Bayraktar'ın Oğlunun Ofisini Arayan Polis Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

Bayraktar'ın Oğlunun Ofisini Arayan Polis Görevden Alındı

Bayraktar\'ın Oğlunun Ofisini Arayan Polis Görevden Alındı

Eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlunun ofisinde yapılan aramada, bacak bacak üstüne atarak Başbakan'ın tepkisini çeken başkomiser, görevden alındı.

02.01.2014 07:38  Güncelleme: 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlunun ofisinde yapılan aramada, bacak bacak üstüne atan, elinde tespihle ofis çalışanlarına lahmacun siparişi verdirttiği öne sürülen Başkomiser Recep Can, İstanbul'daki bir ilçede pasif göreve atandı.

ELİNDE TESPİHLE LAHMACUN SİPARİŞİ

Hürriyet'in haberine göre, tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın ofisinde yapılan aramada, bacak bacak üstüne atarak, elinde tespihle ofis çalışanlarına lahmacun siparişi verdirttiği öne sürülen Başkomiser Recep Can, görevinden alındı ve İstanbul'daki bir ilçede pasif göreve çekildi.

İZİNSİZ GİRDİĞİ İDDİALARI DA SORUŞTURULACAK

Hakkında, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un talimatıyla başlatılan idari soruşturmada, Can'ın davranışlarının yanı sıra, izinsiz olarak eski Bakan Bayraktar'ın ofisine girilmesi iddialarının da soruşturulacağı belirtildi.

ARAMAYA KATILAN DİĞER POLİSLERİN DE YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Aramaya katılan diğer polisler de ilçe emniyet müdürlüklerine dağıtıldı. 17 Aralık 2013 günkü operasyonun ardından ofiste arama yapan polislere ait olduğu öne sürülen görüntüler internete düşmüştü.

Görüntülerde aramanın başındaki bir polisin koltukta bacak bacak üstüne atarak elindeki tespihi çevirdiği, polislere talimatlar verdiği görülüyordu. Lahmacun siparişi de veren polisin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Recep Can olduğu anlaşıldı.

"ŞİKE OPERASYONUNU DA BEN YÖNETTİM"

Can, arama sırasında "Bu da bir şey mi? Ben ne operasyonlar yaptım. Şike operasyonunu da ben yönettim" dedi. Bunun üzerine ofisteki çalışanlardan birisi "O zaman Trabzonspor'un kupasını verin" diye espri bile yaptı. Görevli memurlar ofiste aradıkları şeyi bulamadıklarını Can'a bildirdi. Can, bunun üzerine telefonla birisini aradı. "Efendim aradığımızı bulamıyoruz. Ne yapalım?" diye durumu bildiren Can aynı zamanda 4'üncü katta Bakan Erdoğan Bayraktar'ın ofisinin de olduğu bilgisini hatırlattı. Can, aldığı talimat üzerine polis yeleğini çıkartarak bakanın ofisini de aradı.

BAŞBAKAN SİNİRLENMİŞTİ: GEREĞİ NEYSE YAPARIZ

Polisin görüntülerinin internete düşmesinin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde tepki göstererek şöyle demişti: "Şu hale bakın. Yürütmenin mensubu bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde bacak bacak üstüne atacak, eline tespihi alacak külhanbeyi gibi. Bir de yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iş. Bunu yapan yargı mensubunu seyir mi edeceğiz. Gereği neyse bunu yaparız."

Operasyonun ardından başlayan görevden alma ve tayin fırtınasında, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, operasyonu yürüten şube müdürlerinin de arasında bulunduğu polis sayısı 80'e ulaştı.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bayraktar'ın Oğlunun Ofisini Arayan Polis Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • semra yılmaz: Tabi bu ülkede tek külhanbeyi var o da sensin!! 65 30 Yanıtla
  • mossi: bizim ülkemizde herkes artist 50 15 Yanıtla
  • botan: başkomiser ayak üstünde ayak atmış tayyibin zoruna gitmiş peki çocuklarınız milyonları çark ederken bu milletin zoruna gitmiyormu. sen merak etme bu millette gereği neyse yapacaktır. dolarlarında yakalandı bakalım seçimde sandığından ne çıkar 31 25 Yanıtla
  • celil: Bizim burda siyasetciyi diyen ilkokul mezunu arkadaşlar bile bu kadar havalı. Sonuçta komser halkın içinde yapsa ayıp ama kapalı alanda yapmış. Yazık olmuş. 38 12 Yanıtla
  • MELTEM: Herşey bir yana operasyon yapan polis görüntüsü varmı? Bu ne lakaytlık gayri ciddilik.İyi olmuş.Adam gibi görevini ciddiyetle yapsaydı o zaman! Ne o oturuş şekli sanki kahvede oturuyor tesbih sallamalar lahmacun yemeler bu nasıl polis? 9 24 Yanıtla
  • cops: uslu dursaydınızda polisler hiç gelmeseymis 18 13 Yanıtla
  • Hasan Can: Ne var yani koltuğa oturmuş.Tesbihide sadece o anda çekmiyordur. Adamın böyle bir alışkanlığı vardır. Bu sahne ergenekon baskınlarında, gezi baskınlarında yaşansa eminim başbakan övgü ile söz ederdi. Burada külhanbeyliğini polis değil, hükümet yapıyor. 19 9 Yanıtla
  • musti: böyle hareket eden bütün elamanları görevden alacaksun 10 15 Yanıtla
  • engin muharrem: bak bak sen sen baş komisere zorla yemek ısmarlıyacaksın sonra iftira at yemek de yemiş diyeceksin rüşvet yememiş ya tesbih de sizin tesbihiniz la havle çekiyor her tesbih çeken külhan beyimi ? 20 4 Yanıtla
  • hırsızlaroyuncular: bu sorusturmayı sulandırmak olayı baska yone cekmek isteyen elemanın teki amacınada ulastı bunun gibi iki tane daha olsa butun mıllet hırsızı degıl bunları suclıcaktı 15 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement