Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, birlikte yola devam ettikçe, dünyada daha fazla söz sahibi bir ülke haline gelineceğini bildirdi.

23.05.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, birlikte yola devam ettikçe, dünyada daha fazla söz sahibi bir ülke haline gelineceğini bildirdi.

Erzurum'da temaslarının sürdüren Ala, Karayolları Caddesi'nde bir yayınevi ve kırtasiyenin açılışında yaptığı konuşmada, yeni işletmelerin Erzurum'a ve Türkiye'ye kazanç sağlayacağını söyledi.

Her işyerinin, bulunduğu bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağladığına işaret eden Ala, "Bir işyeri demek, orada çalışanlara ekmek demek, iş yapan insanların ticaretini geliştirmesi demek ama daha da çok o yöreye, o ülkeye ve o insanların geleceğine duyulan güven demektir. Daha da başkalarının yapılacağının işareti demektir. O bakımdan buradaki herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Ala, her işyerinin kamuya hizmet görevini yürüttüğünü aktardı. İşyerlerinden gelen vergilerle vatandaşlara hizmet götürüldüğünü belirten Ala, vatandaşların bu işletmelerin karına ortak olduğunu kaydetti.

AK Parti olarak yatırımcılar için en iyi ortamı oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Ala, şunları ifade etti:

"Belediyemiz, devletimiz, vergi dairemiz, işyerlerimiz aslında hep bir bütünün parçalarıyız. Birimizin işi iyi gitmezse, birimizin zihni rahat olmazsa, diğerimiz de olamaz. Ama yıllarca bu memlekette bu anlayış ötelendi, ertelendi, örselendi. Şimdi bunlara Allah'a şükür son veren bir ülke var. Açık söyleyelim, 80'lerde rahmetli Turgut Özal ile bu ekonomik alandaki anlayış değişti ama AK Parti ile 2002'den beri hem siyasi anlayışımız değişti hem de ekonomik anlayışımız çok değişti ve gelişti. O yüzden 500 milyar dolar hedef diyoruz, biz birlikte yola devam ettikçe, o yolları da mayınlardan temizledikçe, o yolları özel sektörümüzün en çok iş yapacağı, en çok kar edeceği, devlete de en fazla vergi verecek şekilde dizayn ettikçe inanın dünyada da sözümüzün etkisi artacak. Daha fazla söz sahibi olacağız. Yerelde de hemşehrilerimize daha fazla iş bulacağız, daha fazla eve huzur girecek. Geleceğe daha iyi ve güvenli bakacağız."

Bakan Ala buradaki programın ardından Oltu ilçesine gitti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement