Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası - Son Dakika
Güncel

Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası

Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası

Isparta- Eğirdir karayolunda Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yaşamını yitirip, 40 kişinin de yaralandığı kazanın meydana geldiği yolda sürücüleri uyaran dubaların olmadığı iddia edildi.

11.04.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta- Eğirdir karayolunda Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın yaşamını yitirip, 40 kişinin de yaralandığı kazanın meydana geldiği yolda sürücüleri uyaran dubaların olmadığı iddia edildi. Kazaya karışan otobüs firması yöneticilerinden Teksin Keskin, "Bu dubalar dün yoktu. Karayolları ekipleri bu sabah 10.00'dan itibaren takmaya başladı" dedi.

Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nün Isparta şehir çıkışından itibaren Atabey kavşağına kadar bitümlü sıcak kaplama çalışması yürüttüğü Isparta- Eğirdir karayolunda dün can pazarı yaşandı. Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın kullandığı 32 AK 879 plakalı otomobil yol çalışması nedeniyle tek şeride düşen yolda, karşı yönden gelen 42 UU 740 plakalı yolcu otobüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada eski başkan Hasan Balaman olay yerinde yaşamını yitirirken, otobüste bulunan 40 kişi yaralandı.

DHA O YOLU GÖRÜNTÜLEDİ

Doğan Haber Ajansı muhabirleri bugün kazanın meydana geldiği yolda yapılan çalışmaları görüntüledi. Isparta kent çıkışından itibaren yolun her iki tarafında da ulaşımın tek şeritten sağlandığı, yol çalışmasının olduğu bölüme yaklaşırken de hız sınırının 50 kilometre/saat olduğunu anlatır uyarı levhalarının yer aldığı görüldü.

Yol tek şeride düştükten sonra ise hız sınırının 70 kilometre/saat olduğu, çalışma yapılan yol boyunca da her 150 metrede bir hız sınırının 70 kilometre/saat olduğunu gösteren uyarı levhaları konuldu.

'DUBALAR YOKTU' İDDİASI

Kazaya karışan otobüs firmasının yöneticilerinden Teksin Keskin ise farklı bir iddia ortaya attı. Isparta kent çıkışında yolun tek şeride düştüğünü gösteren levhaların olduğunu, ancak sürücülere yolun ikiye ayrıldığını anlamasını sağlayacak dubaların dün yerinde olmadığını öne sürdü. Karayolları'nı suçlayan Keskin, "Bu dubalar dün yoktu. Bu dubaların önemi yolun tek şeride düştüğünü daha iyi anlatıyor olması. Karayolları ekipleri bu sabah 10.00'dan itibaren takmaya başladı. Sürücüler duba olmazsa çift şeritli yolda gittiğini zannediyor. Otobüs taksiden kaçacağım derken şarampole yuvarlandı. Daha kötü bir kaza olabilirdi" diye konuştu.

- Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Başkanın Öldüğü Kazada, Yola Dubalar Sonradan Konuldu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement