Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Açıklaması - Son Dakika
Politika

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Memleketin başına çorap örmek isteyenler çeşitli vesilelerle devleti sokmak istedikleri ve zaman zaman soktukları bu terör belasını başımıza sarmaya çalışıyorlar ama o bütünlük ve o birlik olunca bunun da üstesinden geleceğiz, bu problemi de toprağa gömeceğiz” dedi.

25.09.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Memleketin başına çorap örmek isteyenler çeşitli vesilelerle devleti sokmak istedikleri ve zaman zaman soktukları bu terör belasını başımıza sarmaya çalışıyorlar ama o bütünlük ve o birlik olunca bunun da üstesinden geleceğiz, bu problemi de toprağa gömeceğiz" dedi.

Kurban Bayramı münasebetiyle Bursa'ya gelen Efkan Ala, burada hemşehrileriyle bayramlaştı. Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu'nda konuşan Ala, "Burada birliktelik çok önemli. Sayısını biraz önce başkanımız verdi. Sivil toplum örgütü olarak derneklerimizin çeşitli alanlarda faaliyet göstermesi ve sayısının çok olması iyidir, doğrudur, desteklenmelidir. Ama memleket meselesi olunca, sorun memlekete gelince işte o zaman hep birlikte el birliğiyle o meselenin üzerinde durmalıyız. Hepimiz ne problemimiz varsa onu bir kenara koyup, memleketin problemini öne alıp yola öyle devam etmeliyiz. Sonra yine kaldığımız yerden o problemleri çözeriz. Onu çözerken de el birliği, işbirliği yaparız. Ama memleket vazifesinde birlik, bütünlük ve dirlik en önemli araçlardır. İşte bu günlerde yeniden görüyorsunuz. Memleketin başına çorap örmek isteyenler çeşitli vesilelerle devleti sokmak istedikleri ve zaman zaman soktukları bu terör belasını başımıza sarmaya çalışıyorlar ama o bütünlük ve o birlik olunca bunun da üstesinden geleceğiz, bu problemi de toprağa gömeceğiz. Çünkü çoğunluğu bölmeye çalışanlar şunu biliyorlar ki Muş, Diyarbakır, Urfa, Hakkari, Erzurum, Sinop, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul, Edirne hep bir arada olunca Çanakkale geçilmez. Bunu biliyorlar. Ama bunu biz de biliyoruz. Allah'ın izniyle tarihte gereğini yaptık, bundan sonra da iş başa düştü mü gereğini yaparız. Şimdi de askerimiz, polisimiz ve korucularımız hep birlikte, bu meselede, orada, bize yakışır vakurlukta, mücadelelerini yürütüyorlar. Allah onlara kolaylık nasip etsin. Mücadelelerinde başarılar nasip etsin. Biz de elimizden geleni ardımıza koymayız, yaparız" dedi.

"BİZ İSTESEK DE KÜÇÜK DEVLET OLAMAYIZ"

Büyük devletlerin büyük problemlerle zaman zaman karşılaşacağını ifade eden Ala, "Biz istesek de küçük devlet olamayız. Biz tarihten öyle bir miras almışız ki büyük devlet olmak zorundayız. Bizim için bir seçenek değildir, bizim için zorunluluktur. Onun için başkaları da bizi yolumuzdan alıkoymak için gayret edeceklerdir, çalışacaklardır. Biz birlikte olalım yolumuza devam edelim bunların hepsiyle Allah'ın izniyle baş ederiz ve bunları tarihe gömeriz, yolumuza devam ederiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement