Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici Açıklaması

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "'Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez' dedik, 'Etmeyin eylemeyin PKK'ya, İmralı'ya, Kandil'e, HDP'ye meşruiyet transfer ediyorsunuz' dedik, 'Bak göreceksiniz bu proje yüzünden önce siz, sonra Türkiye kaybedecek' dedik, ne faşistliğimiz ne ırkçılığımız ne de paralelciliğimiz kaldı" dedi.

11.06.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "'Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez' dedik, 'Etmeyin eylemeyin PKK'ya, İmralı'ya, Kandil'e, HDP'ye meşruiyet transfer ediyorsunuz' dedik, 'Bak göreceksiniz bu proje yüzünden önce siz, sonra Türkiye kaybedecek' dedik, ne faşistliğimiz ne ırkçılığımız ne de paralelciliğimiz kaldı" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, önceki seçimlerden daha farklı ve yoğun bir genel seçim süreci yaşadıklarını belirtti.

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İhya Der Başkanı Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade eden Destici, faillerinin bir an önce bulunması ve olayın tüm çıplaklığıyla aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Seçimden önce Diyarbakır'da HDP mitinginde patlayan bombaların HDP'ye oy kazandırmak amacıyla PKK tarafından organize edildiğini iddia eden Destici, "O kadar hazırlıklıydılar ki, hiç bir panik göstermediler. Çünkü biliyorlardı. Seçime yönelik bir hadiseydi ve o patlamanın neticesi HDP'ye en az 2 puan, hatta onun üzerinde bir puan getirdi" diye konuştu.

HDP'yi bölgede aldığı sonuçların dahi memnun etmediğini savunan Destici, bu nedenle de İhya Der Başkanı'na yapılan suikastin ve bölgede bir HDP'li milletvekilinin korucuları tehdit etmesinin yaşandığını, bölgedeki baskıların HDP'ye yüzde 80'lere varan oy desteği getirdiğini anlattı.

Destici, "Önce 'açılım', daha sonra 'Çözüm Süreci' diyerek bu süreci devam ettirenlerin bu işin birinci derecede sorumlu olduğunu buradan bir kere daha ilan ediyorum, başka sorumlu aramasınlar" dedi.

Yüzde 10'luk seçim barajı

Seçmene karşı seviyeli bir üslup kullandıklarını ifade eden Destici, "Siyasiler gerdi, dolayısıyla toplum gerildi. Aynı aileden insanlar bile siyasi parti tercihlerinden ötürü ayrıştı hatta birbirini kırdı. Netice itibariyle ilginç ve çirkin bir seçim sürecini geride bıraktık" dedi.

Seçime katılan bütün partilere adil bir şekilde hazine yardımının dağıtılmasının gerektiğini kaydeden Destici, yüzde 10'luk seçim barajının da düşürülmesinin önemli olduğunun bu seçimlerde ortaya çıktığını söyledi.

BBP ve Saadet Partisi'nin tüm mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Destici, "'Terörle mücadele edilir, müzakere edilmez' dedik, 'Etmeyin eylemeyin PKK'ya, İmralı'ya, Kandil'e, HDP'ye meşruiyet transfer ediyorsunuz' dedik, 'Bak göreceksiniz bu proje yüzünden önce siz, sonra Türkiye kaybedecek' dedik, ne faşistliğimiz ne ırkçılığımız ne de paralelciliğimiz kaldı" ifadelerini kullandı.

Kararları bugüne kadar yetkili kurulları ile yaptıkları istişareler neticesinde aldıklarını anlatan Destici, seçim sonrası da bu istişare mekanizmalarına başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement