Eski Adalet Bakanı Ergin: "Kırılacak Bir Durum Yok" - Son Dakika
Politika

Eski Adalet Bakanı Ergin: "Kırılacak Bir Durum Yok"

Eski Adalet Bakanı Ergin: "Kırılacak Bir Durum Yok"

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, 14 yıldır siyasetin içinde olmanın verdiği yorgunluğu yaşadığını, bu nedenle partinin içinde olacağını ancak çok aktif bir siyaset yapmayacağını söyledi.

20.04.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, 14 yıldır siyasetin içinde olmanın verdiği yorgunluğu yaşadığını, bu nedenle partinin içinde olacağını ancak çok aktif bir siyaset yapmayacağını söyledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 14 yıllık hizmetin ardından partiye ve merkeze bir kırgınlığı olmadığını dile getiren Ergin, "Kırılacak bir durum yok, pek az siyasetçinin yaşayabileceği süreçleri yaşamış birisiyim. Bu anlamda bir makam mevki hırsımız ve beklentimiz de söz konusu değil. İlimize, çevremize ve ülkemize hizmet edebileceğimiz bir şekilde devam edeceğim" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili listesine müdahalede bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Ergin, şunları dile getirdi:

"Böyle bir durum söz konusu değil, aday listesini belirleyen komisyonda ben yer almadım. Hatay'ın 15 ilçesi var ama listeye 10 isim yazabiliyoruz, bu nedenle her ilçeden bir isim yazma şansımız yok. Ama isimler seçimlerde zaman zaman değişiyor. Bu tamamen genel merkezde yapılan çalışma neticesinde oluşan bir durum. Her parti seçim bölgesinde daha çok oy alan isimle çalışmak ister. Her vekilimiz sadece bölgesine değil tüm Hatay'a hizmet etmek için var. Burada memleket ayrımı yapmak doğru değil. Listeye baktığımızda ben hariç 4 arkadaşımızın devam ettiğini görüyoruz. Bu nedenle 8 Haziran'da mazbatalarını aldıklarında ne yapacağını bilen bir ekibimiz var. 4 numaradaki arkadaşımız Gençlik Kolları'ndan gelen genç bir kardeşimiz. Siyasete yabancı değil."

Sadullah Ergin bir gazetecinin, seçimlerden sonra ne yapacağı sorusuna, artık ailesine ve özel işlerine daha çok vakit ayıracağını, 14 yıldır siyasetin içinde olmanın verdiği yorgunluğu yaşadığını, bu nedenle partinin içinde olacağını ancak çok aktif bir siyaset yapmayacağını söyledi.

Sadullah Ergin, 7 Haziran seçimlerinin ardından siyasetin içinde olacağını ancak daha çok ailesine vakit ayıracağını belirterek şunları söyledi:

"Ben AK Parti öncesinde de bu şehirde siyaset yapıyordum. Refah ve Fazilet partilerinde il başkanlıkları yaptım, AK Parti'nin de kurucu il başkanıyım. 3 dönem bu partide milletvekilliği, 6 yıla yakın grup başkan vekilliği ve yaklaşık 5 yıl Adalet Bakanlığı yaptım. Hem Hatay hem AK Parti bu sürede bir üyesine mensubuna ne yapılması gerekiyorsa yaptı. Ama siyasi çalışmalar, çok vakit isteyen, birçok şeyden fedakarlık yapmanızı gerektiren çalışmalar. Eşinizden, ailenizden, dost çevrenizden sizi ayıran çalışmalar. Çalışma alan ve sürelerinizi kısıtlayan bir durum siyaset. Çok yoğun tempoda geçen bir 14 yılı geçirdik. Bu 14 seneden sonra doğrusu hem Hatay hem partim açısından bundan sonra ben bireysel olarak yapabileceğim katkıyı yapmaya devam edeceğim. Onun ötesinde bir miktar da kendime ve aileme zaman ayırmayı arzu ediyorum. Bunu hak ettiğimi düşünüyorum." - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Adalet Bakanı Ergin: 'Kırılacak Bir Durum Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var

  • Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi
    11:45 Elazığ'da 217 okul çevresi denetlendi, 5 araca ceza kesildi

    Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 217 okul ve çevresinde şüpheli şahıslar, araçlar ve metruk binalar kontrol edildi. Ayrıca Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 221 okul servis aracı denetlendi ve kurallara uymayan 5 araca ceza kesildi.

  • Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi
    11:44 Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi

    Burdur'da yapılan yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi'nin başkanlığına Levent Tokmaker seçildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan gizli oylama sonucunda, Milliyetçi Hareket Partisi Tefenni Meclis Üyesi Levent Tokmaker, 27 oydan 14'ünü alarak İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

  • İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil
    11:44 İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil

    31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve ikili arasındaki ilişkinin "küresel" güçlerin devreye girmesiyle düzeldiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, "Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir" açıklamasında bulundu.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.


Advertisement