Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin istikrarlı bir biçimde yoluna devam ettiğini belirterek, "Bunu neyle yapıyoruz, bunu siyasi istikrarla yapıyoruz.

15.05.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin istikrarlı bir biçimde yoluna devam ettiğini belirterek, "Bunu neyle yapıyoruz, bunu siyasi istikrarla yapıyoruz. Bunu sizin sandıkta verdiğiniz oylarla yapıyoruz. O bakımdan her bir oyunuz bir petrol kuyusu kadar ehemmiyetlidir" dedi.

Erzurum'da temaslarını sürdüren Ala, partisinin Pazaryolu ilçesindeki Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Ermenilerin soykırım iddialarına tepki göstererek, "Bizim tarihimizde insanlık var, ararsan bulursun. Soykırım arayanlar, gaz odalarına, Saraybosna'daki Srebrenitsa'da, Avrupa'nın ortasında katledilen vatandaşlara baksın"diye konuştu.

Ala, şunları kaydetti:

"Onun için Pazaryolu meydanından da iadeli taahhütlü olarak onlara bu soykırım iftirasını gönderiyoruz, tarihe de not düşelim. Dışarıdaki Ermeni soykırım koalisyonuna cevabımızı postalıyoruz ama içeride de istikrarı tarumar etmek istiyorlar. Çünkü 2002'den beri dünyada bir sürü kriz yaşandı. Avrupa'da, Amerika'da kriz yaşandı, Japonya'da kriz yaşandı. Allah'a şükür bizde hiçbir şey yaşanmadan devam ediyoruz. Biz yeni petrol kuyusu mu bulduk? Yanı başımızda Irak'tan her yerden petrol çıkıyor. Libya'da her taraf petrol."

Bir zamanlar işçilerin çalışmak için bu ülkelere gittiğini anlatan Ala, "Orada kargaşa var, öyle mi? İç savaş var, öyle mi? Ama Türkiye istikrarlı bir biçimde yoluna devam ediyor, gelişmesini sağlıyor. Bunu neyle yapıyoruz, bunu siyasi istikrarla yapıyoruz. Bunu sizin sandıkta verdiğiniz oylarla yapıyoruz. O bakımdan her bir oyunuz bir petrol kuyusu kadar ehemmiyetlidir. Bunları yapıyorsak, bunların altındaki imza sizindir. Siz o gücü vermezseniz biz onları yapamayız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de, 2002'de silah olarak sadece Kırıkkale tabanca üretildiğini ve onu da milletin başka tabanca bulamadığında aldığını vurgulayan Ala, şöyle devam etti:

"Peki şimdi ne yapıyoruz? Savaş helikopteri yapıyoruz. Helikopterin şu anda denemesini yaptık. Savaş gemisi yapıyoruz. Fırkateyn törenine katıldım, o törende Ortadoğu ülkelerinden katılanlar sipariş vermek istediler ve sipariş veriyorlar şimdi. Bizden o gemiyi almak için biz bunu yapıyoruz. Biliyorsunuz Almanya bize tank hibe ediyordu. Ondan sonra da diyordu ki bir yerde terör problemi çıkıyor, bir yerde başka saldırılar oluyor. 'Oraya göndereceğiz', yok. 'Oraya gönderemezsin', kardeşim bunu niye verdin o zaman. Yani ben devlete, millete saldırı olduğu zaman bunu kullanamayacaksam niye verdin, hibe ettin? Böyle devlet yönetimi olur mu? Şimdi ne yaptık? Altay Tankını yaptık ve denemesini yaptık. Aradaki fark bu. Çünkü tankımızı kendimiz yapıyoruz, topumuzu kendimiz yapıyoruz."

Türkiye'nin artık tankını, topunu kendisinin yaptığını, bir ülkenin savunmasının başkalarına havale edilemeyeceğini belirten Ala, "Aradaki fark budur. Milliyetçilik budur, vatanseverlik budur, muhafazakarlık budur. Alıyorduk İsrail'den bir insansız hava aracı. Aşağıları dolaşacak, dağlara bakacak ki terör var mı, şu var mı, bu var mı? Tam lazım olduğu zaman çalışmıyordu, acaba neden?" diye  sordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement