Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da seçmene baskı yapıldığı iddialarına ilişkin, "O tehditleri, demokrasiye inançsızlıktan yapıyorlar ama bilsinler ki demokratik düzen buna asla fırsat vermez ve onları da kendi kinleri içinde boğar. O bakımdan herkes aklını başına alsın.

03.06.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da seçmene baskı yapıldığı iddialarına ilişkin, "O tehditleri, demokrasiye inançsızlıktan yapıyorlar ama bilsinler ki demokratik düzen buna asla fırsat vermez ve onları da kendi kinleri içinde boğar. O bakımdan herkes aklını başına alsın. Aziz milletim hiç çekinmesin, çekinmeyecek zaten. Tehdit edenler çekinsin" dedi.

Ala, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Karayazı ve Karaçoban ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Karaçoban ilçesinde konuşan Ala, 2002'den itibaren AK Parti'nin temel hak ve özgürlükler noktasında önemli adımlar attığını belirtti.

AK Parti'nin sağladığı temel hak ve özgürlüklerin kötüye kullanılmak istendiğine işaret eden Ala, "Suistimal ederek sandıkta milletin iradesini tehdide girişebiliyor, tehdit etmeye çalışıyor. Bilin ki hakları veren, o hakları korumasını bilen, geliştirmesini bilen, o tehditlerin hakkından da gelmesini bilir. Biz bu anlayışta olmasak, temel hakları sağlayan düzenlemeleri yapmasak siyasi faaliyette bile bulunamıyorlardı. Şimdi tehdide yeltenenlerin arkasında durdukları partinin milletvekilleri, daha önce yaka paça alındı götürüldü" ifadesini kullandı.

Ala, Türkiye Cumhuriyeti'nin sandık güvenliğini her anlamda sağlayacağını bildirdi.

"Kardeşim haddini bil, sandıkta herkes hür iradesiyle gidip seçimini yapacak" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Sen buna tehditle müdahale etmeye kalkarsan, haddini en sert şekilde bildiririz. Bunu böyle bilesin. Yani bizim o sağladığımız ortamı, bize karşı tehdit olarak kullanmaya kalkma. Aklını başına topla, bu devlet uyuyan aslan gibidir. Millete, devlete yapılan hiçbir saldırıyı affetmeyiz. O bakımdan doğru dürüst herkes sandığa gidecek, sandıkta da oyunu kullanacak. Bunu biz sağlayacağız ey kardeşim hiç çekinme, seni tehdit etmeyi düşünenler bundan sonra çekinsin. Gidin. sandıkta hür iradenizi ortaya koyun ve bizim yaptıklarımızın gönülden biliyorum ki arkasındasınız. Siz bunu istiyorsunuz, onun için gidin tercihinizi yapın. Güvenliği sağlamak da bizim işimiz, sandık güvenliğine yapılan tehdit, 78 milyona yapılan tehdittir. Milletimize, devletimize yapılan tehdittir. Karşılığını anında fazlasıyla bulacaktır."

"Demokrasiye inançsızlıktan yapıyorlar"

Efkan Ala, Çözüm Süreci'nin demokrasiye katkı sağlaması amacıyla başlatıldığını vurguladı.

Demokratik sistem içinde tehdide yer olmadığına dikkati çeken Ala, "O tehditleri, değerli kardeşlerim demokrasiye inançsızlıktan yapıyorlar ama bilsinler ki demokratik düzen buna asla fırsat vermez ve onları da kendi kinleri içinde boğar. O bakımdan herkes aklını başına alsın. Aziz milletim hiç çekinmesin, çekinmeyecek zaten. Tehdit edenler çekinsin ve çekinsinler. Yani burada hiç tereddüt yok" dedi.

Ala, milletin iradesine müdahale etmeye yeltenenlerin karşılığını çok fazlasıyla bulacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Göreceksiniz siz de bu hükümet karar almıştır. Bunu da deklare etmiştir. Memleketin düzeni ve dirliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Türkiye'de çözüm sürecinin sahibi AK Parti'dir. Bu süreci biz başlattık ve biz sonuçlandıracağız. Yeter ki siz dimdik arkamızda durun. Türkiye'yi bir daha 90'lı yıllara çevirmeye çalışanlara fırsat vermeyin. Sizler de bunun farkındasınız. Bu çözüm sürecinin sahibi biziz, bizim müttefikimiz millettir. Milletle bu işi yapacağız, başkalarının yardımına ve ittifakına ihtiyacımız yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement