Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1915 olaylarına ilişkin, "Bizim tarihimizde, geçmişimizde soykırımın adı bile yoktur, geleceğinde de olmayacaktır" dedi.

26.04.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1915 olaylarına ilişkin, "Bizim tarihimizde, geçmişimizde soykırımın adı bile yoktur, geleceğinde de olmayacaktır" dedi.

Erzurum'un Oltu ilçesinde imam hatip lisesi öğrencileri arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmaları bölge finalini izleyen Ala, yaptığı konuşmada, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Milli ve manevi değerleri Oltu Kalesi gibi olan çocukları yetiştiren anne, baba ve hocaları tebrik eden Ala, soykırım iddialarına da tepki gösterdi.

Ala, son günlerde Türkiye'ye soykırım iftirası atıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu dinin mensuplarına bu iftira atılır mı? Kur'an-ı Kerim bu memlekette okundukça, bizim aleyhimizde çok kararlar alınsa da bize ulaşmadan yok olacaktır. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü seven insanlarız. Bizim tarihimizde, geçmişimizde soykırımın adı bile yoktur, geleceğinde de olmayacaktır. Ama bize karşı en zor dönemimizde ihanet etmiş olanlar başka bir yere taşınmıştır. Olan biten budur. Bize karşı ne kadar koalisyon kurarlarsa kursunlar, biz böyle gençler yetiştirmeye devam ettikçe başarıya ulaşamayacaklardır."

Ala'nın konuşmasının ardından 11 ilden öğrencilerin katılımıyla yapılan yarışmada, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement