Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Borun özelleşmesi diye bir şey söz konusu değil" dedi.

13.10.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Borun özelleşmesi diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Yıldız, Müessese Müdürü Recep Şekerci'den bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.

Yıldız, mekanik atölyesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istihdam merkezlerinden, katma değeri en yüksek olan Eti Holding'in tesislerinden bir tanesinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin ilerlemesinden bazı güçlerin rahatsız olduğunu ifade eden Yıldız, "Türkiye bir yandan gelişmesine, büyümesine, ilerlemesine devam ederken, bir yandan da buna engel olmaya çalışanların olduğunu, özellikle hafta sonu bir kez daha gördük. Türkiye ne geleceğinden vazgeçer ne de kendisinden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakma hedefinden vazgeçer" diye konuştu.

Yıldız, bir gazetecinin bor işletmelerinin özelleştirilmesiyle ilgili sorusunu ise, şöyle yanıtladı:

"Şu anki sayın bakanımız da aynı şekilde aynı hedefler doğrultusunda çalışmalarını yapıyor. Borun özelleşmesi diye bir şey söz konusu değil. Özellikle sayın bakanımızın bu hususta yaptığı güzel işleri her zaman olduğu gibi desteklemek lazım. Türkiye'de birçok konuda özelleştirme programları düzenlenebilir ama borla alakalı özelleştirilmenin yapılmayacağı gerek sayın Cumhurbaşkanımız gerekse sayın Başbakanımız birçok gerekçelerle, vesilelerle açıklamışlardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement