Eski AK Parti Kurmaylarından Erdoğan Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Eski AK Parti Kurmaylarından Erdoğan Tepkisi

Eski AK Parti Kurmaylarından Erdoğan Tepkisi

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, "Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum." dedi.

02.07.2014 08:46  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener, Erdoğan'ın Köşk adaylığı hakkında, "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ne kadar etkin kullanırsa kullansın, yine de Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum. Bir süre sonra Başbakanlık'ta kim olursa olsun kendi politikasını hayata geçirme isteği ortaya çıkacaktır" dedi. AK Parti kurucuları arasında yer alan Dengir Mir Mehmet Fırat ise "Ben şahsen Erdoğan Köşk'e çıktığında başkanlık sistemine geçiş olmayacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin kurucu üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görüşlerini anlattı.

ABDÜLLATİF ŞENER: BAŞBAKANLIKTA DİRENÇ OLACAKTIR

AK Parti kurucusu, bir dönem Başbakan Yardımcısı ve Milli Görüş çizgisinden beri Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan ancak sonrasında partiden istifa etmesiyle dikkat çeken Abdüllatif Şener, Amerika'nın Sesi'ne Erdoğan'ın adaylığını değerlendirdi.

"Sayın Erdoğan nasıl bir Cumhurbaşkanı olacaktır?" sorusu üzerine Şener, Erdoğan'ın son yıllarda iyice belirginleştirdiği kutuplaştırıcı söylemi itibariyle herkesi kapsayıcı bir Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade etti. Artık "muhalif" olarak adlandırıldığını anımsatan Şener, demokratik haklar çerçevesinde Erdoğan'ın kişisel tutumuna karşı duruşunu koruduğunu dile getirdi. Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasıyla birlikte AK Parti'de farklılaşma olabileceğini düşündüğüne kaydeden Şener, "Erdoğan Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ne kadar etkin kullanırsa kullansın, yine de Başbakanlık'ta ve TBMM'den yasaları geçirmekte direnç ile karşılaşacağını düşünüyorum. Bir süre sonra Başbakanlık'ta kim olursa olsun kendi politikasını hayata geçirme isteği ortaya çıkacaktır" dedi.

Türkiye'nin kritik bir seçim sürecinde bulunduğu yönündeki görüşlere katıldığını da kaydeden Şener, şahsen de tanıdığı İhsanoğlu ile Erdoğan'ın arasındaki yarışta Türkiye'nin demokratik kişilik bakımından bir seçim yapacağını vurguladı.

FIRAT: BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ OLMAYACAKTIR

AK Parti'nin kurucularından ve tanıtım toplantısına davet edildiği halde katılamadığını söyleyen Dengir Mir Mehmet Fırat da, Amerika'nın Sesi'ne konuştu.

Erdoğan'ın adaylığı için AK Parti ve Türkiye açısından hayırlı olmasını dilediğini belirten Fırat, Erdoğan'ın başkanlık sistemi özlemini açıkça dile getirmiş bir siyasetçi olmasına rağmen Çankaya Köşkü'ne çıktığında her şeyin farklı gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

Fırat, "Ben şahsen Erdoğan Köşk'e çıktığında başkanlık sistemine geçiş olmayacağını düşünüyorum. Anayasa mevcut haliyle zaten Cumhurbaşkanı'na geniş yetkiler veriyor. Ancak biz daha partimizi kurduğumuz aşamalardan itibaren 12 Eylül darbesiyle Cumhurbaşkanlığı'na verilmiş bu geniş yetkileri eleştirmiştik. Her zaman da anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı yetkilerini sembolik hale getirmek gerektiğini söylemiştik. Şimdi bu yetkileri arttırma yönünde ileride partiden destek geleceğini düşünmüyorum" dedi.

Fırat, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının da partisine üç dönemdir liderlik etmiş bir siyasetçi için doğal bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.

