Eski Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı.

27.10.2015 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı. Şimdi ise HDP, örgütle vatandaşı korkutarak oy alıyor. Devlet şu anda HDP'nin, örgütün şerrinden vatandaşı korumak için elinden geleni yapıyor. Herkes özgürce yaşayacak ama hiç kimse kimseye baskı yapamayacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Muradiye ilçesinde halka seslenen Atalay, Van'ın tüm ilçe ve köylerine ulaşacaklarını belirterek, "Muradiye halkını, kime oy verirse versin seviyoruz. Muradiye halkı bizim kardeşimiz ve ben o kardeşlerimi ziyarete geldim. Van'da gitmediğimiz ilçemiz ve köylerimiz kalmayacak. Van'ın, ilçe ve köylerinin kaderini değiştireceğiz bundan emin olun" diye konuştu.

Beşir Atalay konuşmasına şöyle devam etti:

"Kardeşlerimiz mutlaka sandığa giderek oylarını kullansınlar. Milli iradelerini kullansınlar. Sandıktan çıkan ne olursa olsun başımızın üstünde yerleri vardır. Seçim bunun için vardır. Ancak seçimlerde kimse kimseye baskı yapmayacak ve kimsenin milli iradesine baskı kuramayacak. Vatandaşın oyları sandığa özgürce gidecek ve sandıktan dürüstçe çıkacak. Bu seçimde Allah'ın izniyle biz bunu sağlayacağız. Hiç kimse sandıklarda hile hurda yapamayacak."

"Herkes özgürce yaşayacak"

13 yıllık siyasi hayatının, 12 yılının bakan olarak geçtiğini ifade eden Atalay, kendileri için insanın öncelikli olduğunu, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" sloganıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Getirdikleri özgürlükler sayesinde HDP'nin istediği şekilde konuştuğunu anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskiden devlet vatandaşları korkutarak oy alırdı. Şimdi ise HDP, örgütle vatandaşı korkutarak oy alıyor. Devlet şu anda HDP'nin, örgütün şerrinden vatandaşı korumak için elinden geleni yapıyor. Herkes özgürce yaşayacak ama hiç kimse kimseye baskı yapamayacak. Kimseye şiddet kullanamayacak ve tehdit edemeyecek. Kıyamet kopsa biz kimseyi kandırmayız ve tehdit etmeyiz. Her vatandaş özgürce oyunu kullanacak ve özgürce yaşayacak. Göreceksiniz Van, ilçeleri ve köyleri bu seçimde farklı bir siyasete kavuşacak. Nerede bir haksızlık varsa o haksızlığın üzerine gideriz. İstiyoruz ki Türkiye'de hiç kimse zulme ve haksızlığa maruz kalmasın."

"AK Parti tek başına iktidar olacak"

"Bizi birleştiren bağlar çok. Bizi ayıran fitne fesatlar az" diyen Atalay, toplumu en fazla bağlayan bağın ise inanç, ümmet ve millet bağı olduğunu kaydetti.

Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ve bugün aynı ilçede yaşayan kardeşler birbirleriyle konuşmaya çekiniyor. Konuşmasında tedbirli. Böyle olmaz. Bu ülkede böyle yaşanmaz. AK Parti olarak görüyoruz ki yine tek başına iktidar olacağız. Kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor. İstiyoruz ki daha fazla oy alarak, daha güçlü bir şekilde iktidar olalım. Türkiye'nin her yerinde AK Parti var ve biz Türkiye'nin her yerinde siyaset yapıyoruz. Başka partiler gibi sadece ülkenin belli kesimlerinde, belli yerlerinde siyaset yapmıyoruz. AK Parti her ilde, her ilçede ve her beldede var. Her kesimden oy alıyoruz. AK Parti bu manada ülkenin çimentosu. AK Partiyi bir kenara bırakırsanız bu üç partiye bir bakın Türkiye ne hale gelir. Birisi bir ırkçılığı yapıyor, öbürü diğer bir ırkçılığı yapıyor. Birisi de sahillerde rejim particiliği yapıyor. Bunlarla Türkiye nereye gidebilir değerli kardeşlerim. Bunlarla Türkiye sadece bölünür. İnanıyorum ki milletimiz bize desteği yine verecek, biz de bu görevimizi devam ettireceğiz."

Van'daki otellerin boş olduğunu aktaran Atalay, "Sordum 'neden boş' diye, bana 'terör eşkıyası, gümrük müdürünü kaçırmış, gümrük kapısı kapanmış' dediler. Van kan ağlıyor. Oteller boş, caddeler eski kalabalığını kaybetmiş, esnaf kan ağlıyor. Van bunu hak etmiyor. İnşallah AK Parti ile her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Yağmurun şiddetini artırması üzerine konuşmasını kısa tutan Atalay,  daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

Bir fırına giren Atalay'a, fırın sahibi sıcak çörek ikram etti.

Beşir Atalay, daha sonra Çaldıran'a gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Başbakan Yardımcısı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement