Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "FETÖ matruşka bir sistemdir.

09.10.2016 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "FETÖ matruşka bir sistemdir." dedi.

Yıldız, Samsun'un Atakum ilçesinde AK Parti Siyaset Akademisince düzenlenen "Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı"nın ilk dersini verdi.

Türkiye'de, 3 Kasım 2002 seçimleriyle beraber güçlü bir iradenin kendisini göstermeye başladığını belirten Yıldız, Türkiye'de seçimlerden sonra her 6 ayda bir AK Parti'ye ömür biçildiğini söyledi.

"1 Mart Tezkeresiyle beraber 'bunlar bunun altından kalkamaz' dediler. Hamdolsun onu hallettik. Arkasından 27 Nisanlar, parti kapatmalar, meydan okumalar, kimlik arayışları. Biz Hollanda veya Belçika değiliz" ifadesini kullanan Yıldız, "Şuanda Hollanda'da 10 aydan beri hükumet kurulamadı, Belçika'da 9 aydan beri hükumet kurulamadı, sistem işliyor. Ama Türkiye bunu affetmiyor, sistem işlemiyor. O zamanki zinde güçler, 'siz parke taşlarınızı simetrik döşeyin, çimlerinizi düzenli sulayın, kesimlerine dikkat edin, imanınızı düzgün yapın ama bu devlet işlerine karışmayın' dediler. 2003 yılının başında bize söylenen buydu. Bunun adı vesayettir." dedi.

Yıldız, zinde güçlerin 1950 yıllarından beri bunu yaptığını ancak AK Parti'yi ve onun kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'ı vesayeti altına alamadığını vurguladı.

Dünya'da algılarla gerçeklerin farklı yerlerde bulunduğuna dikkat çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Özellikle iletişimin bu kadar geliştiği dünyada. İsrail'in Mavi Marmara saldırısında dönemin başbakanı, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Şili'deydik. Toplam 6 saat kaldık ve geri dönme kararı aldık. Otelde odama çıktım, eşyalarımı alacağım, televizyonu açtım. Bloomberg international'da bir alt yazı geçiyor. 'Suriye'ye silah götüren Türk gemisini İsrailli komandoları engelledi.' İlk haber böyle. Sordum sonra 800 milyon kişi onu izliyormuş. Yani ilk 1 saatin içinde 800 milyon kişi bu haberi izliyormuş. İletişimciler bilir, kötü bir haberin algısını 11 tane iyi haberle ancak nötr hale getiriliyor, yani gideremiyorsunuz sadece nötr hale geliyor. 'Bu haber doğru değil' diyene kadar bu algıyı yerleştiriyorlar."

- FETÖ'nün darbe girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Yıldız, "FETÖ matruşka bir sistemdir" diyerek şunları söyledi:

"O kadar enteresan ki, bizler hayat karşısında sağlam duruşumuzla tutuna biliyoruz. Bizi şuanda ayırmaya çalışıyorlar" diyen Yıldız, "Rusya'da matruşkalar vardır. 6 veya 7 tane adam vardır iç içe. Birini çıkartırsın diğeri çıkar, diğerini çıkartırsın diğeri çıkar, 30 santimetrelik maket 3 santimetrelik bir adama dönüşür. Şuanda belki üçüncüsünü veya dördüncüsünü çıkarttılar. Her şey bitti AK Parti'nin içindeki FETÖ'cüleri ayıklama işine geldi. AK Parti kendi refleksleriyle beraber içine sızmış olan farklı niyetli kişileri ayırt edebilecek durumdadır. Bununla alakalı bir sıkıntımız yok. Ama bunu ayrım gerekçesi olarak kullanmak, AK Parti içinde çatırdatmaya çalışmak ve 14 yıldan beri her 6 ayda bir ömür biçmenin farklı maksadı olduğunu bilmemiz lazım. Bunu çok rahatlıkla görebilmemiz ve okuyabilmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Programa AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel:
    15:36 Özgür Özel: "vize Serbestisinin Önündeki Üç Engeli Aşmak, CHP İktidarında 15 Günlük İştir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Vize serbestisinin önündeki üç engeli aşmak, CHP iktidarında 15 günlük iştir. Veya CHP gibi düşünenlerle birlikte 15 günlük iştir Meclis'te bu işleri halletmek. Ama temel hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu, bu yoldaki yürüyüşün her adımının biraz daha demokratik bir Türkiye yaratacağını, hukukun üstünlüğü arayışının Türkiye'nin bugünkü ekonomik sıkıntıları aşma noktasında hukuk güvencesi açısından yabancı yatırımcı çekmek, Türk şirketlerine yabancı ortaklar bulmak, Türkiye'de mal ve can güvenliği noktasında bir hukuk güvencesi ve hukuki öngörülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ne kadar kıymetli olduğunu böyle kıymetli bir topluluğa hatırlatmama dahi gerek yok" dedi.

  • Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
    15:35 Tekirdağ'da Vatandaş, Maaşını Peşin Alan Ancak Vekil Olamayan İsimler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

    Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak adlı vatandaş, seçimden önce 3 aylık maaşı peşin alan, ancak yeniden vekil olamayan 310 isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Koçak, suç duyurusu dilekçesinde, vekillerin aldıkları parayı iade etmemelerinin halkın/devletin parasının üstüne çökmek olduğunu belirtti.

  • Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu
    15:34 Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Ankara'da ziyaretlerde bulundu

    Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Alemdar, AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı ve milletvekilleri ile görüştü. Alemdar, şehre en iyi hizmetleri sunmak için birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi
    15:34 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, muhtarlarla bir araya geldi

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, 31 Mart'taki yerel seçimde muhtarlık görevine seçilenlere başarı dileyerek, muhtarlarla bir araya geldi. Selendi Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, kurum temsilcileri de katılım sağladı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

  • CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı
    15:26 CHP'li Belediyeler Borçları Açıkladı

    CHP'li belediyeler Ankara'da Kahramankazan, Ordu'da Altınordu ve Balıkesir'de Karesi belediyelerinin devraldığı borçları açıkladı.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı
    15:16 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Vatandaşları Ağırladı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, makamında vatandaşları ağırlayarak hayırlı olsun dileklerini kabul etti. Başkan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.


Advertisement