YALÇINBAYIR: ERDOĞAN SINIRLARI ZORLAR

Amerika'nın Sesi'nin ulaştığı AK Parti kurucusu, AK Parti'nin 21. dönem Bursa milletvekili ve Başbakan Yardımcılığı yapmış Ertuğrul Yalçınbayır ise, halen parti üyesi olmasına rağmen aday tanıtım toplantısına çağrılmadığını söyledi. Erdoğan'ın aday gösterilmesiyle ilgili "Öncelikle hayırlısı olsun diyorum" diyen Yalçınbayır, "Partiyi kurduğumuzda Erdoğan'ın sekreteryasını da yürüten ilk kişiyim aslında. Ama neden davet edilmediğimi bilmiyorum. Üyeliğim benim bilgim dahilinde devam ediyor" diye konuştu.

AK Parti'yi "Demokratik Türkiye" düşüncesiyle kurduklarını kaydeden Yalçınbayır, her zaman insan hakları, düşünce-ifade özgürlüğü ve demokrasi inancıyla hareket ettiğini, ancak ilerleyen zamanda Erdoğan ile bu konularda ayrı düştüklerini dile getirdi. Bu nedenle parti yönetiminden uzaklaştığını kaydeden Yalçınbayır, "Bugün Erdoğan'ın gönlünde başkanlık sisteminin yattığı açıktır. Bu bakımdan Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla kendisi başkanlık sistemine geçişi zorlayacaktır. Türkiye'nin nasıl bir sistemle yönetilmek istendiğine dair bir seçime gittiğimizi düşünüyorum" dedi.

"Erdoğan nasıl bir Cumhurbaşkanı olacaktır?" sorusunu da yanıtlayan Yalçınbayır, Erdoğan'ın anayasal sistemdeki Cumhurbaşkanlığı yetkilerini ve sınırlarını kesinlikle zorlayacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu ile Erdoğan arasındaki yarışı değerlendiren Yalçınbayır, iki aday kimliğinde Türkiye'nin anayasal geleceğini oylayacağını söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eski AK Parti Kurmaylarından Erdoğan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • EGELİ: UZUN ADAM SENİNLEYİZ 36 42 Yanıtla
  • Serdar Adar: Yaşasın RTE usta , uzun Adam 23 42 Yanıtla
  • 12345: çakalların demeç verdikleri yere bak.. Amerikanın Sesi 23 38 Yanıtla
  • BIJI HÜSSO ÇELİK: ERDOĞANA TÜM HDP Lİ BDP Lİ KÜRTLER OLARAK DESTEK VERECEĞİZ NÜFUSUMUZ BİLİNSİN DİYE LİDERİMİZ SELAHATTİNE İLK TURDA OY VERECEGİZ HAKLARI O VERDİ HÜSEYİN ÇELİK İ BAŞBAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ BDP DEN FAZLA BİZLERİ SAVUNDU YAŞASIN KÜRT ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞASIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞBAKAN HÜSEYİN 8 43 Yanıtla
  • ÖZER: Yönetmek bir ekip işidir,Erdoğan yetkisini hukuksal yada dinsel açıdan tek başına kullanmıyor ki.....işte grubuna CEMAAT adı veriliyor,bu cemaat ailenin ana arterlerinden bir kişinin yerine geçmekle kuruluyor,o kişinin okul arkadaşları,öğrencileri,kurduğu ailenin çevresi,komşuları......v.s,öyle bir çember kuruluyor ki........bu gün ülkenin U gibi bir kesiminin karşı çıktığı bu cemaat meselesi......ya da ülkenin @'ı o cemaatin uzaktan yakından adına ulaşmış?? Erdoğan kendisine destek verecek böyle bir toplum oluşturabilmek için her bakımdan sınırları zorlamış ve zorlatmış......? 3 1 Yanıtla ÖZER: U=e, .........@=e yazılmıştı...........değiştirilerek aktarılmış. 0 0 ÖZER: e=egomonya,......... ego=egoist,monya=my,manya(kasız) 0 0

Advertisement