Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İfadeye Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İfadeye Çağrıldı

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İfadeye Çağrıldı

Hrant Dink cinayeti ile ilgili bilgisine başvurulmak üzere eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ifadeye çağırıldı.

02.01.2014 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hrant Dink cinayeti ile ilgili bilgisine başvurulmak üzere eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ifadeye çağırıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili tekrar görülen duruşmada Erhan Tuncel ifade vermişti. Duruşmada savunma yapan Tuncel, Dink cinayetini Ergenekon üstü bir şebekenin işlediğini söyleyerek, "Ali Fuat ve Sabri Uzun ölüm ihbarı yapmamış ve yanlış rapor düzenlenmiştir. Ali Fuat ve Ramazan Akyürek çetenin üzerindedir. Beni bir numaralı sanık yapıp kendilerini saklamıştır. Dink cinayetini gerçekleştiren yapı beni dublör olarak kullanmıştır. Jandarmanın cinayetle bir ilgisi yoktur. Trabzon emniyetinin ihmali vardır. Karşımızda polis yok cinayet şebekesi var. Benim yargılanmam ve bu yapıyı kuranların yargılanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Cinayetin işleneceğine dair gerekli bilgileri ilgili yerlere vererek operasyon yapılması gerektiğini söyledim. Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'tan Trabzon'da bağlantılı olduğunu belirttiği istihbarat görevlileri şaibelidir, olaydan bilgisi yoktur, bu yapıyı kuracak imkan ve kabiliyeti yoktur. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in olayla ilgili bilgisi yoktur. Bir milletvekilinin bu organizasyonu kuracak imkan ve kabiliyeti bulunmamaktadır" İfadelerini kullanmıştı.

Celalettin Cerrah'ın olayın öncesiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını belirten Tuncel, "Celalettin Cerrah gerekli soruşturmayı yürütürken, soruşturmayı genişletmek istemiş ancak Ramazan Akyürek tarafından engel olunmuştur. Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay da şaibelidir, görevinden alındı. Bu yapıyı kuracak imkan ve kabiliyeti yoktur. Bu yapı Ergenekon üstü bir yapıdır. Akyürek'in bu yapıyı kuracak imkanı bulunmaktadır. Bu yapıyı sadece o kurabilir. Kendilerine ulaşılmaması için kayıtları sildirdi. Jandarmayla irtibatlı olduğum yalanını ortaya atıp polisle ilişkimi gizlemeye çalıştı. Hükümet ve cemaatle irtibatlı olduğum palavradır. Bu yapı hükümeti zaafa uğratmıştır" şeklinde konuşmuştu.

"BAŞBAKAN CİNAYETİ ÇÖZMEDE SAMİMİDİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dökülen kanı durdurmak için bir süreç başlattığını belirten Tuncel, "Erdoğan'ın dökülen kanı durdurmak için başlattığı süreçte gerçekleşen Oslo görüşmeleri de bu yapı tarafından sızdırılmıştır. Söz konusu yapının kendilerini hükümet ve cemaate şirin göstererek yargılanmaktan kurtarmaya çalışmaktadır. Başbakan Erdoğan cinayeti çözmede samimidir. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporu hazırlatılmıştır" dedi.

"BU YAPI KENDİSİNE İKTİDAR ALANI AÇMAYA ÇALIŞIYOR"

Bu yapının şuanda cemaatle hükümet arasını açıp kendisine iktidar alanı açmaya çalıştığını savunan Tuncel, "Cinayetle ilgili verdiğim bilgiler ortadadır ve cinayeti önlemeye yeterlidir. Cinayetle ilgim yoktur. Yargıtay'ın bozma kararı yerinde fakat yetersizdir. Bu Yasin ile başlayıp Ogün ile biten bir örgüt değildir" diye konuşmuştu.

Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan bir süre sonra tutuklanmıştı. Tutuklandıktan sonra soruşturma kapsamında eksik kalan hususların tamamlanması için Terörle Mücadele Soruşturmalarında görevli savcı Muammer Akkaş'a 6 saat ifade vermişti. Erhan Tuncel'in verdiği ifadeler sesli ve görüntülü kayıt altına da alınmıştı.

Bu ifadelerin ardından Terörle Mücadele Kanunu ile ilgili soruşturmalarda yetkili olan Muammer Akkaş bilgisine başvurulmak üzere eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'u ifadeye çağırdı. Sabri Uzun'un önümüzdeki günlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade vermesi bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun İfadeye Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement