Eski Hak-İş Genel Sekreteri Türker, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eski Hak-İş Genel Sekreteri Türker, Mezarı Başında Anıldı

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

06.12.2015 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Metin Türker, ölümünün 18. yılında mezarı başında anıldı.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 6 Aralık 1997'de yaşamını yitiren Türker için Öğlebeli Mahallesi'ndeki anıt mezarının başında tören düzenlendi.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, burada yaptığı konuşmada, Türker'in kendilerine gösterdiği yolda 18 yıldır ilerlediklerini anlattı.

Türker'in Türk çalışma yaşamında büyük bir yere sahip olduğunu anlatan Gül, "Bir köyden bir kent oluşturulan Karabük'te, tekrar bir kentin köye dönüşmesini önlemek için yaptığı çalışmaları biliyoruz. Bir sivil toplum örgütü liderinin bir kenti bir ülkenin yaşam şeklini nasıl değiştirdiğini hatırlamak için buradayız. İlkeleri, düşünceleri, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve namuslu duruşunun hepimize örnek olmasını diliyorum. Ruhu şad olsun" sözlerine yer verdi.

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu törene, Türker'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ile sendika üyeleri ve işçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Hak-İş Genel Sekreteri Türker, Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement