Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorununun çözümünde çok cesur adımlar atıldığını belirterek, "Bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istemiyorlar" dedi.

15.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kürt sorununun çözümünde çok cesur adımlar atıldığını belirterek, "Bu sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istemiyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt'ta muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Eker, sorunun çözümünde AK Parti'den önce çok önemli hatalar, yanlış uygulamalar yapıldığını belirterek, kendilerinin o dönemde yapılan hataları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını anlattı.

2,5  yıllık süreçte pek çok iyileşme yaşandığını belirten Eker, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunları gerçekleştirdi. Bu riski aldı, onun gibi cesur bir adam olmazsa Türkiye'nin ne sağcısı ne solcusu hiçbir zaman böyle bir cesur adım atamazdı. Silahlı mücadele dönemini bitirdiklerini ilan ettiler. 8 Mayıs'ta çıkacaklardı Türkiye'den. 'Karlar eriyecek, biz çekileceğiz' dediler. 27 Mayıs günü Gezi olayları başladı. Olayların fitilini ateşleyen grubun başında hangi milletvekili olduğunu herkes biliyor. Birileri bunların kulaklarına fısıldadı, 'bu hükümet düşecek' dediler, devreye üçüncü bir el girdi. Bu sorunun barışçı yollarla çözülmesini istemiyorlar. 16 Kasım 2013 günü ben Diyarbakır'da 100 bin kişiye Kürtçe hitap ettim. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mesut Barzani de beni dinledi. O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bugün burada yaktığımız barış meşalesi sadece Türkiye'yi değil, bütün Ortadoğu'yu aydınlatacak' dedi. O konuşmadan bir ay sonra 17 Aralık olayları ortaya çıktı. Tüm bunlar tesadüf mü?"

Eker, Erdoğan'ın Çözüm Süreci'ni kalıcı hale getirmek için mevcut kanunlarla atılabilecek adımları attığını belirterek, daha ileri adımlar için yeni Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement