Eski Bakan Kılıç: "15 Yaşında Bir Gencin Ölümünden Acı Duymayan Kalp Ölüdür" - Son Dakika
Politika

Eski Bakan Kılıç: "15 Yaşında Bir Gencin Ölümünden Acı Duymayan Kalp Ölüdür"

Eski Bakan Kılıç: "15 Yaşında Bir Gencin Ölümünden Acı Duymayan Kalp Ölüdür"

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “15 yaşında bir gencin ölümünden acı duymayan kalp ölüdür” dedi.

12.03.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "15 yaşında bir gencin ölümünden acı duymayan kalp ölüdür" dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için memleketi Samsun'a gelen eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi olayları sırasında yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan hakkında açıklamalarda bulundu. Gencin ölümünden acı duymayan kalbin ölü olduğunu söyleyen Kılıç, "Berkin Elvan kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 yaşında bir gencin yüzlerce gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmiş olması başta çok büyük bir acıdır. Allah, anne-babasına, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil ihsan etsin. 15 yaşında bir gencin ölümünden acı duymayan kalp ölüdür. Berkin'in sokağa çıkması sorusuna da cevap aramayı anlamsız buluyorum. O gün itibariyle 14 yaşında bir gencin sokağa neden çıktığının bir önemi de yok. Yara almış olması ve günlerce süren yoğun bakımı sonunda hayatını kaybetmiş olmasıdır. Bu büyük bir acıdır" diye konuştu.

"YENİ ACILARIN TETİKLEYİCİSİ OLMAMALI"

Berkin Elvan'ın ölümünün yeni acıların tetikleyicisi olmaması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Berkin Elvan'ın ölümü yeni acıların da tetikleyicisi olmamalıdır. Berkin Elvan'ın ölümüne yönelik tepkiler yeni acıların yaşanmasına gerekçe yapılmamalıdır. Soğukkanlı ve sağduyulu yaklaşımlarla Berkin'in acısı ve acılı ailesinin yüreğindeki yangın hafifletilmeye çalışılmalıdır. Benzer acıları Türk toplumunun yaşamaması için de yaşananlardan herkes ders çıkarma yolunu tutmalıdır. Bu tür acıların bu toplumda tekrarlanmaması yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Bilmeliyiz ki Türk, Kürt, Alevi, Sünni, sağcı, solcu Türkiye'de 76 milyon, hepimiz aynı ülkenin yurttaşlarıyız. Farklılıklarımızı zenginlik kaynağı olarak saymazsak daha çok acılara yol alırız. Hiç kimse ötekileştirilemez, hiç kimse farkındalıklarından dolayı farklı bir işleme veya muameleye tabi olamaz. Herkes bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Bu şekilde durumun değerlendirilmesi ve soğukkanlılığın yitirilmemesi lazımdır" şeklinde konuştu.

TATİL EDİLEN TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇI

Tatil edilen Trabzonspor- Fenerbahçe maçı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Suat Kılıç, şunları söyledi:

"Beşiktaş- Galatasaray derbisinde de talihsiz ve acı olaylar yaşandı. Türk futbolu kan kaybetti. Ev sahibi olarak Beşiktaş büyük yaralar aldı. Ligin ikinci yarısında da Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasında yine maçın tamamlanamamasıyla ilgili üzücü hadiseler yaşandı. Bu hadiseler Türk futboluna ve Anadolu futboluna da büyük kan kaybettirdi. Hakemin bir önceki maçtaki ve bir maç sonrasındaki kararları ile ilgili farklılıkları değerlendirmek Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi takdirindedir. Merkez Hakem Komitesi hakem kararlarına güvenin sağlanması için gereken önlemleri almalıdır. Merkez Hakem Komitesi aynı ya da farklı hakemlerin farklı farklı müsabakalarda aynı kuralları aynı adalet anlayışıyla uygulaması yönünde dikkatli ve özenli bir tavır içerisinde hareket etmelidir. Eğer maçlarda alınan kararlar hakem inisiyatifleri arasında çok büyük uçurumlar oluşursa bu futbol seyircisinde güvensizliğe neden olabilecektir. Güvensizlikte başka olayların tetikleyicisi olabilecektir. Sahaya yabancı madde atılmamalı, türbinlerde küfür ve siyasi slogan olmamalı, kulüp başkanları yöneticileri, spor ve futbol medyası, yazarlar, çizerler, federasyon ve diğer aktörler üzerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeli. Yapılan yayınlara, yazılan yazılara bakmayıp futbolun bu noktaya gelmesinin tek nedeni olarak taraftarın ve tribünleri görmek büyük haksızlık olacaktır. Kan kaybının tek nedeni taraftar ve tribün değildir. Herkesin elini taşlın altına koyup sorumluluktan kaçmaması lazımdır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Bakan Kılıç: '15 Yaşında Bir Gencin Ölümünden Acı Duymayan Kalp Ölüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement