Eski Bakan Bağış: Pkk, Fetö, Dhkp-C, CHP ile İşbirliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Bağış: Pkk, Fetö, Dhkp-C, CHP ile İşbirliği Yapıyor

Eski Bakan Bağış: Pkk, Fetö, Dhkp-C, CHP ile İşbirliği Yapıyor

AVRUPA Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, CHP'yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayıp, "Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş, ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor" dedi.

04.03.2017 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AVRUPA Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, CHP'yi terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayıp, "Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş, ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor" dedi. Siirt'te düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Türkiye' konulu panele Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Limak Holding Yönetim Kururlu Başkanı Nihat Özdemir ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Siirt Ticaret Odası Başkanı Güven Kuzu ile işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlar katıldı.

AVRUPA VE CHP'YE SERT ELEŞTİRİ

Avrupa ülkelerini teröre karşı ikiyüzlü davranmakla eleştiren Bağış, CHP'yi de terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı. Bağış, "Bu sistem parlamenter sistem değil, aşure sistemidir, çünkü gerçek parlamenterler sistemlerde meclisin yasaları, meclisten çıkan hükümetin yasaları ve yetkileri çok farklı olur. Ama bizdeki sistem, Kenan Evren sistemidir. 80 darbesinden sonra davulu koymuş hükümetin boynuna, tokmağı da elinde tutmuş. Bu sistemi değiştirmezsek, bakın size çok açık net söyleyeyim; baba ile evlat biri cumhurbaşkanı, diğeri başbakan olsun, bir yıl sonra ister istemez birbirlerine düşerler. Gerçekten istikrarı güvence altına alacak, karar mekanizmalarını hızlandıracak bir sisteme kavuşmamız lazım. Bu paket Türkiye'yi uçuracak bir pakettir. Buna evet demek milli bir görevdir. Çünkü Allah korusun hayır çıkarsa; hem ekonomik hem siyası bir kaos ve kargaşa ile karşı karşıya kalırız. Barağını seven, ülkesini seven evet demesi gerekir. Kimlerin hayır kampanyası yaptığına bakarsanız zaten olay net bir şekilde ortaya çıkıyor. Hayırcılar PKK, FETÖ, DHKP-C milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş ana muhalefet partimiz CHP ile işbirliği yapıyor. Bu saydığımızla işbirliği yapıyor" dedi.

NİHAT ÖZDEMİR: BENİ GÖZALTINA ALMAK İSTEDİLER

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Siirt Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Nihat Özdemir, ise Türkiye'nin büyük hedeflere ilerlemesi için bu sistem değişikliğine evet diyeceklerini söyledi. Özdemir, "17-25 Aralık'ta ben de bu işin içindeydim ve ortağım da bu işin içindeydi. 41 tane işadamını gözaltına almak istediler. O zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız'ın dirayetli duruşu sayesinde gelip polislerin bizi gözaltına almasına mani oldular" diye konuştu.

Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu da yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için bir gereklilik olduğunu, bilhassa bürokratik oligarşiyi ortadan kaldıracağını söyledi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Bağış: Pkk, Fetö, Dhkp-C, CHP ile İşbirliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi
    17:09 Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, muhtarlarla bir araya geldi

    Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli depremlerin izlerini silmek için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Toplantıda tanışma ve yeni dönemin yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

  • Instagram'a dürtme özelliği geliyor
    17:09 Instagram'a dürtme özelliği geliyor

    20 yıl önce MSN'nin popüler olan 'Dürtme' özelliği şimdi de Instagram'a geliyor. Instagram, kullanıcıların birbirlerini dürtmesine olanak tanıyacak bir özelliği test ediyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların etkileşimlerini artırarak sosyal medya deneyimlerini daha da kişiselleştirmeyi amaçlıyor.

  • Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı
    17:09 Nothing Phone (2) için ChatGPT Güncellemesi Yayınlandı

    Nothing Phone (2) için yayınlanan son güncelleme olan Nothing OS 2.5.5, ChatGPT eklentisini getiriyor. Bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar daha hızlı performans ve daha kolay erişim sağlayabilecekler. Ayrıca güncelleme notlarında kamera geliştirmeleri, hata düzeltmeleri ve yeni özellikler de yer alıyor. Nothing, bu ayın sonunda Phone (1) ve Phone (2a) için de ChatGPT eklentisini yayınlayacak. Haziran ayında ise Ear ve Ear (a) ürünlerine de ChatGPT entegrasyonunu duyuracak.

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu
    17:06 Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Uzunyalı'da oteller ve restoranlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Yayaların rahat etmesi için çalışmalar başlattı.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı
    17:06 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, seçim çalışmaları sırasında kırgın olduklarını öğrendiği iki esnafı barıştırdı ve misafir oldu. Tavlı, esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.


Advertisement