Tansu Çiller İfade Verdi: 28 Şubat Özünde Darbedir - Son Dakika
Güncel

Tansu Çiller İfade Verdi: 28 Şubat Özünde Darbedir

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında "şikayetçi" olarak ifade verdi ve "28 Şubat özünde darbedir." dedi.

19.12.2014 09:26  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Tansu Çiller, 28 Şubat davasında talimatla "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. "28 Şubat bir özünde bir darbedir" diyen Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.

İFADESİNİN ALINMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası kapsamında mahkeme Çiller'in İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifadesinin alınmasına karar vermişti. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasına avukatı ile birlikte katılan eski başbakan Tansu Çiller, mahkemeye 3 sayfalık yazılı dilekçe sundu.


(Çiller ve beraberindekiler adliyenin protokol kapısından adliyeye giriş yaptı. Özel güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi.)

"GENEL OLARAK BU BİR DARBEDİR"

Duruşmada kısa bir açıklama yapan Çiller "Genel olarak bu bir darbedir. Belki bu darbe bizim geleneksel olarak bildiğimiz bir darbe değil ama özünde bir darbedir. Çünkü milli irade ile meclise yollanmış bir çoğunluk bir başka iradeye teslim edilen bir süreçte milli iradenin meclise yolladığı temsilcilerinin elinden alınmış ve bir başka azınlığa milletin iradesi teslim edilmiştir. Bunun ayrıntıları dilekçede mevcuttur." dedi.

Çiller'in açıklamalarının ardından sanık Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Çiller'e sorular yöneltmek istediğini belirtti. Çiller, soruların yazılı olarak iletilmesi halinde kendisi de avukatı aracılığıyla yazılı olarak cevap vereceğini söyledi. Bunun üzerine avukat Ersöz, Çiller'in mahkemeye sunmuş olduğu dilekçenin okunmasını istedi. Ersöz'ün bu talebi üzerine Çiller'in dilekçesi okundu.

ÇETİN DOĞAN'DAN ÇİLLER'E 8 SORU

Sanık Çetin Doğan duruşmada söz alarak Çiller'e bazı sorular sormak istediğini belirtti. Doğan, "Askerler tarafından hükümetin yıkılmasına yönelik olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde özellikle DYP'li milletvekilleri ile görüşme ve baskı yapılması hususunda askerler tarafından yapılmış bir baskı veya tazyikten haberi var mıdır? Biz Batı Çalışma Grubu olarak yaptığımız brifinglerde hükümete yönelik olarak herhangi bir şekilde bir tehdit veya baskı, küçük düşürme ve saygısızlık beyanımız olmamıştır. Bizim Batı Çalışma Grubu başkanı olarak hükümeti düşürme, tehdit, baskı ve saygısızlık gibi bir beyanımızın olduğuna ilişkin mağdurun bir bilgisi var mıdır ?" gibi 8 soruyu Çiller'e yöneltti. Doğan'ın soruları Çiller tarafından daha sonra cevaplandırılmak üzere duruşma zaptına yazdırıldı.

Duruşmaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, Çiller'in beyanının alınması nedeniyle işi biten talimat evrakının Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Tansu Çiller İfade Verdi: 28 Şubat Özünde Darbedir
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tansu Çiller İfade Verdi: 28 Şubat Özünde Darbedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • neco: Sevmem ama simdikilerden cok daha erkekti. pkk nin korkulu ruyasiydi. simdikiler ortagi. 17 8 Yanıtla
  • türk: ergec adalet yerın bulacak helal olsun tayyip erdoğan 8 12 Yanıtla
  • Ez : Sen soysuz. Çiler senin daha hesap vereceğin. Çok günler. Olacak. Sen kürt lere. Çok. Çektirdin Erdoğan'ın. İşidi. Kur dugu. Gibi. Sende. Hizbullahı. Kurdun. Bu Dünya'nın. Öbüründe. Var. Sana cektirecegimiz. Günlerdevar. Sakin ölme 5 8 Yanıtla
  • JOJO: TANSU ÇİLLER ÇOĞU ERKEKTEN DAHA CESARETLİDİR. . . BOŞ BOŞ YORUMLAR YAPMAYIN. . 7 5 Yanıtla
  • Norvecli: Seni øzluyoruz sayin ciller:-) 4 6 Yanıtla
  • VİCDANSIZ EMRAH: DÜN 28 ŞUBAT BUGÜN GEZİ OLAYI, 17-25 ARALIK AYNI SENARYO AYNI TEZGAH AYNI MEDYA AYNI İNSANLAR VE HALA AYNI OLAYI YİYEN AYNI İNSANLAR Bİ AKILLANMADINIZ TARİHTEN HİÇ DERS ÇIKARMADINIZ TÜRKİYE NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇSE BU GÜÇLER DEVREYE KENDİ ADAMLARI SOKAR VE TÜRKİYE'NİN GELİŞİMİNE DARBE VURUR 9 1 Yanıtla
  • ben cemil: Cok komik olmus ilginc bu kadin hangi sifatla hala tc de yasiyor birde magdur mus yuh yuh 3 2 Yanıtla

Advertisement