Eski Eşinin Kızını Kaçırdığını Söyleyip, Yardım İstedi - Son Dakika
Güncel

Eski Eşinin Kızını Kaçırdığını Söyleyip, Yardım İstedi

Eski Eşinin Kızını Kaçırdığını Söyleyip, Yardım İstedi

İZMİR Gaziemir'de 26 yaşındaki Gamze Kartal, terk ettiği nikahsız eşi 38 yaşındaki Cafer A.'nın, kızı 3 yaşındaki Nur Melek A.'yı geçen pazar günü görmek için aldıktan sonra bir daha getirmediğini söyledi.

13.10.2016 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Gaziemir'de 26 yaşındaki Gamze Kartal, terk ettiği nikahsız eşi 38 yaşındaki Cafer A.'nın, kızı 3 yaşındaki Nur Melek A.'yı geçen pazar günü görmek için aldıktan sonra bir daha getirmediğini söyledi. Birlikteliği sırasında şiddet gördüğünü ve uzaklaştırma kararı aldırdığını belirten Gamze Kartal, Cafer A.'nın cezaevinden çıktığını ve kendisini ölümle tehdit ettiğini öne sürdü.

Gamze Kartal, 2011 yılında bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı Cafer A. ile birlikte yaşamaya başladı. Genç kadının huzurlu bir yuva hayali, Cafer A.'nın şiddet uygulamaya başlaması üzerine kabusa döndü. 2013 yılında 7 aylık hamileyken, birlikte yaşadığı Cafer A.'nın 'uyuşturucu ticareti yapmak' ve 'silah bulundurmak' suçlarından cezaevine girmesi üzerine ayrılmaya karar veren Kartal, evli ablası Ganime Aray'ın yanına sığındı. Ancak yaşadığı kabus dolu günler genç kızın peşini bırakmadı.

Cafer A. tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyen Kartal, geçen pazar, kızının Cafer A. tarafından kaçırıldığını iddia edip sosyal medya aracılığıyla yardım çağrısında bulundu.

Yaşadıklarını anlatan Gamze Kartal, "Geçen pazar, babası kızımızı görmek için geldi. Biz de 'Babasıdır görsün' diye kızımı babasına verdik. Uzaklaştırma kararı olduğu için çocuğumu Bornova'da oturan ablamın yanına getirdim ve eniştem İbrahim Aray, kızımı babasına teslim etti. O gün saat 18.00 sıralarında getireceğini söyledi. Getirmeyince cep telefonundan aradım, kızım 'Anne ben sana gelmek istiyorum' dedi. Çocuğumun elinden telefonu alıp kapattı. Bir süre sonra tekrar aradım ve çocuğu getireceğini söyledi, ancak getirmedi. Sonra kendisi aradı ve 'Ben cezaevinden kaçtım, infazımı yaktım, çocuğu getirmeyeceğim. Seni öldürmek için kaçtım. Bu saatten sonra çocuğunu göremeyeceksin, benim hayattan korkacağım hiç bir şey kalmadı' dedi. Bunun üzerine hemen polis merkezine gittik ve çocuk için gerekli olanları yapacaklarını söylediler. O günden bu yana da kızımdan haber alamıyorum ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

'KIZIMIN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM'

Birlikte yaşamaya başladıktan bir süre sonra ayrılmak istediğini ancak korktuğu için ayrılma kararı alamadığını belirten Kartal, şunları söyledi:

"Baskı altındaydım, korkuyordum ve ayrılamıyordum. Cezaevine girdikten sonra ailem de sahip çıktı, ayrılma kararı aldım. Birlikte yaşadığımız dönemde şiddet uyguluyordu. Uyuşturucu kullandığı dönemlerde hakaret edip şiddet uyguluyordu. Ama korktuğum için hiç bir şey yapamıyordum, öldürmekle tehdit ediyordu. Aramızda resmi nikah yoktu. Çocuğumun velayeti bende. Ben uzaklaştırma kararı aldırdım ama çocuğu görmesinde bir sakınca olmadığını söylediler. Bunun üzerine çocuğu göstermeye karar verdim. Kendisiyle yüz yüze gelmek istemiyorum, bana sürekli 'Senin omuriliğini kıracağım, bizi aldattın, yuvamızı dağıttın' diyordu ama ortada bir yuva yoktu. Şu an nerede olduğunu bilmiyorum. Bana daha önce Balçova'da bir ev tuttuğunu ve işe girdiğini söyledi. Çocuğumun hayatından endişe ediyorum. Bulunması durumunda bundan sonraki yaşamımızdan endişe duyuyorum. Bize zarar verebilir. Bayramda geldiğinde izinli olarak cezaevinden çıktığını söyledi, bir süre sonra tahliye olduğunu söyledi. Ancak en son konuşmamızda infazını yaktığını söyledi. 2 Ekim'de de kızımı görmek için geldi, götürdü ve o gün akşam getirdi. Geçen pazar götürdü ve bir daha getirmedi. Ben sadece çocuğumu ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyorum. Ailesine gittik ve onlar da görmediklerini söylediler. Çocuğum dünyaya geldikten sonra geçimimizi sağlamak için temizliğe gidiyordum. Apartman köşelerinde onu uyutup yerleri temizliyordum. Sosyal hizmetler ve Kaymakamlık'tan yardım aldım. Daha sonra devlet çocuğumu kreşe verdi. Kreşe gidince bir fabrikada çalışmaya başladım. Ben kızım için her şeyi yapmaya razıyım yeter ki sağ salim gelsin. Çocuğumu getirsin, gidip çalışsın düzenli bir hayat kursun, eğer görmek isterse yine gelip her zaman görebilir. Bana veya çocuğuma şiddetle gelmesin. Çocuğuna kendisini iyi tanıtsın. Hiç bir zaman kızıma babasının cezaevine girdiğini söylemedim."

'KARDEŞİMİN YÜZÜ GÜLSÜN İSTİYORUM'

Abla Ganime Aray ise "Açıkçası tedirgindik, baskı vardı. Eşime de çocuğu verdiği sırada dikkatli olmasını istedim. Çevremizdeki herkes kızımın bulunması için seferber oldu. Beyaz skoda marka kamyonet tarzı 35 PZ 141 plakalı otomobille götürdü. Sonra o aracı kendisinin kullandığını ancak bir başkasına ait olduğunu öğrendik. Bu olaylardan sonra bu kişinin suç makinesi olduğunu öğrendik. Kardeşimin yüzünün gülmesini ve çocuğumuzun evine gelmesini istiyoruz" dedi.

Kızı Nur Melek'in bir an önce bulunmasını isteyen Gamze Kartal, kızıyla mutlu günlerinde cep telefonuna kaydettiği görüntüleri izleyerek gözyaşı döküyor.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Eşinin Kızını Kaçırdığını Söyleyip, Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement