Eski Belediye Başkanı Yolsuzluk, Rüşvet ve PKK'ya Yardımdan Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Eski Belediye Başkanı Yolsuzluk, Rüşvet ve PKK'ya Yardımdan Tutuklandı

Diyarbakır'daki Kırklardağı Yaşam Konutları'nda yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı ve PKK'ya para aktarıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 13 kişi tutuklandı.

09.08.2015 10:46  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Dicle Nehri kıyısında yapılan Kırklardağı Yaşam Konutları'nda, yolsuzluk ve usulsüzlük yapılıp, PKK'ya para aktarıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde önceki gün Diyarbakır merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan ve aralarında Diyarbakır'ın Sur ilçe eski BDP'li belediye başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 13 kişi terör örgütü PKK'ya para aktarmak suçundan tutuklanırken, 9 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, 6 şüpheli ise serbest bırakıldı.

BAYDEMİR MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞINDAN DOLAYI GÖZALTINA ALINMADI

Öte yandan 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 28 kişi haricinde de bazı isimlerin tespit edildiği ve bunlara yönelik de çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Kırklar Dağı operasyonunda eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de isminin bulunduğu ancak Baydemir'in HDP Şanlıurfa milletvekili olması nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasının beklendiği belirtildi. Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması durumunda Osman Baydemir'in de terör örgütüne fon aktarma suçundan gözaltına alınarak adli makamlara sevk edileceği bildirildi.

MÜTEAHHİT TEHDİT EDİLDİĞİNİ İLERİ SÜRMÜŞTÜ

Öte yandan, Kırklar Dağı konutlarının ilk müteahhidi Ufuk Eser Subaşı, Sur ilçesi eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tarafından, silah zoruyla notere götürülerek, konutlarının zorla elinden alındığını ileri sürmüştü.

Eski Belediye Başkanı Yolsuzluk, Rüşvet ve PKK\'ya Yardımdan Tutuklandı

Son Dakika Güncel Eski Belediye Başkanı Yolsuzluk, Rüşvet ve PKK'ya Yardımdan Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • ali: yanı hdplilerın pkk ya yardım ettıgı bılınmıyomuydu.alın hdp den beledıyelerı 30 5 Yanıtla
  • Adam: Yetmez mal varlıklarına el konup ugrattiklari zarar ödetilmeli.yoksa hikaye. 34 0 Yanıtla
  • komando: doğuda elediye olayını kaldıracan neden dersen pkk yatağı 29 5 Yanıtla
  • ercisli hiko dayi: En buyuk tehdit yolsuzluk rusvet hdp nin belediyrlerinde oluyor 25 8 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Yolsuzluktan kim tutuklandıki güldürmeyin adamı ...Akp ye yolsuzluk susuzluk gibi birşey ...ulan böyle akp nin adaletine tük....im .. 15 17 Yanıtla
  • ali: yanı hdplilerın pkk ya yardım ettıgı bılınmıyomuydu.alın hdp den beledıyelerı 28 3 Yanıtla
  • efekarli: Tipinden belli ne mal oldugu kumasi bozukmus 12 14 Yanıtla
  • Vatandas: Asın bu şerefsizleri 16 4 Yanıtla
  • Zaza: Bu adam adam gibi adamdır, dünyanın en iyi insanıdır, adeta bir insanlık Babasıdır, Halk tarafından çok sewildiği için yok edilmek isteniyor, böyle insanların zarar görmesi insanlığa çok şey kayıp etirir. Çünkü bu adam gibi adam her kesi sewiyor, sewgi dolu bir insan. 4 15 Yanıtla
  • VATANSEVER34: 3 senelik c Özüm sürecinde örgüt tarihinde elde edemeyeceği kadar silah edindi artık örgütün uyuşturucuya ihtiyacı yok doğudaki belediyelerden giden para yani bizim vergilerimız askere polise roketatar ve mermi olarak geri dönüyor bunu denetleyecek olanlarda denetlemiyor tutturmuslar sosyal paylaşım sitesinde polis vatandaşı yere yatırdı diye medya haber yapıyor ne yapsınlar önce kendi can güvenliklerini almaları gerekiyor bunun en güvenli yolu da yere yatırmaktır bunuda çok görmeyin önce gidin şehitlerin ailesi çocuklarını ziyaret edin onlara söyleyebilecek sözünüz varsa tabi biraz empati yapın her gün şehit veren bir kurumun personelinin psikolojisini düşünün kendi can güvenliği için bunu yaptığını anlayacaksınız tabi anlamak istersen 16 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement