyla nasıl çalıştıklarını herkes görüyor. Bunu milletimizin de görmesi son derece önemli. Bunlar beyhude çalışmalar çabalardır. Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye'ye hasım olanların açıklamalarıyla yolunu ve rotasını belirlemez. Bizim yolumuz rotamız başka ülkenin beyanına göre değil Türkiye'nin çıkarlarına göre belirlenir ve biz bu yoldan gideriz."

Bekir Bozdağ, sivil toplum örgütlerinin önemine işaret ederek, "Sivil toplum son derece önemlidir, örgütlü toplum demektir. Eğer örgütlü olursanız yenemeyeceğiniz mesele asla olmaz. Sivil toplumun güçlenmesi demokrasinin ve halkın temsilinin güçlenmesi anlamına gelir. Türkiye sivil toplum örgütlerine büyük değerler veriyor. Yurtdışında Türk kökenli vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, akrabalarımızın, Türkiye sevdalılarının kurduğu sivil toplum örgütlerini de çok büyük önemle yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye'ye sağladığı katkıya da değinen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Biz biliyoruz ki her yerde var olan insanımız bizim gücümüzdür. Türkiye dışında 6 buçuk milyon insanımız var. Sadece Türkiye'deki değil yurtdışında, Almanya'da yaşayan vatandaşlarıyla bir bütündür, bir güçtür, ayrılmaz bir yapı oluşturmaktadır. Onun için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bizim güç kaynağımız, zenginliğimiz olduğu gibi onların oluşturduğu STK'lar da elbette ki vatandaşlarımızın en büyük yardımcısı, en büyük güç kaynağıdır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, Türkiyemizin gelişmesine, değişmesine, dönüşmesine kalkınmasına büyük katkı sağlamıştır. Geçmiş dönemlerde ekonomik krizlerle boğuşan Türkiye'nin var olduğu zamanlarda hükümetler sıkıştığı zaman yurtdışındaki vatandaşlarımızı yardıma çağırmak gibi bazı adımlar attılar. Eğer bugün güçlü bir Türkiye varsa tereddütsüz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir katkısı vardır, o yüzden şahsım ve milletim adına ülkeniz için yaptıklarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum."

Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'ya yaptıkları katkıların da gözardı edilemeyeceğini dile getiren Bozdağ, şunları belirtti:

"Sadece ülkenize değil Almanya'ya da büyük katkılarınız oldu. Göçün 50. yılını beraber kutladık, yaşananları hep beraber andık. 50 sene öncenin Almanyası bugünün Almanyası değil. Taş üstünde taş kalmamış Almanya'nın yeniden imarı, yeniden inşası konusunda Türk iş gücünün büyük bir katkısı vardır. Bugün eğer dünya ekonomisinde ağırlığı olan bir Almanya varsa eğer dünya siyasetinde güçlü yeri olan bir Almanya varsa elbetteki burada Almanların çalışkanlığının, üretkenliğinin, disiplininin büyük katkısı tartışılmaz ancak Türkler de dahil olmak üzere Almanya'da bulunan göçmenlerin katkısı da tartışılmaz. Sizler de Almanya'nın kalkınmasına terinizle, emeğinizle büyük katkı verdiniz."

Türkiye'nin AK Parti hükümetiyle yaşadığı gelişme ve değişimleri de anlatan Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı'nı övdü.

Anadolu Ajansı'nın sadece Anadolu'dan haber veren bir ajans olmaktan çıkarak dünya ajansı haline geldiğine işaret eden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi artık sadece Anadolu'dan haber veren bir ajans değil dünyanın her yerinde o ülkelerin dillerinde haber toplayan ve dünyaya haber dağıtan bir ajans haline geldi. Atatürk 1920'de kurdu ama sadece o günden bu güne Türkiye sınırları içerisinde haber topluyordu, şimdi ikinci taşı Tayyip Erdoğan ve arkadaşları koydu. Balkanlar'da, Avrupa'da, Rusya'da, Ordadoğu'da, Arapça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Boşnakça, Arnavutça, İspanyolca, Rusça haber toplayan, haber dağıtan bir hale geldi."

Bozdağ etkinlik öncesinde MÜSİAD Nürnberg temsilciliğini ziyaret etti.

Etkinliğe katılan Konya Milletvekili ve AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi ise yaklaşan genel seçimlerde herkesi sandığa davet ederek oy kullanmalarını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Adalet Bakanı Bozdağ Almanya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement