Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da - Son Dakika
Politika

Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da

Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ\'da

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletten aldıkları iradeyi birisi ’höt’ dediğinde onun eline vermezse o zaman siyasi istikrar olur" diyerek, kendilerinin aldığı iradeyi hiç kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi.

09.05.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Milletten aldıkları iradeyi birisi 'höt' dediğinde onun eline vermezse o zaman siyasi istikrar olur" diyerek, kendilerinin aldığı iradeyi hiç kimseye teslim etmeyeceklerini söyledi.

AK Parti Elazığ il teşkilatı tarafından sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıya İçişleri eski Bakanı Efkan Ala katıldı. Toplantıda Elazığ ile Erzurum'un kardeş şehirliğine değinerek konuşmasına başlayan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, "İki en güzel kardeş şehir örneği gösterin deseniz herhalde Türkiye'de kime sorarsanız sorun Elazığ ve Erzurum birinci sırayı alır. Kardeşlikten bahsettim, sadece kardeşlik değil, aynı duyguları paylaşan, açık söylüyorum siyasi eğilimi ne olursa olsun, Erzurum ve Elazığlı aynı milli hassasiyetler karşısında aynı tavrı gösteren insandır. Biz devletimize milletimize fırsat doğduğunda hep birlikte olmuşuzdur. Bir tehdit meydana geldiğinde de yine aynı güç birliği ve el birliği içerisinde hatta bir birimize sormadan haberleşmeden aynı tavırla karşı çıkmışızdır. Bu bakımdan Türkiye'nin geleceği için Elazığ ve Erzurumlu kimliğinin duruşu çok önem arz etmektedir" dedi.

"KARDEŞLERİMİZ BİZİM BAŞARIMIZA ODAKLANMIŞ DURUMDA"

Türkiye'nin hedefleri olduğunu belirten Ala, "Biz büyük devlet, güçlü millet olmak zorundayız. Çünkü ta Endonezya'dan Fas'a, Mısır'dan, Gazze'den, Türkmenistan'dan Kazakistan'a kadar ve Makedonya'ya, Saraybosna'ya kadar bir çok kardeşimiz bizim başarımıza odaklanmış durumdalar. Biz madem ki dünyayı 500 yıldan fazla yöneten iki cihan devletinden birinin temsilcisiyiz ve Devleti Ali Osmani'nin temsilcisiyiz, biz Osmanlı torunuyuz, kim ne derse desin o zaman ona layık performansı da göstermek boynumuzun borcudur. Bunu laf olarak değil, icraat olarak yapmalıyız" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ DÜNYANIN İLK ÜÇÜNDEYMİŞİZ GİBİ TALEPTE BULUNUYORLAR, HAKLILAR"

2023 ve 2071 Türkiye'nin vizyonu olduğunu aktaran Ala konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz diyoruz ki bugün Allah'a şükürler olsun, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şuan itibariyle başkanlığını yapmaktadır. Ama yetmez. Biz en gelişmiş 20'nin içindeyiz ama bizden taleplere bakın. Bizim milletimizin, Gazzelinin, Türkmenistanlının, Kazakistanlının talebine bakın, onlar dünyanın ilk beşinden de değil arkadaşlar, ilk üçündenmişiz gibi talepte bulunuyorlar ve haklıdırlar. O zaman bize düşen bütün bu günü birlik tartışmaların dışında, ne kadar büyük geçmişiz varsa o kadar büyük hedeflere doğru silkinip odaklanmak ve bir bakmaktır."

"BİRİSİ 'HÖT' DEDİĞİNDE İRADEYİ ONUN ELİNE VERMEZSE SİYASİ İSTİKRAR OLUR"

Türkiye'deki siyasi istikrar dolayısı ile Türkiye dünyada bu kadar büyük sarsıntılara rağmen büyümesini, gelişmesini sağlayan 3-4 ülkeden birisi olduğunu kaydeden Ala, "Bu çok kıymetli bir husustur. Bunu biz güçlü irade ve siyasi istikrarla sağladık. Siyasal istikrarı sandıkta millet sağlar ama onun gönderdiği adamlarda Ankara'ya gittiklerinde Dünyanın her hangi bir yerine gittiklerinde milletten aldıkları o iradeyi birisi 'höt' dediğinde onun eline vermezse o zaman siyasi istikrar olur. Yani o kadar da yüreklilik isteyen bir iştir elbette. Biz hiç kimseye aldığımız iradeyi teslim etmeyiz, etmeyecek bir gelenekten geliyoruz" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski İçişleri Bakanı Ala Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement