Eski Bakan Dinçer'den Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Eski Bakan Dinçer'den Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesine Ziyaret

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesindeki mesleğe hazırlama yaz kursunu ziyaret etti.

20.08.2015 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesindeki mesleğe hazırlama yaz kursunu ziyaret etti.

Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan imam hatip lisesi öğrencilerini mesleğe hazırlama projesi kapsamında Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde açılan Arapça dil eğitim kursunda görevli öğretmenler ve kursiyer öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilik anılarını paylaştı.

Ziyarette, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran hazır bulundu.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik açtığı öğrencileri mesleğe hazırlama yaz kurslarıyla çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel etkinliklerle öğrencilerin yetiştirilmesini, mesleğe ve hayata hazırlanmasını amaçlıyor.

Gemlik Anadolu İmam Lisesinde açılan ve yaklaşık bir ay sürecek Arapça dil eğitim kursuna Konya, Karaman ve Hatay illerinden 90 öğrenci katılıyor.

Proje kapsamında açılan kurslarla İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin Arapça okuma, yazma, konuşma ve anlama becerilerini geliştirmek, çeşitli illerden gelen öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusu geliştirerek bir arada yaşama kültürü kazandırmak, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde tarih ve medeniyet bilinci oluşturmak, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireyler yetiştirmek hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Bakan Dinçer'den Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement