Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız Açıklaması

KAYSERİ (İHA) – Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “TBMM çatısı altına girenler PKK tabutunun altına giremez o haliyle kalkıp meclise giremez. Demirtaş iki tarafa da şirin görünmeye çalışıyor.

27.10.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ (İHA) – Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "TBMM çatısı altına girenler PKK tabutunun altına giremez o haliyle kalkıp meclise giremez. Demirtaş iki tarafa da şirin görünmeye çalışıyor. Çifte muhasebe yapıyor. HDP'nin içinde de samimi olarak Kürt kardeşi için oy verenler var ama istismar edildiğini bilmeli" dedi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, düzenlenen basın toplantısında seçim çalışmalarını değerlendirdi. Yıldız, AK Parti olarak iktidar olma ile alakalı hedeflerinin sürdüğünü ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi. Yıldız, 7 Haziran seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tüm alternatiflere hayır dediğini söyleyerek, "Bütün bunlar kronik muhalefet anlayışını siyasete yerleştirmiştir. Bu tabanda çok ciddi rahatsızlık oluşturdu" dedi.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlarla yaptıkları görüşmeleri de değerlendiren Taner Yıldız, "HDP'nin son yapılan seçimlerde Kayseri'deki oy oranlarının aynı kaldığını biliyoruz ama 1 Kasım'da HDP'nin oy oranının miktar ve oy olarak azalacağını düşünüyoruz. Bir çok kişiyle konuştuğumuzda ve olanları doğru aktardığımızda, böyle bir kanaat bizde oluştu. Bu seçimde seçmenlerden isteğimiz sandığa gitmeleri, katılım oranı yüzde 95 oranında olmalı. Şu anda blok siyaset anlayışını sürdürenler de var, bu siyasetin kara lekesidir. İnanmadığı halde 'Ak Parti olmasın' diye çalışmaların kuralları, kutsalları olmayan ve bazı yerlerde HDP'ye bazı yerlerde MHP'ye bazı yerlerde CHP'ye oy verenlerin artık bu manada kendilerine çeki düzen vermesi lazım geldiğini demokrasi adına hatırlatmak isterim. Hiçbir seçimde kararsızların etkili olacağı bir seçim olmadı. Bu seçimde kararsızların vereceği oylar iktidarı belirleyecek. Kararsızların seçimi bu kadar belirleyecek olduğu bir seçim olmamıştı" ifadesinde bulundu.

Paralel yapıyla ilgili bir soru üzerine Taner Yıldız, "Ben samimi ibadeti ile birlikte hayırlarla çaba gösterenleri biliyorum. Biz yaşananları anlatıyoruz 'İnanasımız gelmiyor' diyorlar. O tür konulardan haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Bu aldatılmışlığı da gösteriyor. Geçen belediye seçimlerinde Mardin'de Ahmet Türk'e kapı kapı dolaşarak oy istediler. Nereden nereye geldiğimizi oturup düşünmemiz lazım. 28 şubatta darbe yapanlara gösterilen hoşgörünün aynısı bize gösterilemez miydi. Göstermedikleri gibi bizi düşman ilan ettiler. Biz bunlara üzülüyoruz, bunlara sevinenler Türkiye'nin zayıflamasını isteyenlerdir. HDP'ye oy vermeleri için kapı kapı dolaştıklarını herkes biliyor. CHP'nin bizim değerlerimize hakaret ettikleri yapıyı unutmadık. HDP'li bir belediye Peygamber Efendimize hakaret eden bilboardlar astı. Şu anda oy topladığınız adamların Peygamber Efendimize hakaret ettiğini namaz kılarak görmezden gelemezsiniz. Burada başka bir şey var" dedi.

Konuşmasında HDP'yi de eleştiren Taner Yıldız, "TBMM çatısı altına girenler PKK tabutunun altına giremez o haliyle kalkıp meclise giremez. Demirtaş iki tarafa da şirin görünmeye çalışıyor. Çifte muhasebe yapıyor. HDP'nin içinde de samimi olarak Kürt kardeşi için oy verenler var ama istismar edildiğini bilmeli" diye konuştu.

Bir önceki seçimde yaşanan trafoya kedi girmesi olayının hatırlatılması üzerine ise Taner Yıldız, "Seçimlerde bazen ağacın, trafonun arkasına sığınıp yenilgilerine mazeret bulanlar bundan vazgeçmeli. Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu konuda itinalı çalışıyor. Böyle bir endişenin olacağı kanaatinde değilim" şeklinde konuştu.

5. parti ile alakalı olarak ise Yıldız, "Bizim yetişme tarzımızın, üslubumuzun o noktalara getirmeyeceğini bildiğim için biz kazandığımız gücü yanımızdakine değil, siyaseten karşımızdakine kullanırız. Güçten kastım da budur. Yani siyasetten, seçimden, siyasi rekabetten bahsediyoruz. O yüzden böyle bir şey söz konusu değildir" cevabını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement