Eski Adalet Bakanı Bozdağ Tatvan'da - Son Dakika
Yerel

Eski Adalet Bakanı Bozdağ Tatvan'da

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Orta Doğu'da uluslararası güçlerin hedefledikleri neticelerin hasıl olması için kurdurulmuş ve terör eylemleri yapan bir örgüttür." dedi.

28.06.2015 23:12  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DAEŞ terör örgütünün, uluslararası bir proje olduğunu belirterek, " Orta Doğu'da uluslararası güçlerin hedefledikleri neticelerin hasıl olması için kurdurulmuş ve terör eylemleri yapan bir örgüt. Rolü bittiği zaman bir bakacaksınız kaybolup gidecektir" dedi.

Bozdağ, Bitlis'in Tatvan İlçe Belediyesi ve Kaymakamlığınca bir düğün salonunda düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda büyük sıkıntılar meydana geldiğini, Orta Doğu'daki bu kan ve gözyaşının herkesi rahatsız ettiğini söyledi.

Her yerde kan ve gözyaşının dinmesini, terör ve şiddetin yerini huzura bırakmasını arzu ettiklerini vurgulayan Bozdağ, "Biz burada huzur içinde iftar yaparken, başka diyarlarda aynı rahatlıkla iftarını yapamayanlar var. Onların da huzur ve barış içinde iftar yapmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin komşularında yaşanan olayların ülkeyi de etkilediğine işaret eden Bozdağ, DAEŞ'e ilişkin şunları kaydetti:

"Bir bakıyorsunuz 2013'te birdenbire bir terör örgütü peydah oluvermiş. Ama öyle görünüyor ki o örgütün çatısı altında ölmeye ve öldürmeye, Amerika, Avusturalya, Afrika, Avrupa ülkeleri, Balkanlar, Orta Doğu ve dünyanın dört bir yanından insanlar geliyor. Dilleri, kültürleri farklı, dinleri ortak ama gelenekleri birbirinden çok farklı bu insanları hangi güç bir araya getirecek? Anne babalar evlatlarını kendi istikametine yöneltemezken, ülkeleri, milletleri, dilleri farklı bu kadar insanı kimler bir araya getiriyor ve ölmeye, öldürmeye ikna ediyor? Herkesin bu soruyu sorması lazım. Çok belli ki DAEŞ terör örgütü, uluslararası proje bir terör örgütüdür. Orta Doğu'da uluslararası güçlerin hedefledikleri neticelerin hasıl olması için kurdurulmuş ve terör eylemleri yapan bir terör örgütü. Rolü bittiği zaman bir bakacaksınız kaybolup gidecektir."

"İlk günden tavrımızı koymuştuk"

Türkiye'nin DAEŞ'e karşı ilk günden tavrını koyduğunu dile getiren Bozdağ, DAEŞ'i terör örgütü ilan ettiklerini ve gereken tedbirleri azami düzeyde aldıklarını, almaya devam edeceklerini belirtti.

"Ancak ne gariptir ki hem Türkiye'nin içinden hem dışından 'DAEŞ terör örgütüne Türkiye'nin destek verdiği' iftirasını yaymak isteyen kişiler var. Hem iftira ediyorlar hem de 'Bu iftiranın aksini ispatla' diye, Türkiye'yi iftiralarının aksini ispatlamaya davet eden zavallılar var" diyen Bozdağ, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü terörün karşısında durmaya devam edeceğini vurguladı.

Terörün dini, vatanı ve renginin bulunmadığına inandıklarını anlatan Bozdağ, "Nerede terör varsa orada huzursuzluk var, kan var, gözyaşı var. Bunları en iyi bilenlerin başında Türkiye geliyor. Bir yandan bu DAEŞ terör örgütünü besliyorlar öte yandan da Türkiye'yi bu örgütün arkasında gibi gösteriyorlar. Bu kirli oyunu bütün milletimiz görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

"HDP'nin Eş Genel Başkanı, utanmadan kalkıp aynı şekilde kendi ülkesini terörle, terörizmle itham edecek iftiraları dile getirebiliyor" ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu iftiralar bilerek yapılmaktadır. Bunu yapanlar Türkiye'nin bu işin arkasında olmadığını bile bile yapmaktadır. Özellikle Güneydoğu bölgemizde DAEŞ terör örgütünün arkasında Türkiye'yi göstererek, seçimde buradaki vatandaşların oyunu devşirmek isteyen, şark kurnazlığı yapanlar var. Ama bütün dünya biliyor, onlar da biliyor, Türkiye DAEŞ terör örgütünün karşısındadır, karşısında olmaya devam edecektir."

"Milletimizin 7 Haziran'da verdiği kararın başımızın üstünde yeri var"

Her zaman milli iradeye saygılı olduklarını vurgulayan Bozdağ, "Milletimizin 7 Haziran'da verdiği kararın başımızın üstünde yeri var. Milletimiz seçimlerde hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermedi. AK Parti'yi birinci parti yaptı ama yanına bir başkasını alarak hükümet kurmasına onay verdi" diye konuştu.

"İnşallah kurulacak hükümet, ülkemize bizim yaptıklarımızın daha fazlasını yaparak hizmet getirme imkanı bulur" diyen Bozdağ, Türkiye'de son 13 yılda verilen hizmetlere değindi.

İstikrarın önemine işaret eden Bozdağ, "İstikrar yoksa, iktidar, iyi bir yönetim yoksa zenginleşme ve yatırımda ilerleme de olmaz. Dileriz ki oluşacak koalisyon, Türkiye'nin siyasi istikrarını muhafaza edecek bir koalisyon olur. Dileriz ki bu koalisyon güçlü bir iktidar gibi çalışır, iyi bir yönetim ortaya koyar ve güven yeniden tesis edilir. Türkiye büyüyüp gelişmeye devam eder" görüşünü paylaştı.

"Cumhurbaşkanımıza itibar suikasti yapılmaktadır"

"Türkiye'de Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik büyük bir itibar suikasti yapılmaktadır" ifadesini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Hem paralel medyası hem Doğan medyası hem de diğer kesimler hep beraber el ele vermiş, 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Bitlislilerin, Tatvanlıların ve aziz milletimizin gönlünden nasıl düşürebiliriz, nasıl aralarına mesafe koyabiliriz' diye bir sürü iftira dolusu haberler, yayınlar yapıyor. Geçen din alimlerine verilen iftarda 'milyonluk iftar' diye manşetler attılar. Fitreyi bilmeyenler, belki ömründe fitre vermeyenler, fitre üzerinden algı operasyonu yaptılar. Cumhurbaşkanımızın milletimiz nezdindeki saygınlığını yok etmek için uğraşıyorlar. Bu itibar suikastçilerine diyorum ki ne yaparsanız yapın, hangi yalanlarla, iftiralarla bu milletin karşısına çıkarsanız çıkın, milletimiz yalanlarınızı, iftiralarınızı yüzünüze vurmaya ve Erdoğan'ı gönlünde tutmaya devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Adalet Bakanı Bozdağ Tatvan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement