Eski CHP Tuzla İlçe Başkanı'nın Öldürülmesi Davasında Karar... - Son Dakika
Güncel

Eski CHP Tuzla İlçe Başkanı'nın Öldürülmesi Davasında Karar...

Tuzla'da, Türk Sanat Müziği sanatçısı Özlem Ağırman'ın eşi, eski CHP Tuzla İlçe Başkanı Tekin Ağırman'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan eski şoförü Zeynel Abidin Canpolat, "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

21.01.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla'da, Türk Sanat Müziği sanatçısı Özlem Ağırman'ın eşi, eski CHP Tuzla İlçe Başkanı Tekin Ağırman'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan eski şoförü Zeynel Abidin Canpolat, "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, "İstemediğim halde böyle bir suç işledim. Öldürmek istemezdim. Pişmanım" diyen sanığın cezasında herhangi bir indirime gitmedi.

"EŞİMİ ÖLDÜRMÜŞ, ÇOCUĞUMU YETİM BIRAKMIŞTIR"

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, Ağırman'ın eski şoförü olan tutuklu sanık Zeynel Abidin Canpolat, Ağırman'ın ailesi ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Özlem Ağırman, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Hiçbir sebep yokken, kendisine yardım eden eşimi öldürmüş, çocuğumu yetim bırakmıştır. Şikayetçiyim" dedi.

Tekin Ağırman'ın babası İmam Ağırman da, "Çocuğumu öldürdü. Olaydan dolayı çok üzüldüm. Beni ve ailemi de öldürmüş kabul ediyorum. En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

"ÖLDÜRMEK İSTEMEZDİM"

Duruşmada son sözü sorulan sanık Zeynel Abidin Canpolat ise uyuşturucu tedavisi gördüğünü söyleyerek, "Bugüne kadar maktülden bir kötülük görmedim. Yardımlarda bulundu. Ancak beni yanlış tedavi ettirdi. Telefonlarıma casus program yükledi. Uyuşturucu çeteleriyle ters düşürdü. İstemediğim halde böyle bir suç işledim. Öldürmek istemezdim. Sağlık durumum bozuldu. Çekilecek cezayı nasıl çekeceğimi de düşünüyorum. Pişmanım" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Canpolat'ı, Tekin Ağırman'ı "Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı. Sanığın geçmişi ve suç işleme konusundaki eğiliminin gözönüne alındığını ifade eden mahkeme heyeti, Canpolat'ın cezasında herhangi bir indirime de gitmedi.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla'da mimarlık yapan Tekin Ağırman'ın 9 Şubat 2015 tarihinde Postane Mahallesi, Malazgirt Yolu üzerinde silahlı saldırı sonucu yaralandığı, olaydan bir gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda, saldırının Zeynel Abidin Canpolat tarafından yapıldığının tespit edildiği ifade edilen iddianamede, Canpolat'ın CHP Tuzla İlçe Başkanlığı döneminde Ağırman'ın bir süre şoförlüğünü yaptığı anlatıldı. Canpolat'ın Ağırman'ı vuracağı sırada "Tekin bey" diye seslenerek ateş ettiği belirtilen iddianamede, olaydan 2 gün sonra Canpolat'ın tutuklandığı kaydedildi.

Zeynel Abidin Canpolat hakkında, "Kasten adak öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski CHP Tuzla İlçe Başkanı'nın Öldürülmesi Davasında Karar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.


Advertisement