Eski Bakan Yalova'nın İsmi Nazilli'de Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Eski Bakan Yalova'nın İsmi Nazilli'de Yaşatılacak

Eski Bakan Yalova\'nın İsmi Nazilli\'de Yaşatılacak

2002 yılında ihaleye çıkan ve 2006 yılında yapımı tamamlanan Nazilli Sümerpark Rekreasyon alanının ismi ‘Şubat Ayı’ olağan meclis toplantısı ile ‘Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon Alanı’ olarak değiştirildi.

23.02.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2002 yılında ihaleye çıkan ve 2006 yılında yapımı tamamlanan Nazilli Sümerpark Rekreasyon alanının ismi 'Şubat Ayı' olağan meclis toplantısı ile 'Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon Alanı' olarak değiştirildi.

172 bin metrekare alana kurulan ve içerisinde 2 restaurant, 2 kafeterya, 1 adet kır düğün salonu, 1 adet buz pateni pisti, 1 adet yüzme kulübü, 1 go-kart pisti, 1 kapalı spor salonu, 1 adet tenis kulübü, 1 adet basketbol sahası, otopark, Alzheimer Danışma ve Dayanışma Merkezi, Türkiye'nin İlk Model Evi, TİYAM Hizmet Binası, ADÜ'ye ait MYO ile 11 bin metrekare alana yayılan içinde aynalı sazan bulunan gölet bulunan Rekreasyon alanında isim değişikliği nedeniyle yapılan törene çok sayıda davetlinin yanı sıra Yazar-Eski Devlet Bakanı Dr. Yüksel Yalova, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve Nazilli'nin kurtuluşunda büyük emekleri olan ilk Nazilli milletvekili Hacı Süleyman Efendi'nin ailesi de katıldı.

Sümer Rekreasyon Alanı girişinde düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ise Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz yaptı. 18 Mayıs 1999 yılında Muhtar olduğunu hatırlatarak konuşma yapan Muhtar Dilbaz; "Sümerbank'tan emekli oldum. Sümerbank fabrikalarımızın kapanmasını tümü nedenlerine değinmeden hiçbir şey söylememe gerek yok şartlar neyse onu icap ettirdi diyoruz. Ancak Sümerbank camiasını hala yaşatmaya çalışan facebook sayfalarında onları her gün güncel olarak güncelleyen Sümerbanklı arkadaşlarımızın, Sümerbank ruhunu taşıyan tüm Sümerbanklıların adına burada belediye başkanımızdan Sümerbankın 9 Ekim 1937 başlangıç tarihini gösteren bir yazı yazılmasını istirham ediyorum. Rekreasyon alanının bulunduğu alanda evlerimiz vardı. Bende 17 sene kendim ikametgah ettim ve Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bir Sümerbank camiasını, bir Sümerbank ailesini onun ekmeğini yiyen mutlaka rastlamışızdır. Halen de devam etmektedir. Hüzünlendirmek için söylemiyorum bunu ama bu bir gerçektir. Rekreasyon yeniden doğmak demek inşallah bu parkımız bu yenilikle beraber bize güzel günleri getirecek. Mahallemin nüfuzu son 10 yılda yüzde 50 azaldı. Burada Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanlarımızın elini taşın altına yıllardır koyalım deyip koyamadığı şu Nazilli Sümer Üniversitesini gerçekleştirelim, halkın duasını alalım. Nazilli'yi kalkındırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya vatandaşlarımız adına istiyorum" şeklinde konuştu.

'BU ONUR BİZE NASİP OLDU'

Sümerpark alanında bir açılış yerine emeğe saygı göstermek için onurlandırma olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; "Nazilli'nin arazi ve alan sıkıntısı yaşadığı o dönemlerde 170 dönümlük rekreasyon alanı, karşımızdaki 300 dönümlük üniversite alanı ve Devlet Malzeme Ofisi'nin olduğu alanın hepsi üçlü koalisyon döneminde Devlet Bakanlığı yapan Dr. Yüksel Yalova'nın sayesinde 1 liraya Nazilli Belediyesi'ne verilmiş. Bu alanları 10 yıl hiçbir şey yapmadan yalnızca bütçeden gelen parayı istimlak bedeli olarak ödesek alamazdık. Bu alanlar o dönmede Nazilli'nin değerleri olarak sayın bakanımız, o dönemin iktidarı arkadaşlarımız, abilerimiz uygun görüyorlar ve Nazilli Belediyesi'ni 1 lira karşılığında veriyorlar. O dönemde emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Bu dönemde Nazilli'nin değerleri isimleri bir yerde yaşatılsın diye bir çalışmamız var. Bu noktada da sayın Bakanımızın ismi keşke daha önceden Nazilli'ye verilseydi diye düşünüyorum ama Allah bize nasip etti. İnşallah hayırlı olur ve ismi biz var olduğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olduğu sürece yaşayacaktır."

'5 YILDA 150 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPTIK'

Nazilli Belediye Başkanı olduğum günden beri arkadaşlarımızla söylediğimiz tek bir şey var Nazilli'yi üniversite şehri yapacağız, organize sanayi şehri yapacağız. Ben geldiğimde 6-7 bin öğrenci vardı. Buraya 2 yıllıklar verilmiş, İsabeyli'ye ise 4 yıllık Fakülte gitmiş durumdaydı. Biz bugün Nazilli Belediyesi olarak 5 trilyonun üzerinde para vermiş durumdayız. Niçin veriyoruz bir daha söylüyorum Nazilli'nin ikinci bir bacasız fabrikası olan tek işletmesi üniversitedir. Bugün 10 bine yakın bir öğrenci grubu var. Biz Nazilli Belediyesi olarak öyle hayal falan proje üretmiyoruz. Şuana kadar 150 milyon TL yatırım yapmışız. İnşallah ileriki günlerde Nazilli için daha iyi olacak. Biz ne üniversite hayalimizden, ne de organize sanayimizden vazgeçmedik. 1994'te dönemin bakanlarından Ali Rıza Gönül ile başlamış daha sonra Milletvekilimiz Ali Uzunırmak konuya dahil olmuş ve böyle gelmiştir bugünlere. Organize sanayide 20 yıl geçmiş ve sonra biz geldiğimizde Nazilli'de bir tane bile fabrika yokken çalışmalarımız neticesinde şuan 13 tane fabrika çalışır duruma gelmiştir. Yaklaşık bin vatandaşımız buradaki fabrikalarda çalışıyor. Şimdi Organize Sanayi Müteşebbis Heyeti olarak arsa sahiplerine iki yıllık bir süreç tanıdık işverenlere. Eğer iki yıl içerisinde geri kalan fabrikalarda yapılacak. 41 tane müteşebbisimiz burada AŞ ve iş derdine çare olacak" ifadelerini kullandı.

YAPTIĞI HİZMETLERİN BAZILARINI ANLATTI

Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde Allah'a kendisine şerefli ayrılık nasip etmesi için dua ettiğini söyleyen Yazar-Eski Devlet Bakanı Dr. Yüksel Yalova; " Kazakistan'ın özerk eyaleti Türkistan da Hoca Ahmet Yesevi hazretlerinin 7 yılda hiç bitirilemeyen türbesini bitirme şerefine nail olmuş bir hemşerinizim. O görevlerde bulunurken bana Eyüp Sultan Hazretleri Caminin içini ve dışını ışıklandırmak nasip oldu. Kayseri'de de başka görevlerimiz oldu. Mimar Sinan'ın doğduğu evin tamiratını başlatıp ayrıca parasını temin etme gibi bir şerefimiz oldu. Ayrıca Veysel Karani hazretlerinin türbesini hem de altı ay sürmeyen bir şekilde bitirmek nasip oldu" dedi.

KOALİSYON HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR ETTİ

O günkü hükümetin bana verdiği görevi doğru anlayarak yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Yüksel Yalova; "Önümüzde bitmiş bir Sümer Holding işlemi vardı. Türkiye'de kaç yıldır süre gelen. 4046 sayılı yasası bana 2/i maddesinde kamu yararı varsa o yeri para almadan verebilme imkanı veriyordu özelleştirme yüksek kuruluna sunma imkanı. Bu noktalarda rahmetli Bülent Ecevit Başbakanımızın ve Başbakan yardımcımız sayın Devlet Bahçeli'nin sıra dışı desteklerini hep gördüm. Takdirlerine mazhar oldum. Bülent Ecevit başkanımız için Allahtan rahmet diliyor, başbakan yardımcımız sayın Devlet Bahçeli'ye de hürmetleri, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım. Burada Sümer Holding ile ilgili ne yapılabilir diye düşündüğümüzde. Aydın Milletvekillerimizi davet ettim ve bir bakanlığımız hep beraber bu görevi yapalım dedim" dedi.

UZUN YAŞAM'A DESTEK VERECEK

Son yıllarda bütün Türkiye'nin duyduğu Uzun Yaşam Kenti olarak bilinen Nazilli için uluslar arası akademik çalışmalar yapılması yardımcı olacağını ifade eden Yalova; "Benzer bir projeyi İtalya'da da benim arkadaşlarım hayata geçirmişlerdi. Onlarla da teması ben kuracağım. Hizmet sadece sıfatla olmaz. Nazilli'ye siz değerli hemşerilerimize borç sadece sıfat sahibi olarak ödenmez. Ben bu rekreasyon alanına isminin verilmesine vesile olan Haluk Alıcık başta olmak üzere tüm değerli Belediye Meclis üyesi çalışma arkadaşlarına huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İsim peşinde oldum mu pek aklıma gelen bir şey değildi ama toplum yaşamında biliriz ki eğer o coğrafya da belli bir değerler gelecek nesillere örnek olarak verilecekse geçmişteki insanlarla ilgili bakışınızın farklı olması lazım. Burada hiç hak etmediğim kadar cömertlikle ismimi Sümer kavramıyla yan yana getirdiğiniz için de Allah razı olsun. İnşallah yaşadığım süre içerisinde layık olmak nasip olur" ifadelerini kullandı.

DUALARLA TABELA DEĞİŞTİRİLDİ

Hizmetin güzel bir şey olduğunu ve insanların hizmetleriyle anılmasının, unutulmamasının hem hizmeti yapan için hem de vefa duyan için güzel olduğunu ifade eden MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ise 1999-2002 yılları aralığında iktidar Milletvekili olarak ilk aktif milletvekilliğini yaptığını hatırlatarak o dönemlerde tecrübeli bakan ve milletvekili arkadaşları ile Aydın'a büyük hizmet yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından dualar okunarak kurdele kesildi. Protokol üyeleri ve davetlilerin katılımıyla kesilen kurdelenin ardından da Türk Bayrağına sarılı 'Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon Alanı' yazılı tabelanın açılışı gerçekleşti. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Bakan Yalova'nın İsmi Nazilli'de Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement