"Türkiye'nin Durumu Kaygı Verici, Anayasa ve Hukuk Anlamını Kaybetti" - Son Dakika
Politika

"Türkiye'nin Durumu Kaygı Verici, Anayasa ve Hukuk Anlamını Kaybetti"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Türkiye'nin durumu kaygı verici, ülkede artık anayasa ve hukuk anlamını kaybetti." dedi.

26.11.2014 18:55  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, " Türkiye'nin durumu kaygı verici, ülkede artık anayasa ve hukuk anlamını kaybetti" dedi.

Baykal, CHP İl Başkanlığına yaptığı ziyarette, önümüzdeki siyasi dönemin, herhangi bir seçim sürecinin ötesinde anlam taşıdığını söyledi.

Anayasal rejimin ulu orta konuşulur hale geldiğini savunan Baykal, "Cumhurbaşkanı, parlamenter rejimin cumhurbaşkanı değil de kafasındaki başkanlık rejiminin başkanı olduğunu tasavvur ederek düzenleme yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

Seçim sonrası rejimin niteliğinin değiştirilebileceğini iddia eden Baykal, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki seçimlerde, Türkiye'nin keyfi kudret gösterisiyle mi ya da parlamenter rejimle mi yönetileceği belirlenecek. Seçimin sonuçları bu konuyu etkileyecek. Türkiye'nin durumu kaygı verici, ülkede artık anayasa ve hukuk anlamını kaybetti. CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız. Millete bu kadronun oluşturacağı ciddi tehditleri etkili bir şekilde anlatacağız. Parlamento yapısıyla böyle bir anayasa değişikliğine izin verecek çoğunluğun oluşmasına izin vermeyeceğiz."

Baykal, konuşmanın ardından partililerin sorularını cevapladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Türkiye'nin Durumu Kaygı Verici, Anayasa ve Hukuk Anlamını Kaybetti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement