Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine maaş bağlanması hakkında açıklamalarda bulunarak, “Onlar terör ile alakalı mağdur olanlar ama şehitlik mertebesi farklı bir şey” dedi.

23.10.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine maaş bağlanması hakkında açıklamalarda bulunarak, "Onlar terör ile alakalı mağdur olanlar ama şehitlik mertebesi farklı bir şey" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin terör mağduru olduğunu şehitlik mertebesinin farklı konu olduğunu söyledi. Terör mağdurlarının şehitlikle karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Yıldız, "Israrla Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenlerin şehitlikle alakalı bir statüsünün olmadığını, ama terörle alakalı kanun kapsamına girdiklerini söyledik. Israrla şehitlik ile alakalı kanun düzenlemeleri ayrı, terör mağdurları ile alakalı kanun düzenlemeleri ayrı. Her ikisinin de kanunları da ayrı, kapsadığı alanlar da ayrı. Şimdi ısrarla orada hayatını kaybedenlerin şehit olduğuna dair haberler yaymak istiyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu her safhada genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız ve bizler her gittiğimiz yerlerde sahada bunları aktarıyoruz. Ama kasıtlı olarak bunu yaymak istiyorlar. Doğru olan ne ise bunu kamuoyuyla paylaşmamız lazım. Doğru olan şuanda bu anlattığım. Çok açık ve net olarak söylüyorum. Terör mağdurları kapsamında bizim 2012 yılında çıkardığımız kanun hangi alanı kapsıyor ise o alanda olacak. Onlar terör ile alakalı mağdur olanlar ama şehitlik mertebesi farklı bir şey" ifadelerini kullandı.

Yıldız, daha sonra esnaf ziyaretlerine devam etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement