Son dakika Başbakan haberleri, Başbakan son dakika, son dakika Başbakan

Son Dakika Başbakan Haberleri

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

  • Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi
    23:09 Karadağ Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyükelçisi iftar davetinde bir araya geldi

    Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan'ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar davetine, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve ülkenin önde gelen isimleri katıldı. Davete, Karadağ Parlamentosu Başkanı, Karadağ İslam Birliği Başkanı, Karadağ Başbakan Yardımcısı, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler ve belediye başkanları da katıldı. Cumhurbaşkanı Milatovic, iftarın İslam inancının hoşgörü değerlerini temsil ettiğini belirtirken, Büyükelçi Kalkavan ise Karadağ'ın farklı kültürlerin bir arada barış içinde yaşadığı bir ülke olduğunu vurguladı.

  • İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti
    21:58 İsrail'de Harediler Zorunlu Askerlik Hizmetine Karşı Protesto Etti

    İsrail'de zorunlu askerlik hizmetine karşı çıkan ultra Ortodoks Yahudiler (Harediler), Batı Kudüs'te kentin işlek noktalarından birinde yol kapatarak protesto gösterisi yaptı. Protestoda Harediler, askerliğe karşı sloganlar atarak dans etti. İsrail polisi ile arbede yaşandı.

  • Fatih Erbakan, Yozgat'ta Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    20:57 Fatih Erbakan, Yozgat'ta Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat'ta düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Erbakan, konuşmasında kurtuluşun Milli Görüş'te olduğunu vurgulayarak, Milli Görüş'ün temsilcisinin ise Yeniden Refah Partisi olduğunu belirtti. Erbakan, 1996-1997 dönemindeki bolluk ve bereket dönemini hatırlatarak, bu dönemde yapılan maaş zamlarını ve taban fiyat artışlarını milletin iyi hatırladığını söyledi. Erbakan, Milli Görüş'e olan ilginin arttığını ve üye sayılarının arttığını ifade etti.

  • Kazakistan Dışişleri Bakanı Ermenistan'ı Ziyaret Etti
    19:18 Kazakistan Dışişleri Bakanı Ermenistan'ı Ziyaret Etti

    Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Ermenistan'ın başkenti Erivan'a çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Nurtleu, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya gelerek ikili ilişkilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi konularını görüştü. Taraflar, siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı ve yatırım projeleri ile ticaret hacmini artırmak için imkanları değerlendirdi.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı
    15:32 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Mariya Gabriel'i başbakan olarak atadı

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, GERB Partisi'nin başbakan adayı Mariya Gabriel'i hükümeti kurmakla görevlendirdi. Gabriel, kabinesini oluşturmak için 7 gün süreye sahip olduğunu belirtti. GERB Partisi, PP-DB İttifakı ile koalisyon hükümeti kuracak ve kabinede 6 bakan GERB'den, 11 bakan ise PP-DB'den olacak. Gabriel'in hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı olması planlanıyor. Eğer istişareler başarısız olursa, Bulgaristan'da erken seçimler düzenlenebilir.

  • FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'
    15:18 FETÖ'nün dinleme davasında Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: 'Mağdur sıfatıyla dahil edildiğimiz bu tarihi davanın peşini asla bırakmayacağız'

    Fethullahçı Terör Örgütü'nün yasa dışı dinlemeleri nedeniyle açılan davada mağdur olan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, davanın sonucunda FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkacağını belirtti. Davada 130 sanığın mahkumiyeti ve 37 sanığın beraat kararı onaylandı. Dosya şu anda Yargıtay'da bekliyor.

  • NATO Genel Sekreteri Azerbaycan'da görüşmelerde bulundu
    14:09 NATO Genel Sekreteri Azerbaycan'da görüşmelerde bulundu

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Görüşmede Azerbaycan ile NATO arasındaki ilişkiler ve Ermenistan-Azerbaycan çatışması sonrasındaki durum ele alındı. Bayramov, işgalden kurtarılan bölgelerdeki imar ve ihya faaliyetleri, mayın tehdidi ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci hakkında bilgi verdi. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO ile işbirliği kapsamında barış misyonlarında örnek faaliyetlerde bulunduğunu vurguladı. Stoltenberg, Azerbaycan'ın enerji güvenliğine katkılarına da değinerek, bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek COP29'un önemine dikkat çekti. Stoltenberg, ziyaretini Gürcistan ve Ermenistan'la da sürdürecek.

  • İtalya'da İlkokulun Ramazan Bayramı Tatili Kararı Tartışma Yarattı
    14:07 İtalya'da İlkokulun Ramazan Bayramı Tatili Kararı Tartışma Yarattı

    İtalya'nın kuzeyindeki bir ilkokulun Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil ilan etmesi, aşırı sağcı politikacılar tarafından eleştirildi. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, bu kararın İtalya'nın değerlerine aykırı olduğunu savundu. Okulun müdürü ise tatil kararını herkese eşit haklar garanti etmek için aldıklarını belirtti. Karar, aşırı sağcı Lig Partisi tarafından da eleştirildi. Belediye Başkanı ise okulun kararını medeniyet göstergesi olarak destekledi.

  • KKTC'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi
    13:52 KKTC'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri düzenlendi

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla törenler yapıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve diğer yetkililerin katıldığı törenlerde, şehitler anıldı ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı vurgulandı.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    05:59 Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti
    17 Mar Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi ziyaret çerçevesinde Azerbaycan'da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı Aliyev ile Görüştü
    17 Mar NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı Aliyev ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan'a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Aliyev ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Aliyev, NATO ile olan ilişkilerinin 30 yılı aşkın süredir devam ettiğini ve Azerbaycan'ın barış gücünün Kosova ve Afganistan'da görev yaptığını belirtti. Ayrıca, Aliyev Ermenistan ile devam eden barış müzakerelerine değinerek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasıyla uzun zamandır beklenen barışın sağlanacağını ifade etti. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO üyeleriyle yakın ilişkiler geliştirmesinden memnuniyet duyduğunu ve Azerbaycan'ın Ukrayna'ya yaptığı yardımları takdirle karşıladığını belirtti. Stoltenberg ayrıca iklim değişikliği ile mücadele konusunda Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek COP29'un önemine vurgu yaptı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturacağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi terörden arınmış bir geleceğe kavuşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını belirtti. Tunç, AK Parti döneminde ilçeye yapılan yatırımları anlattı ve halkın refahını artırmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, dünyada mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini ve adaleti savunacaklarını söyledi.

  • Kepez Belediyesi, Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi'ni Pil Fabrikası'nda açtı
    17 Mar Kepez Belediyesi, Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi'ni Pil Fabrikası'nda açtı

    Kepez Belediyesi'nin 22'nci kütüphanesi Necmettin Erbakan Bilim ve Teknoloji Kütüphanesi, Pil Fabrikası'nda törenle hizmete açıldı.

  • Ürdün ve Almanya, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının insani krizi derinleştireceği konusunda uyarıda bulundu
    17 Mar Ürdün ve Almanya, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının insani krizi derinleştireceği konusunda uyarıda bulundu

    Ürdün Kralı 2. Abdullah, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırısının insani krizi daha da derinleştireceği tehlikesine dikkat çekti. Abdullah, uluslararası toplumun acil bir ateşkes sağlamak için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. İkili, İsrail'in Refah'a yönelik saldırısının Gazze'deki insani krizi daha da ağırlaştıracağı konusunda uyarıda bulundu.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi
    17 Mar İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi

    Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle protesto düzenledi. Protestocular, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı sembolleşen Kaplan Caddesi'nde bir araya geldi. Protestoda Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar ve sloganlar taşındı. Polis, göstericileri engellemeye çalışırken güç kullandı ve birçok protestocu gözaltına alındı. Protestocular ayrıca Savunma Bakanlığı önünde ateş yaktı ve Tel Aviv'in merkezindeki Ayalon Otoyolu'nda trafiği kapattı. Ayrıca Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları da hükümete çağrı yaparak protesto düzenledi.

  • İsrail Maliye Bakanı, Başbakan'a Katar'daki görüşmelere gitmeme çağrısı yaptı
    16 Mar İsrail Maliye Bakanı, Başbakan'a Katar'daki görüşmelere gitmeme çağrısı yaptı

    İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya İsrailli heyetin Katar'da gerçekleştirilen esir anlaşması görüşmelerine gitmesini yasaklaması çağrısında bulundu. Smotrich, heyetin İsrail'de kalmasını ve Hamas yok edilene dek askeri baskıyı artırmasını istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi yeni bir anayasa ile yönetmeliyiz
    16 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Ülkemizi yeni bir anayasa ile yönetmeliyiz

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca Dernekler Federasyonu iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ve darbecilerin yaptığı anayasa ile yürüyemeyeceklerini belirtti. Tunç, Türkiye'nin demokratik, katılımcı ve sivil bir anayasa ile yoluna devam etmek istediklerini vurguladı.

  • Pakistan'da bombalı saldırı: 7 asker hayatını kaybetti
    16 Mar Pakistan'da bombalı saldırı: 7 asker hayatını kaybetti

    Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde düzenlenen bombalı saldırılarda 7 asker yaşamını yitirdi. Saldırıda 5 asker intihar saldırılarında hayatını kaybederken, 2 subay operasyonda yaşamını yitirdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı saldırıyı kınayarak, şehitler için rahmet diledi.

  • Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu
    16 Mar Slovakya'da muhalefetten basın özgürlüğü protestosu

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde düzenlenen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Muhalefet, hükümetin medyayı kontrol etmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu
    15 Mar ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin öneride bulundu

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın elindeki esirlere ilişkin bir öneride bulunduğunu, İsrail, Katar ve Mısır ile görüşmeler yapıldığını belirtti. Blinken, rehinelerin geri alınması, ateşkesin sağlanması ve insani yardımların artırılması için anlaşmaya varmanın olasılığını ve aciliyetini vurguladı.

  • Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi
    15 Mar Slovakya'da Basın Özgürlüğü İhlali Protesto Edildi

    Slovakya'da muhalefet partileri İlerici Slovakya (PS) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SAS), basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla binlerce kişinin katıldığı bir protesto gösterisi düzenledi. Başbakan Robert Fico hükümeti aleyhinde gerçekleşen gösteride, hükümetin Slovakya Radyo ve Televizyonu'nu (RTVS) siyasallaştırmak istediği iddia edildi. Protestoya destek verenler, hükümetin medyayı kendi sözcüsü haline getirmek istediğini ve totaliter uygulamalara başvurduğunu savundu.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, yeni başbakan olarak Muhammed Mustafa'yı atadı
    15 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, yeni başbakan olarak Muhammed Mustafa'yı atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Perşembe günü Filistin hükümetini kurmak üzere Muhammed Mustafa'yı başbakan olarak atadı. Mustafa, Filistin'deki büyük Filistin şirketlerini ve son dönemde devlete ait Filistin Yatırım Fonu'nu yöneten önde gelen bir ekonomist. Yeni başbakan, Gazze'deki insani krize ek olarak Batı Şeria'da gergin seyreden siyasi durum gibi büyük bir zorlukla karşı karşıya.

  • Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti
    15 Mar Türkiye ve Irak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için çabaları teyit etti

    Türkiye ile Irak arasında gerçekleştirilen 'Güvenlik Mekanizması Görüşmesi' sonucunda, tarafların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapacağı ziyaretin başarısı için tüm çabaların ortaya konacağını teyit ettiği belirtildi. Ayrıca, PKK'nın Türkiye ve Irak için güvenlik tehdidi teşkil ettiği vurgulandı ve Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu kararı memnuniyetle karşılandı.

  • Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı
    15 Mar Türkiye ve Irak Arasında Güvenlik Mekanizması Görüşmesi Yapıldı

    Türkiye ve Irak arasında başkent Bağdat'ta yapılan Güvenlik Mekanizması Görüşmesine ilişkin ortak bildiri yayınlandı.

  • Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı
    14 Mar Türkiye ve Irak arasında güvenlik görüşmelerinin sonuç bildirisi yayınlandı: Terör örgütü PKK artık iki ülkenin de düşmanı

    Türkiye-Irak güvenlik görüşmesinin sonuç bildirisi açıklandı. Türkiye-Irak ortak bildirisinde, "Türkiye, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından PKK'nın Irak'ta yasaklı bir örgüt olduğu yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılamıştır" ifadesi yer aldı. Öte yandan Aralık 2023'te Irak ile Türkiye arasında yapılan güvenlik odaklı görüşmede Irak, PKK'yı "ortak tehdit" olarak tanımlarken bu defa ilk kez "yasaklı örgüt" olarak tanımladı.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı
    14 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı. Mustafa, Filistin'de çeşitli görevlerde bulunan bir isim olarak öne çıkıyor. Abbas, Mustafa'yı yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı
    14 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı. Mustafa, Dünya Bankası'nda ve Filistin yönetimindeki kurumlarda çeşitli görevlerde bulunan bir isim. Abbas, 26 Şubat'ta Başbakan Muhammed Iştiyye hükümetinin istifasını kabul etmişti.

  • İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Schumer'ın Netanyahu hakkındaki konuşmasını eleştirdi
    14 Mar İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, Schumer'ın Netanyahu hakkındaki konuşmasını eleştirdi

    İsrail muhalefet lideri Yair Lapid, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Schumer'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yaptığı konuşmaya değinerek, Netanyahu'nun ABD'de destekçilerini kaybettiğini ve İsrail'in güvenliğine zarar verdiğini söyledi.

  • Binali Yıldırım: Kurallara dayalı uluslararası sistem savaşları durdurmakta yetersiz kaldı
    14 Mar Binali Yıldırım: Kurallara dayalı uluslararası sistem savaşları durdurmakta yetersiz kaldı

    Azerbaycan'da düzenlenen 11. Küresel Bakü Forumu'na katılan eski Başbakan Binali Yıldırım, uluslararası sistemin Suriye, Yemen, Libya, Ukrayna ve Gazze'deki savaşları durdurmakta yetersiz kaldığını belirtti. Yıldırım, panelde yaptığı konuşmada savaş ve barış arasındaki ince çizginin kaybolduğunu ve güce dayalı reel politiğin hakim olduğunu ifade etti. Ayrıca, milli güvenliğe yönelik tehditlere karşı önlemler almanın gerekliliğini vurguladı.

  • ABD Senatosu Lideri Schumer, İsrail'de erken seçim çağrısı yaptı
    14 Mar ABD Senatosu Lideri Schumer, İsrail'de erken seçim çağrısı yaptı

    ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığındaki koalisyonun 7 Ekim'den sonra İsrail'in ihtiyaçlarına artık uygun olmadığını belirterek, İsrail'de erken seçim çağrısında bulundu.

  • Küresel Bakü Forumu'nda reelpolitik tartışıldı
    14 Mar Küresel Bakü Forumu'nda reelpolitik tartışıldı

    Azerbaycan'da düzenlenen 11. Küresel Bakü Forumu'nda, reelpolitiğin çok taraflı ve dengeli olması gerektiği vurgulandı. Panelde konuşan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, uluslararası sistemin çöküşünü ve Türkiye'nin bölgedeki savaşlardan etkilenmesini eleştirdi. Diğer konuşmacılar da reelpolitiğin önemine dikkat çekerek, uluslararası kuruluşların görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı 470 Bine Ulaştı
    14 Mar Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı 470 Bine Ulaştı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partinin üye sayısının 470 bine ulaştığını açıkladı. Erbakan, partinin Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen siyasi partisi olduğunu belirtti ve 31 Mart'ta sandıklara yansıyacak büyümeyi ve ahlaklı belediyecilik dönemini başlatacaklarını söyledi.

  • İngiltere, aşırılık kavramı için yeni bir tanım getiriyor
    14 Mar İngiltere, aşırılık kavramı için yeni bir tanım getiriyor

    İngiltere hükümeti, ülkenin "demokratik değerlerini koruma" amacı olarak ifade ettiği girişimle "aşırılık" için yeni bir tanım getiriyor.

  • Bingöl Balı Avrupa Birliği'nde Coğrafi İşaret Alan İlk Bal Olma Yolunda
    14 Mar Bingöl Balı Avrupa Birliği'nde Coğrafi İşaret Alan İlk Bal Olma Yolunda

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl balının Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret alan ilk bal olma yolunda olduğunu açıkladı. Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin arı ve arı ürünleri alanındaki çalışmalarını takdir etti ve bölgenin doğal kaynaklarını kullanarak yerel ekonomiyi güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'la barışa daha yakınız
    14 Mar Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'la barışa daha yakınız

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 11. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan-Ermenistan arasında dışişleri bakanları düzeyinde görüşmelerin yeniden başladığını ve barışın sağlanabileceğini belirtti. Aliyev, bölgedeki düşmanlığa son vermenin zamanının geldiğini vurguladı.

  • Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Neofit Hayatını Kaybetti
    14 Mar Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği Neofit Hayatını Kaybetti

    Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu Neofit, Ekim 2023'ten bu yana akciğer hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Sofya Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde 78 yaşında hayatını kaybetti. Neofit için Bulgaristan'ın orta kesiminde bulunan Troyan Manastırı'nda toprağa verileceği ve tarihi daha sonra açıklanacak cenaze gününde 'ulusal yas' ilan edilecek. Ülke genelinde kiliselerin çan sesleri, 78 yaşındaki Patriğin vefatını duyururken, Ortodoks Kilisesinin üst yönetim organı Yüksek Senod üyeleri, yeni patrik seçilene kadar Neofit'in yerine geçecek vekilini belirlemek üzere toplandı. Kilisenin iç tüzüğüne göre, bu görevin en yaşlı Senod üyesi Veliko Tırnovo Metropoliti Grigoriyi'ye verilmesi bekleniyor. Yeni patriğin 4 aylık sürede yapılacak Yüksek Senod oturumunda seçilmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Rumen Radev, sosyal medyada paylaştığı taziye mesajında, 'Patrik Neofit'in ölümü, Kilise ve Bulgar halkı için büyük bir kayıptır.' ifadesini kullandı. İstifa eden Başbakan Nikolay Denkov, 'Neofit'in derin bir üzüntüyle cennet yoluna uğurluyoruz.' açıklamasında bulundu. Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de taziye mesajında, 'Bulgar Patriği ve Sofya Metropoliti Neofit'in dünyevi yolculuğunun sona erdiğini üzüntü ve kederle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisi akıllarımızda olağanüstü iyi bir insan ve diyaloğa açık bir ruhani lider olarak kalacaktır.' ifadesine yer verdi. Sofya'da 1945'te doğan ve Simeon Nikolov Dimitrov adı verilen Patrik Neofit, 2013'te eski Patrik Maksim'in vefatının ardından Bulgar Ortodoks Kilisesi Patriği ve Başpiskoposu olarak seçilmişti. Neofit, akciğer hastalığı nedeniyle Sofya Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde Ekim 2023'ten bu yana tedavi görüyordu.

  • İngiltere, Yabancı Hükümetlerin Gazete ve Haber Dergisi Satın Almasını Yasaklayacak
    14 Mar İngiltere, Yabancı Hükümetlerin Gazete ve Haber Dergisi Satın Almasını Yasaklayacak

    İngiliz hükümeti, yabancı hükümetlerin İngiltere'de gazete ve haber dergilerini satın almasını yasaklayacağını duyurdu. Bu adımın basın özgürlüğünü korumak için atılan bir ek adım olduğu belirtilirken, RedBird IMI şirketinin Telegraph gazetesi ve Spectator dergisini almak istemesi son dönemde gündeme gelmişti. Hükümet, Dijital Pazarlar, Rekabet ve Tüketiciler Yasası'na bir madde ekleyerek bu yasağı hayata geçirecek.

  • Hollanda'da aşırı sağcı lider Wilders Başbakanlık talebinden vazgeçti
    13 Mar Hollanda'da aşırı sağcı lider Wilders Başbakanlık talebinden vazgeçti

    Hollanda'da erken genel seçimleri kazanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, diğer siyasi liderlerin desteğini alamadığı için Başbakanlık talebinden vazgeçti. Wilders'in koalisyon önerisinde bulunduğu üç parti lideri de yeni hükümette yer almayacak. Hollanda'da hala geçici hükümet görevine devam ederken, yeni koalisyon arayışları sürüyor.

  • Gazze'deki İsrailli Esirlerin Yakınları İsrail Meclisi Önünde Gösteri Düzenledi
    13 Mar Gazze'deki İsrailli Esirlerin Yakınları İsrail Meclisi Önünde Gösteri Düzenledi

    Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, Hamas'ın elindeki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi talebiyle İsrail Meclisi (Knesset) önünde gösteri düzenledi. Protestocular, esir takası anlaşmasının bir an önce yapılması ve devam eden savaşın durması gerektiği yönünde taleplerini dile getirdi. Gösteri alanında dünya benzeri bir görüntü oluşturmak için yüzlerce metre uzunluğunda kalın ipler kullanıldı. Protestocular, hükümeti esir takasının gerçekleşmemesi konusunda suçladı ve esirlerin en kısa sürede serbest bırakılması için mücadele edeceklerini belirtti.

  • TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Küba Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile görüştü
    13 Mar TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Küba Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile görüştü

    Fuat Oktay, görüşmede, Ruiz ve beraberindeki heyeti TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oktay, Küba'nın depremlerin ardından Türkiye'ye sağlık ekibi göndermesinden dolayı teşekkür etti. Görüşmelerinin Türkiye ve Küba ilişkilerine katkı sağlayacağını söyledi.

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması
    13 Mar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim Amerika Birleşik Devletleri'ne çok net bir mesajımız oldu.

  • Türkiye ile Küba arasında vergi kaçakçılığına karşı anlaşma imzalandı
    13 Mar Türkiye ile Küba arasında vergi kaçakçılığına karşı anlaşma imzalandı

    Türkiye ile Küba arasında "Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" imzalandı.

  • İngiltere, göçmenlere Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterlin teklif etmeyi planlıyor
    13 Mar İngiltere, göçmenlere Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterlin teklif etmeyi planlıyor

    İngiliz hükümeti ülkeye yasa dışı yollarla gelen sığınmacıların, başvurularının değerlendirileceği sürede Ruanda'da tutulmalarına yönelik planı hayata geçirmeyi planlıyor. Sığınmacılara, Ruanda'ya gitmeleri için 3 bin sterline kadar para teklif edileceği belirtildi.

  • Malezya Başbakanı Enver İbrahim Berlin'de Şehitlik Camisi'ni ziyaret etti
    13 Mar Malezya Başbakanı Enver İbrahim Berlin'de Şehitlik Camisi'ni ziyaret etti

    Malezya Başbakanı Enver İbrahim, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'de, Şehitlik Camisi'ni ziyaret ederek teravih namazını kıldı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı Rikardo Kabrisas Ruis ve heyeti ile görüştü
    12 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı Rikardo Kabrisas Ruis ve heyeti ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı Rikardo Kabrisas Ruis ve heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. Görüşmede, ülkeler arasındaki ikili, ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel gelişmeler de değerlendirildi. İlişkilerin her alanda geliştirilmesi hususunda kararlılık ifade edildi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü
    12 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile bir araya geldi. Görüşme hakkında Bakanlık tarafından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştüğü belirtildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü
    12 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruiz ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi. Yılmaz, Küba ile olan ilişkilerin enerji, sağlık, inşaat, tarım, turizm gibi alanlarda geliştirilmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti ve ziyaretleri için Sayın Ruiz ve heyetine teşekkür etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayı bitmeden Irak'a ziyaret gerçekleştirecek
    12 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, nisan ayı bitmeden Irak'a ziyaret gerçekleştirecek

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı bitmeden Irak'a bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi. Yıldız, Irak'ın başkenti Bağdat'ta temaslarda bulunacak ve Türkiye-Irak ilişkilerini gözden geçireceklerini belirtti. Ayrıca, Kalkınma Yolu Projesi'nin Türkiye ve Irak için büyük bir ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü
    12 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Küba Başbakan Yardımcısı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın diplomatik temasları sürüyor. Fidan bu çerçevede başkent Ankara'da Küba Başbakan Yardımcısı Ricardo Cabrisas Ruz'le görüştü. Söz konusu görüşmede bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

  • Sırbistan'ın eski Başbakanı Zoran Djindjic'in ölümü anıldı
    12 Mar Sırbistan'ın eski Başbakanı Zoran Djindjic'in ölümü anıldı

    Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Başbakan Zoran Djindjic'in ölümünün 21'inci yılında anma töreni düzenlendi. Djindjic'in ölümünün ardındaki sır hala aydınlatılamadı.

  • Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası
    12 Mar Türk demokrasisine ikinci darbe: 12 Mart 1971 Muhtırası

    Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Memduh Tağmaç ve kuvvet komutanlarının imzasını taşıyan 12 Mart 1971 Muhtırası, Türk demokrasisine ikinci darbeyi yapmıştır. 1960 darbesinden 11 yıl sonra gerçekleşen bu müdahale, ülkede çalkantılı bir sürecin başlamasına neden olmuştur. Muhtıra sonrasında başlayan operasyonlar ve baskılar, temel hak ve özgürlüklerin ağır şekilde ihlal edildiği bir döneme yol açmıştır.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry'den istifa kararı
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry'den istifa kararı

    Haiti'de hükümet karşıtı protestoların ve çetelerin yol açtığı şiddet olayları nedeniyle Başbakan Ariel Henry istifa kararı aldı. Haiti Başbakanı Ariel Henry, liderlerin güvenlik krizini görüşmek üzere Jamaika'da bir araya geldiği toplantının ardından istifa ettiğini duyurdu. Geçici bir başkanlık konseyinin kurulması ve geçici bir başbakanın atanması konusunda anlaşmaya varıldı. Henry'nin istifası çetelerin düzenlediği baskınlar ve artan şiddet olayları sonucunda gerçekleşti. Ülke genelindeki gıda sıkıntısı ve krizin derinleşmesi nedeniyle halkın istifa talepleri artmıştı.

  • Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?
    12 Mar Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?

    University of York'ta doktora çalışmalarına devam eden Burak Çalışkan, Başbakan Paşinyan yönetimindeki Ermenistan'ın pragmatik dış politika açılımlarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifa Etti
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry İstifa Etti

    Haiti'de hükümet karşıtı protestoların ve çetelerin yol açtığı şiddet olayları nedeniyle Başbakan Ariel Henry istifa kararı aldı. Karayip Topluluğu (CARICOM) ülkelerinin liderleri, Haiti'deki güvenlik krizini görüşmek üzere Jamaika'nın başkenti Kingston'da bir araya geldi.

  • Haiti Başbakanı Ariel Henry görevi bırakmayı kabul etti
    12 Mar Haiti Başbakanı Ariel Henry görevi bırakmayı kabul etti

    Karayipler Topluluğu (CARICOM) Başkanı ve Guayana Devlet Başkanı İrfan Ali, Haiti Başbakanı Ariel Henry’nin görevi bırakmayı kabul ettiğini açıkladı. CARICOM ülkeleri dün Jamaika’da bir araya gelerek Haiti’deki krizi ve olası bir geçiş hükümetini görüşmeye başlamıştı. Üst düzey bir ABD yetkilisi de Henry’nin Cuma günü görevini bırakmaya karar verdiğini fakat bu hafta gerçekleşecek görüşmelere engel olmamak için kararını açıklamayı bugüne bıraktığını söyledi. Henry, çetelerin başkentteki uluslararası havalimanına saldırması sonucu yurt dışı seyahatinden dönememiş ve ABD toprağı olan Porto Riko’da mahsur kalmıştı.

  • Çetelerin kontrolüne geçen Haiti'de Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti
    12 Mar Çetelerin kontrolüne geçen Haiti'de Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti

    Çetelerin savaş alanına çevirdiği Haiti'de tehditler nedeniyle 5 Mart'tan bu yana Porto Riko'da bekleyişini sürdüren Başbakan Ariel Henry görevinden istifa etti. Henry'nin istifasıyla çetelerin lideri olan "Barbekü" lakaplı eski polis Jimmy Cherizier "Ülkenin en güçlü adamı" haline geldi. Cherizier, yeni liderin Haiti halkı tarafından seçilmesi gerektiğini savunarak "Bu barışçıl değil kanlı bir devrim, çünkü bir apartheid düzeninde yaşıyoruz" dedi.

  • Hint Hükümeti, Müslüman Karşıtı Vatandaşlık Yasasını Hayata Geçiriyor
    12 Mar Hint Hükümeti, Müslüman Karşıtı Vatandaşlık Yasasını Hayata Geçiriyor

    Hint hükümeti, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da yaşayan gayrimüslimlere vatandaşlık hakkı tanıyan bir yasayı hayata geçirmeye karar verdi. Bu yasa, 2019'da kabul edilmiş ancak protestolar nedeniyle ertelenmişti. Yasayı eleştirenler, bu durumun dışlayıcı ve laikliğe aykırı olduğunu savunuyor. Hindistan'da Başbakan Modi'nin üçüncü dönemi için yapılacak genel seçimler öncesinde bu yasanın gündeme getirilmesi muhalefet tarafından siyasi bir adım olarak değerlendiriliyor.

  • Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor
    12 Mar Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te şiddet olayları artarak devam ediyor. Ağır silahlı çeteler Devlet Başkanlığı Sarayı'na saldırırken, İçişleri Bakanlığı da ateşe verildi. Ülkede uluslararası havalimanının saldırıya uğramasıyla tüm uçuşlar iptal edilmiş ve Başbakan Ariel Henry yurtdışından geri dönememiştir. Haiti'deki insani kriz giderek derinleşirken, Batılı ülkeler diplomatlarını geri çekmekte ve çatışmalardan kaçacak yer bulamayan Haitililer büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Çetelerin kontrolündeki başkentte sağlık hizmetleri çökmüş durumdadır ve polis güçleri yağmacıları engellemekte zorlanmaktadır. Haiti'nin istikrarsızlığı bölge ülkelerini ve ABD'yi endişelendirmekte ve seçimlerin yapılacağı ABD'de Haiti'den gelebilecek göç kaygı yaratmaktadır. Bölge ülkeleri, Başbakan Henry'nin görevini bırakmasını talep etmekte ve Biden hükümeti geçiş hükümetine olanak sağlamasını istemektedir. Ülkede çetelerle mücadele etmek için Birleşmiş Milletler'in desteklediği bir plan henüz gerçekleşmemiştir. Ayrıca bir hafta önce çetelerin saldırdığı cezaevinden kaçan tutuklular sokaklara dönerek çetelere katılmıştır. Haiti, çökmüş bir devlet görüntüsü vermektedir.

  • Türkiye ile Yunanistan arasında Ankara'da siyasi diyalog toplantısı gerçekleştirildi
    11 Mar Türkiye ile Yunanistan arasında Ankara'da siyasi diyalog toplantısı gerçekleştirildi

    Türkiye ile Yunanistan arasında Dışişleri Bakan Yardımcılarının katılımıyla Ankara'da siyasi diyalog toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. İki taraf da Atina Bildirgesi doğrultusunda işbirliğini geliştirmek konusunda taahhütlerini yineledi.

  • NATO'nun 32. üyesi olan İsveç'in bayrağı genel merkeze asıldı
    11 Mar NATO'nun 32. üyesi olan İsveç'in bayrağı genel merkeze asıldı

    İsveç, NATO'nun 32. üyesi olarak bayrağını ittifakın genel merkezine astırdı. Brüksel'deki NATO Genel Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyesi olmasının, Putin'in Ukrayna savaşında "başarısız" olduğunu gösterdiğini söyledi. İsveç Başbakanı Kristersson ise nükleer silahlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını, ancak böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünmediklerini belirtti.

  • AA'nın Bosna Hersek merkezli BHSC servisi 12. yılını kutluyor
    11 Mar AA'nın Bosna Hersek merkezli BHSC servisi 12. yılını kutluyor

    Anadolu Ajansı'nın (AA) Bosna Hersek merkezli Boşnakça-Hırvatça-Sırpça-Karadağca (BHSC) servisi, yayın hayatındaki 12. yılını geride bıraktı. BHSC servisi, Balkan ülkelerinin önemli ve güvenilir haber kaynaklarından biri haline gelerek birçok bölgesel ve uluslararası gelişmeyi takip etti. Ayrıca, deprem gibi acil durumlarda bölge ülkelerine yardım ve dayanışma örneklerini aktardı.

  • Portekiz'de erken genel seçimi AD kazandı, hükümet kurulamadı
    11 Mar Portekiz'de erken genel seçimi AD kazandı, hükümet kurulamadı

    Portekiz'de gerçekleştirilen erken genel seçimlerde merkez sağ Demokratik İttifak (AD) 79 sandalyeyle birinci oldu. AD, tek başına hükümeti kurmak için yeterli çoğunluğu elde edemedi. Seçim sonucuna göre AD ve PS oyların yüzde 29'unu alırken, aşırı sağcı Chega yüzde 18 oranında oy aldı. Oy kullanma oranı yüzde 66 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

  • Portekiz'de Genel Seçimler Sonuçlandı
    11 Mar Portekiz'de Genel Seçimler Sonuçlandı

    Portekiz'de yapılan genel seçimlerde sağ ittifak en çok oy almasına rağmen çoğunluğu elde edemedi. Demokratik İttifak birinci, Sosyalistler ikinci sırada yer aldı. Aşırı sağcı Chega partisinin oy oranı ise tahminlere göre yüzde 14-17 arasında. Seçim sonuçları beklenildiği gibi gelmeyince Sosyalistler muhalefette yer alacaklarını açıkladı. Portekiz ekonomisi ise son yıllarda büyümekte zorlanmış ve bu yıl da düşük bir performans bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul'da raylı sistem ağlarını 348 kilometreye çıkarıyoruz'
    10 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'da raylı sistem ağlarını 348 kilometreye çıkarıyoruz"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugünkü Bakırköy-Kirazlı metrosu açılışımızla birlikte İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunu 348 kilometreye çıkarıyoruz" dedi.

  • Arap Birliği, Sudan'daki iç savaşın sona ermesi ve toprak bütünlüğünün korunmasını öncelikli olarak belirtti
    10 Mar Arap Birliği, Sudan'daki iç savaşın sona ermesi ve toprak bütünlüğünün korunmasını öncelikli olarak belirtti

    Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Sudan'daki iç savaşın sona ermesi ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasının Birliğin önceliklerinden olduğunu belirtti. Sudan'daki Demokratik Sivil Güçler Koordinasyonu (DSGK) Başkanı Abdullah Hamduk ile yapılan görüşmede, Hamduk, siyasi sürecin başlatılması ve ateşkesin hızlıca sağlanması konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Ebu Gayt, Sudanlı grupları bir araya getirmek için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Sudan'daki iç savaş, 2019'da sivil hükümete karşı yapılan darbenin ardından başlamış ve şiddetli çatışmalara yol açmıştır.

  • Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı
    10 Mar Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı

    Portekiz'de eski Başbakan Antonio Costa'nın istifasının ardından bugün erken genel seçimler düzenleniyor. Seçimde 19 siyasi parti yarışırken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Demokratlar'ın kurduğu Demokratik İttifak önde çıkıyor. Aşırı sağcı Chega'nın ise oylarının arttığı görülüyor. Sonuçların gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

  • Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı
    10 Mar Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı

    Portekiz'de 10,8 milyon seçmenin kayıtlı olduğu erken genel seçimler başladı. Portekizliler, Karanfil Devrimi'nin 50. yıl dönümünde 18. kez sandık başına gidiyor. Seçimlerde 19 siyasi parti yarışırken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti ve Hristiyan Demokratlar ile kurulan Demokratik İttifakın kazanması bekleniyor. Sonuçta çoğunluğu elde edemeyen partilerin azınlık ya da koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Aşırı sağcı Chega partisinin alacağı sonuç da merak ediliyor. Portekizliler, yeni hükümetten yolsuzlukla mücadele, konut sorunu, sağlık sektöründeki aksamalar, düşük maaşlar, eğitim ve göçmen konularında adım atmasını bekliyor.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • Biden: Netanyahu İsrail'e artık faydadan çok zarar veriyor
    10 Mar Biden: Netanyahu İsrail'e artık faydadan çok zarar veriyor

    ABD Başkanı Joe Biden, Binyamin Netanyahu'nun İsrail'e artık yarardan çok zarar verdiğini belirterek, Gazze'de öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu söyledi. Biden, Gazze'de bu kadar insanın sadece "Hamas'ın peşinden giderek öldürülemeyeceğini" ifade etti.

  • İsrailliler, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi ve erken seçim talebiyle gösteri düzenledi
    09 Mar İsrailliler, Gazze'deki esirlerin geri getirilmesi ve erken seçim talebiyle gösteri düzenledi

    Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde binlerce gösterici toplandı. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçileri eleştiren pankart, afiş ve dövizler taşıdı. İsrail polisi, göstericilerin yolu kapatmaması için önlem aldı. Bir grup gösterici, polis engelini aşarak Tel Aviv'deki caddelerde yürümeye başladı. Diğer kentlerde de hükümet karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

  • İBB Başkan Adayı Kurum: '5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar'
    09 Mar İBB Başkan Adayı Kurum: "5 yılda tek bir metro ihalesine bile çıkamadılar"

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla'da düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

  • Polonya Başbakanı Ukrayna tahılına sınırlama getirmeyecek
    09 Mar Polonya Başbakanı Ukrayna tahılına sınırlama getirmeyecek

    Polonya Başbakanı Donald Tusk, çiftçilerle gerçekleştirdiği görüşmede ülke sınırını Ukrayna tahılına kapatmayacaklarını, Polonyalı çiftçilerin elinde kalan tahılın ise Tarım Bakanlığı tarafından satın alınacağını söyledi. Başbakan ayrıca, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın esnetilmesi konusunda daha fazla müzakere yürüteceği taahhüdünde bulundu.

  • İspanya'da Binlerce Kişi Katalanlara Af Çıkartılmasını Protesto Etti
    09 Mar İspanya'da Binlerce Kişi Katalanlara Af Çıkartılmasını Protesto Etti

    İspanya'da aşırı sağ ve sağ görüşlü derneklerin çağrısıyla Madrid'in merkezinde toplanan binlerce kişi, ayrılıkçı Katalanlara af çıkartılması için girişimlerde bulunan sol koalisyon hükümetini protesto etti. Göstericiler, Başbakan Pedro Sanchez'i istifaya çağırdı ve af taleplerini reddetti. Aşırı sağcı Vox Partisi ve ana muhalefetteki Halk Partisi de gösteriye katıldı. Protestocular, hükümetin Katalanlarla anlaşarak ülkeyi çelişkiye sürüklediğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, Netanyahu ve İsrail yönetimini günümüzün Nazileri olarak nitelendirdi. Erdoğan, Filistinlilerin davasına en üst seviyede sahip çıkan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Hamas'ın arkasında dimdik duruyor
    09 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Hamas'ın arkasında dimdik duruyor

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e karşı mücadele eden Hamas'a desteğini bir kez daha yineledi. Erdoğan, "Hamas'ın liderleriyle çok açık ve net konuşup onların arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye... Birbirimize ok atmak yerine asıl bu zihniyetlerle başa çıkmalıyız" dedi.

  • Antalya Pil Fabrikası, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle Halkın Hizmetine Açıldı
    09 Mar Antalya Pil Fabrikası, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle Halkın Hizmetine Açıldı

    Antalya'nın Kepez Belediyesi, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle eski Antalya Pil Fabrikası'nı halkın kullanımına açtı. Fabrika yerleşkesi, müze ve kütüphane projeleriyle kültür ve sanat adası olarak düzenleniyor. Açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Advertisement